Home » Zwanger! » 6 tips voor je babymoon

6 tips voor je babymoon

Op vakantie tijdens je zwangerschap, voor de baby er is? Nog even weg en zalig veel tijd nemen voor elkaar? Leve de rustige en prettige weken!

Babymoon tips

  1. Het tweede trimester van de zwangerschap is het beste moment voor een babymoon.
    Het risico op een miskraam daalt naarmate de zwangerschap vordert en de ochtendmisselijkheid neemt af. Je hebt meer energie dan in het eerste trimester en hoeft ook nog niet de zware zwangerschapslast te dragen van het derde trimester. 
  2. Beperk je reistijd of onderbreek de autorit om even de benen te strekken of te wandelen. Lang zitten is niet zo prettig als je zwanger bent.
  3. Steunkousen zijn een goed idee als je snel last hebt van zware benen.
  4. Extreme temperaturen worden afgeraden, zeker in het eerste trimester en in de laatste weken van de zwangerschap. Een kort verblijf (enkele dagen) zonder zware fysieke inspanningen kan in de tweede helft van de zwangerschap wel. Een langer verblijf van enkele weken of maanden levert een verhoogd risico op onder meer zwangerschapsvergiftiging en een hoge bloeddruk. Dit is zeker af te raden, ook voor een korte periode, als je moeilijk zwanger bent geworden of een verhoogd risico hebt op spontane abortus.
  5. Relax. Dit is het moment om te chillen, niet om te hollen.
  6. Pas op voor de zon! Je zoekt het best de schaduw op en je smeert extra zonnecrème om een zwangerschapsmasker (bruine vlekken in het gezicht) te vermijden. Let ook op met eten en drinken. Neem geen onnodige risico’s op het gebied van eten. En vergeet vooral je gezonde-tussendoor-snack niet.

Dit is een topic in het boek Onder mama’s.
Lees verder in het boek.Deel deze post