Home » Kinderwens » Vruchtbaarheid » Ovulatie

Ovulatie

Home » Kinderwens » Vruchtbaarheid » Ovulatie

Ovulatie

De eisprong of ovulatie is het moment waarop de rijpe follikel barst en de eicel vrijkomt. Dit gebeurt ongeveer 14 dagen voor het einde van de menstruele cyclus en maakt bevruchting en dus ook een zwangerschap mogelijk. Lees alles over ovulatie hier.

Ovulatie berekenen

Een ovulatietest brengt voor veel vrouwen meer duidelijkheid in hun menstruatiecyclus. De test kan immers hét moment aangeven om te vrijen wanneer je absoluut zwanger wil worden. Geef hieronder de eerste dag van jouw laatste menstruatie in, de lengte van jouw gemiddelde cyclus en bereken jouw meest vruchtbare dagen!

mamablog endometriose ervaring zwanger worden

Mamablog: moeilijk natuurlijk zwanger worden door endometriose

Mama Liesanne kreeg te horen dat ze moeilijk natuurlijk zwanger zou raken door haar endometriose. Lees hier haar verhaal hoe ze zelf haar ovulatie ging meten.

eten volgens je menstruatiecyclus

Waarom het een goed idee is om te eten volgens je menstruatiecyclus

In deze blog legt vruchtbaarheidsexperte Rebecca uit hoe je kan eten volgens je menstruatiecyclus. Hierbij maakt ze de vergelijking met de 4 seizoenen.

ben ik zwanger - hoe weet ik dat ik zwanger ben - zwangerschapssymptomen

Hoe weet ik of ik zwanger ben?

Vruchtbaarheidsexperte Rebecca vertelt in deze blog hoe je een zwangerschap kan herkennen door rekening te houden met bepaalde veranderingen in je lichaam en zw...

Ovulatiesymptomen

De dagen rond de eisprong, merken sommige vrouwen veranderingen op in hun lichaam, dit kunnen ovulatiesymptomen zijn. Zo kunnen een hogere lichaamstemperatuur, pijnlijke borsten en veranderend slijm uit de baarmoederhals indicatoren zijn dat je aan het ovuleren bent. Wil je zekerheid over je ovulatie, dan opteer je best voor een ovulatietest.

eten volgens je menstruatiecyclus

Waarom het een goed idee is om te eten volgens je menstruatiecyclus

In deze blog legt vruchtbaarheidsexperte Rebecca uit hoe je kan eten volgens je menstruatiecyclus. Hierbij maakt ze de vergelijking met de 4 seizoenen...

ben ik zwanger - hoe weet ik dat ik zwanger ben - zwangerschapssymptomen

Hoe weet ik of ik zwanger ben?

Vruchtbaarheidsexperte Rebecca vertelt in deze blog hoe je een zwangerschap kan herkennen door rekening te houden met bepaalde veranderingen in je lic...

ovulatie - vruchtbare dagen - tips zwanger worden - vroedvrouw - wanneer vrijen

Zwanger worden? Enkele tips van de vroedvrouw

Vroedvrouw Jana geeft in deze blog tips en advies om op een natuurlijke manier jouw kans op een zwangerschap te verhogen.