Home » Momlife » Gezondheid » Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Home » Momlife » Gezondheid » Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Als mama staat gezondheid bovenaan je lijstje. Zowel voor jezelf als voor je kindje. Hoe blijf je voor jezelf zorgen wanneer je er een kleintje bij hebt dat ook veel zorg nodig heeft? Ontdek hier alles over de gezondheid van jou en je baby. Klik even door op deze blogs en lees er alles over.

perinatala angst, mama

Wat is het verschil tussen je zorgen maken als mama en perinatale angsten

Mama worden, je hebt er misschien al lang van gedroomd en nu is het eindelijk zover. Gedachten waar je vroeger nooit bij stilgestaan hebt flitsen nu v...

postnatale angststoornis

Mamablog: mijn postnatale angst, de strijd die niemand ziet

Mama Shania vertelt hoe ze sinds de geboorte van haar zoontje kampt met een postnatale angststoornis, ze legde een hele weg af maar heeft nu de touwtj...

Traumaverwerking, kind

Betekent trauma wel wat je denkt?

Zelf als je een gelukkige jeugd had kan je trauma met je meedragen. Lees hier hoe trauma ontstaat en hoe je ermee om kan gaan.

Pre- en postnatale depressie

Voor de geboorte of de weken tot maanden na de bevalling is het mogelijk dat je jou niet altijd even goed voelt, dat je een somber gevoel hebt of verdrietig bent. Dan is het mogelijk dat er een depressie ontstaan. Lees hier meer.

babyblues, postnatale depressie, parentale aanpassingsfase

Ik voel mij somber als prille ouder, heb ik last van babyblues?

Na de bevalling kan je overspoeld worden door heel wat emoties die uit het niets lijken te komen en ook angst of paniek veroorzaken.

prenatale depressie, mentale gezondheid, zwangerschap

Mamablog: hoe mijn mentale gezondheid als zwangere vrouw genegeerd werd

Deze mama vertelt haar verhaal over hoe haar mentale gezondheid helemaal genegeerd werd tijdens haar zwangerschap.

postnatale depressie, ondermama's

Eerste hulp bij een postnatale depressie

Hoe herken je een postnatale depressie? Kan mijn partner dit ook krijgen? Wat doe ik eraan? Leer er alles over hier in onze blog.

Parentale burn-out

Een parentale burn-out is een burn-out die ontstaat bij ouders omdat er heel veel van hen verwacht wordt. Ze hebben veel stress en het ouder zijn kost veel energie. Ouders hebben ook vaak het gevoel dat ze gefaald hebben, dat ze overdonderd zijn, moe zijn en het niet meer zien zitten. Lees alles over een parentale burn-out hier.

burn-out overspannen

Wat is het verschil tussen overspannen zijn en een burn-out hebben?

De symptomen van stressklachten en burn-out zijn dus gelijkaardig maar bij een burn-out is er sprake van een veel ernstigere intensiteit en duur. Lees...

zwangerschapskilo's verliezen, gewicht verliezen na zwangerschap

Op een veilige manier je zwangerschapsgewicht verliezen

Een gezond voedingspatroon is de basis voor het verliezen van gewicht na de zwangerschap. Maar wat kan je nog doen? Experte Amandine legt uit

burnout, stress, alarmsignalen

Wat zijn de 4 alarmsignalen van een burn-out?

Ons dagelijks leven stelt ons bloot aan veelvuldige perioden van stress en vermoeidheid. Maar hoe kan je herkennen dat je burn-out hebt?

Eetstoornis

Wanneer jij het mentaal moeilijk hebt kan je bepaalde stoornissen ontwikkelen, of kunnen bepaalde moeilijkheden nog moeilijker worden. Denk bijvoorbeeld aan een eetstoornis, dit kan plots ontstaan of geleidelijk aan groeien. Mensen die een eetstoornis hebben, hebben een verstoord eetgedrag. Deze situatie is niet gezond, zeker niet voor jou als persoon, maar ook niet voor jouw lichaam. Het maakt je zwak, ongezond en je voelt je slecht! Als je zulke gevoelens of problemen ervaart is het belangrijk om hulp te zoeken. Lees hier getuigenissen van vrouwen die hetzelfde ervaren als jij.  

Laurence Bauffe, opname, podcast, eetstoornis

Podcast #28 Mama met een eetstoornis

Laurence vertelt hoe haar leven als mama is met een eetstoornis. De impact die het heeft op haar gezin en hoe ze 4 maanden in opname ging.

zwangerschap - eetstoornis - pregorexia - mama getuigenis

Mamablog: zwanger en een eetstoornis, mijn verhaal

Een moedige getuigenis van een mama die gedurende haar volledige zwangerschap vocht tegen een eetstoornis en de extra kilo's.

Roze wolk

Wat als je zwangerschap en het mama zijn geen roze wolk is en je niet geniet? Als je eindelijk zwanger bent of eindelijk bevallen bent zou je heel blij moeten zijn. Toch is het mogelijk dat je als kersverse mama niet op die roze wolk zit, dat je er nooit hebt opgezeten of dat je er vanaf gedonderd bent.. Op dat moment is het belangrijk om opzoek te gaan naar de reden van de donkere wolken en opzoek te gaan naar enkele hele kleine roze wolkjes tussen de verschillende donkere wolken.

roze wolk, zwanger

Mamablog: mijn rit op de roze wolk

Na 1 jaar, 6 maand en 23 dagen samen waren Dagmar en pieter bewust in verwachting van hun klein wondertje. Het verhaal begon vliegensvlug maar het res...

Mamablog: het moederschap is het mooiste wat er is

Mama Nikita vertelt over hoe ze het moederschap als iets wonderlijk ervaart. Af en toe is het een zoektocht, maar wel de mooiste die er is!

mama verhaal ervaring roze wolk moederschap

Mamablog: de roze wolk van het moederschap

Tamara vertelt met veel liefde over haar zorgeloze zwangerschap en wonderlijke eerste maanden als mama. Want spreken over een roze wolk mag geen taboe...