Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen

Type bevallingen

Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen

Type bevallingen

Als het gaat over bevallen zijn er tal van mogelijkheden, de eerste vraag die toekomstige mama’s en papa’s zich meestal stellen is de vraag waar ze willen bevallen. Daarnaast zijn er ook verschillende types bevallingen. Bijvoorbeeld een natuurlijke bevalling of een keizersnede. Helaas heb je hier als mama weinig keuze in. Dit wordt namelijk op het moment zelf beslist door de dokter of gynaecoloog. Lees alles over de types bevallingen in dit onderdeel van onze website.

Natuurlijke bevalling

Eens jij of je dokter beslist heeft dat jij zal gaan bevallen op een natuurlijke wijze, zijn ook hierbij nog verschillende opties. Wil je een ‘normale’ bevalling, een onderwaterbevalling of wordt het een ingeleide bevalling? Alles is mogelijk, en jij beslist. Ontdek er alles over hier, in dit onderdeel van onze website en vind alle informatie die jij zoekt!

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.

onderwaterbevalling, geboorte, baby

Mamablog: mijn onderwaterbevalling werd werkelijkheid

Nikita vertelt hoe haar droom van een onderwaterbevalling werkelijkheid werd en benadrukt de kracht en veerkracht van haar lichaam tijdens de arbeid.

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.

Keizersnede

Wanneer is er een keizersnede nodig? Wat is het verschil tussen een spoedkeizersnede en een geplande keizersnede? Zijn er gevaren voor mij als mama of voor mijn kindje? Wat als ik dit niet wil? Vind de antwoorden op al jouw vragen over een keizersnede in deze rubriek van onze website.

keizersnede, effect, luchtwegen, kwaaltjes baby

Hoe kan een geboorte via keizersnede ervoor zorgen dat je kindje sneller kwaaltjes krijgt?

Baby’s geboren via een keizersnede hebben vaker last van ademhalingsproblemen. Hierbij alvast enkele tips om de darmflora van je kindje een boost te geven.

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.