Home » Zwanger » Zwangerschap » Tweede trimester

Tweede trimester

Home » Zwanger » Zwangerschap » Tweede trimester

Het tweede trimester van jouw zwangerschap

 

Als de eerste 12 weken van jouw zwangerschap voorbij zijn start het tweede trimester. Dit is de honeymoonperiode van de zwangerschap. Nadat je je 12 weken rot hebt gevoeld, gaat nu de poort van de hemel open. Je voelt je terug jezelf, je kan eindelijk vertellen dat je zwanger bent en je koopt de eerste kleertje voor je baby, zo start het tweede trimester voor de meeste toekomstige mama’s. Lees alles over het tweede trimester hier.

Babyuitzetlijst

Wanneer je voor het eerst zwanger bent zal je ontdekken dat je heel wat zake nodig hebt voor jouw kleintje. Maar wat heb je exact nodig? Ontdek hier ons babyuitzetlijstje, zo vergeet je zeker niets!

 

Gender reveal

Na het eerste trimester zullen de meeste toekomstige mama’s het geslacht van hun kindje al kennen. Velen willen dan ook graag een gender reveal organiseren voor vrienden en familie. Een gender reveal is een feestje dat georganiseerd wordt om het geslacht van het baby’tje bekend te maken aan de genodigden. Vaak gebeurd dit op een originele manier. Alles over originele gerder reveals, en inspiratie kan je op dit onderdeel van onze website vinden.

 
Gender reveal ervaring verhaal

Mamablog: hoe ik het geslacht bekendmaakte tijdens onze gender reveal

Rebecca vertelt in deze blog haar verhaal over het gender reveal feest dat ze organiseerde voor haar kindje.

Genderreveal, taart, jongen, meisje

Originele ideeën voor een leuke genderrevealparty

Steeds meer jonge ouders kiezen ervoor om het geslacht van hun kindje bekend te maken met een genderrevealparty. Van het aansnijden van een taart tot bruisballe...

mama zwanger valentijn gender reveal peter meter vragen

Mamablog: ik ontdekte met Valentijn dat ik zwanger was

Delphine vertelt het zoete verhaal van haar zwangerschap vanaf dat ze ontdekte dat ze zwanger was tot de geboorte van haar lief dochtertje.

Babynamen

Een naam kiezen voor jouw toekomstig kindje, voor het ene koppel staat dit al maanden van tevoren vast, voor anderen is het twijfelen tot het laatste moment. Een naam kiezen is heel belangrijk, het is namelijk iets dat jouw kindje voor de rest van zijn of haar leven mee zal dragen. Denk er dus goed over na! Heb jij nog nood aan inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onderstaande blogs, of maak gebruik van onze namentool.

Checklist

Als je voor het eerst zwanger bent komt er heel veel op jou af. Zowel voor jou als als toekomstige mama, maar zeker ook voor jouw partner. Heel wat zaken zijn nieuw, onbekend,.. Daarom is een goede checklist van alles wat nog moet gebeuren voor de geboorte van jouw kleine spruit zeer handig. Ontdek hier alles over een goede checklist en wat er zeker niet mag ontbreken.

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?