Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen » Natuurlijke bevalling

Natuurlijke bevalling

Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen » Natuurlijke bevalling

Natuurlijke bevalling

Een natuurlijke bevalling is een bevalling waarbij medische ingrepen vermeden worden en men de mama zo veel mogelijk zelf het werk laat doen. Er bestaan verschillende natuurlijke bevallingen. Denk maar aan de vaginale bevalling, de onderwaterbevalling en de ingeleide bevalling. Lees er hier alles over!

Vaginale bevalling

Een vaginale bevalling is de meest voorkomende en natuurlijkste manier om te bevallen. Hierbij wordt niets ingepland of aangestuurd, alles verloopt vanzelf!

Geen items gevonden.

Onderwaterbevalling

Wanneer je gezondheidstoestand het toelaat, je zwangerschap voldragen is en geen complicaties heeft gekend, bestaat er de mogelijkheid om te bevalling onder water, dit noemt men een onderwaterbevalling.

hartafwijking baby ervaring blog mama

Mamablog: ons dochtertje heeft een aangeboren hartafwijking

Mama Sara ontdekte na haar bevalling dat haar dochtertje Lily-Mae een aangeboren hartafwijking heeft. Ze vertelt hoe haar wereld even stil stond en hoe ze de ee...

Ingeleide bevalling

Soms is er gedurende de zwangerschap een reden waarom het beter is om de zwangerschap niet te rekken tot het laatste moment, tot het moment dat het lichaam zelf beslist om de bevalling te starten. Op advies van de gynaecoloog kan er daarom soms gekozen worden voor een ingeleide bevalling. Hierbij wordt de bevalling op een kunstmatige manier op gang gebracht. Dit noemt men het inleiden van de bevalling.

Geen items gevonden.