Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen

Type bevallingen

Home » Zwanger » Geboorte » Type bevallingen

Type bevallingen

Als het gaat over bevallen zijn er tal van mogelijkheden, de eerste vraag die toekomstige mama’s en papa’s zich meestal stellen is de vraag waar ze willen bevallen. Daarnaast zijn er ook verschillende types bevallingen. Bijvoorbeeld een natuurlijke bevalling of een keizersnede. Helaas heb je hier als mama weinig keuze in. Dit wordt namelijk op het moment zelf beslist door de dokter of gynaecoloog. Lees alles over de types bevallingen in dit onderdeel van onze website.

Natuurlijke bevalling

Eens jij of je dokter beslist heeft dat jij zal gaan bevallen op een natuurlijke wijze, zijn ook hierbij nog verschillende opties. Wil je een ‘normale’ bevalling, een onderwaterbevalling of wordt het een ingeleide bevalling? Alles is mogelijk, en jij beslist. Ontdek er alles over hier, in dit onderdeel van onze website en vind alle informatie die jij zoekt!

hartafwijking baby ervaring blog mama

Mamablog: ons dochtertje heeft een aangeboren hartafwijking

Mama Sara ontdekte na haar bevalling dat haar dochtertje Lily-Mae een aangeboren hartafwijking heeft. Ze vertelt hoe haar wereld even stil stond en hoe ze de ee...

bevalling, keizersnede, mamablog

Mamablog: hoe mijn natuurlijke bevalling onverwacht uitdraaide op een keizersnede

Deze mama vertelt in deze blog hoe ze na een arbeid van 21 uur plots naar het operatiekwartier werd gebracht voor een spoedkeizersnede.

Keizersnede

Wanneer is er een keizersnede nodig? Wat is het verschil tussen een spoedkeizersnede en een geplande keizersnede? Zijn er gevaren voor mij als mama of voor mijn kindje? Wat als ik dit niet wil? Vind de antwoorden op al jouw vragen over een keizersnede in deze rubriek van onze website.

keizersnede onder mama's

Alles wat je weten wil over bevallen met een keizersnede

Wanneer beval je met een keizersnede, wat zijn de risico's, de gevolgen? Gynaecoloog Patricia legt het voor je uit.

drieling bevalling onder mama's

Mamablog: bevallen van een drieling

De grote dag was aangebroken. Ik ging bevallen van mijn drie baby'tjes. Ze kwamen alle drie helemaal gezond op de wereld.

opnieuw studeren

Mamablog: ik ging terug studeren na de komst van mijn tweede kindje

In deze blog vertelt mama Lynn hoe haar bevalling een emotionele rollercoaster werd en wanneer ze besliste om terug te gaan studeren in combinatie met kindjes.