Home » Zwanger » Zwangerschap » Voeding tijdens de zwangerschap

Voeding tijdens de zwangerschap

Home » Zwanger » Zwangerschap » Voeding tijdens de zwangerschap

Zwangerschap & voeding

 

Als je zwanger bent, wordt gezond leven nog belangrijker want vanaf dan zorg je niet enkel voor jezelf, maar ook voor dat kleine wondertje in je buik. Een evenwichtige voeding heeft alleen maar voordelen voor zowel jou als zwangere mama als voor je baby. Ontdek hier ons voedingsadvies en alle do’s en don’ts.

LEVENSWIJZE

Levenswijze

Een gezonde levensstijl is voor iedereen, ongeacht of je zwanger bent of niet enorm belangrijk. Toch wordt het extra belangrijk wanneer het  gaat over de ontwikkeling van je kleintje. Ook wanneer je nog niet zwanger bent moet je met bepaalde zaken rekening houden.

 

  • Zo stop je het beste meteen met roken en het gebruik van alcohol en drugs want het vermindert je kans om zwanger te geraken. Bovendien kan het tijdens de zwangerschap ook ernstige gevolgen hebben voor je baby’tje.

 

  • Neem je bepaalde medicatie of vitaminen dan vraag je best eens raad aan je arts of je deze nog steeds mag innemen, zodat het zeker niet voor complicaties zorgt. Er wordt wel sterk aangeraden, dat van zodra je stopt met anticonceptie te gebruiken, een dagelijks supplement van foliumzuur te nemen. Het bevordert namelijk de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel bij je kleintje.

 

  • Zorg bovendien dat je niet onder teveel stress staat en dat je voldoende nachtrust hebt. Teveel stress en te weinig slaap zorgen ervoor dat je menstruatiecyclus misschien in de war wordt gestuurd en dat maakt zwanger worden een heel stukje moeilijker.

EVENWICHTIGE VOEDING

Evenwichtige voeding

 

Als (toekomstige) mama is het ook belangrijk rekening dat je genoeg verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Evenwichtige voeding is enorm belangrijk voor zowel jou als het kindje. Hieronder vind je informatie.

voeding tijdens je zwangerschap, wat wel of niet eten

VOORDELEN MAMA

Voordelen voor de mama

Eet je als mama evenwichtig en gezond dan heeft dit enkel maar voordelen voor jou. Het zal jouw kans verhogen op een vlotte zwangerschap zonder veel complicaties. Bovendien kan het ook een positieve invloed hebben op je bevalling en achteraf zal je lichaam ook beter herstellen.

VOORDELEN VOOR HET KINDJE

Voordelen voor het kindje

Evenwichtige en gezonde voeding bevordert de groei en de ontwikkeling van je kleintje tijdens je zwangerschap en zorgt ook na je bevalling voor positieve effecten op de gezondheid van je kindje.

Meer lezen over voeding

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

podcast 22, onder mama's

Welke voeding is de beste voor de ontwikkeling van je ongeboren baby?

Een zwangerschap vraagt heeft veel van een vrouwenlichaam, het is dus belangrijk dat je als vrouw energiek bent, en voldoende van alle noodzakelijk voedingstoff...

voedingsupplementen zwangerschap onder mama's

Wanneer heeft een voedingssupplement een positief effect op je lichaam?

Eén selectiecriterium is de doeltreffendheid. Dit hangt af van de biologische beschikbaarheid van de nutriënten in het product.

Podcast #22 Het belang van vitaminen tijdens de zwangerschap

Een heel interessante podcast om alle vrouwen wijsheid te brengen over hun eigen gezondheid en dat van hun baby'tje.

Een overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor een gezonde zwangerschap

De zwangerschap is een periode waarin bijzondere aandacht moet worden besteed aan de kwaliteit en de diversiteit van de voeding.

  • 1
  • 2
zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?

test