Home » Boeken

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap!

Home » Boeken

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap!

De boeken van Onder mama’s zijn als een beste vriendin die je zorgen uit handen neemt. Met praktische tips en wijsheden helpt de auteur aanstaande en jonge ouders hun weg vinden naar machtig ouderschap.

Onder mama’s boek

Hoe bereid je je voor op het moederschap, misschien wel de mooiste reis van je leven? En wat staat je allemaal te wachten, eens het zover is? In dit boek vinden mama’s in spé een eerlijk antwoord op al hun vragen.

De auteur, Sonia Pypaert, deelt leuke tips en praktische checklists voor bij de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte. Vanuit haar jarenlange ervaring vertelt ze hoe je – ondanks vele vragen en kleine ongemakken – zoveel mogelijk kan genieten van je zwangerschap, hoe je voor de baby een veilig nestje kan bouwen, hoe je de eerste kleertjes kiest, en hoe je als nieuwe gezin de wereld kan verkennen.

De emotionele rollercoaster waar ze voor het eerst mee geconfronteerd worden, hoe daarmee omgaan? Hoe verwelkomen ze hun onzekerheden en vragen en bieden ze de baby een veilige plek in een geboorteplan. Kortom, zeeën ervaring en boomhutten vol weetjes en advies om hen hierbij te helpen.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's
Onder mama's zwangerschapsboek ultieme gids

Wat kan je verwachten?

Sonia’s verhaal als mama
Zwanger

  • Jouw wereld voor je zwanger bent

  • On the road to your baby

Zwanger!

  • Je eerste trimester: zorg voor jezelf, connect en blijf lachen

  • Je tweede trimester: praat, love yourself, plan en geniet

  • Je derde trimester: koester de laatste weken, maak contact met je baby en rust genoeg

  • Week 38-40: vertrouw op de natuur en beleef alles bewust

De drie soorten geboortelijsten
De baby is er!

Mama’s weten waarom

Eindelijk is het zover: je bent mama! Een spannende periode, die vaak gepaard gaat met heel wat onzekerheden en twijfel. Mama’s weten waarom is de opvolger van het eerste boek “Onder mama’s” van Sonia Pypaert. Waar het eerste boek gericht is aan alle zwangere mama’s en papa’s in spé biedt auteur Sonia Pypaert nu ook alle kersverse ouders van antwoord in haar tweede boek.

Ze gaat daarbij moeilijke thema’s als de (b)roze wolk, gebroken nachten en borst- versus flesvoeding niet uit de weg. Maar ze focust ook op de vele mooie momenten van het ouderschap en toont hoe je bewust de kleine en grote milestones in die eerste achttien maanden kunt beleven. De vele praktische lijstjes zorgen er bovendien voor dat je de eerste maanden als ouder zo zorgeloos mogelijk doorkomt, zodat er des te meer tijd overblijft om te genieten van je kersverse gezin.

Banner Mama's weten waarom - Sonia Pypaert 3 zonder vlinders
Sonia Pypaert auteur mama's weten waarom en onder mama's boeken

Over de auteur Sonia Pypaert

De auteur, Sonia Pypaert is mama, een moeder van drie onder wie een zorgenkind. Ruim 20 jaar geleden begon ze een babywinkel, the baby’s corner, als antwoord op haar meest persoonlijke noden en zorgen tijdens haar prille moederschap. Vandaag is ze een rots in de branding voor zowel aanstaande als ervaren mama’s en papa’s.

De tijd was rijp om haar eindeloze ervaring te boek te stellen. Geen droge pedagogische trukendoos maar een verhaal van vlees en bloed. Ze schreef deze warme gids vanuit het hart maar ook met beslagen kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Boekenbeurs - Onder mama's - Sonia Pypaert

Interview met auteur Sonia Pypaert

Naar aanleiding van de boekenbeurs hadden wij een gesprek met auteur Sonia Pypaert.

Waar haalde zij haar inspiratie voor haar boek Onder mama’s vandaan?

En kriebelt het om nog te schrijven? Lees het in een exclusief interview.

Verkooppunten

Onder mama’s in herdruk

Leuk nieuws te melden! Sonia Pypaert mag aankondigen dat een herdruk van haar eerste boek eraan komt! Voor de cover van Onder mama’s tweede druk zoeken we nog een leuke mama quote. Dus denk jij dat jij iets bijzonders te vertellen hebt na het lezen van Onder mama’s? Of kan je het boek in één of twee zinnen beschrijven? Hou dit dan niet langer voor jezelf maar stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet komt jouw quote wel op de cover van de tweede druk van Onder mama’s.

Schrijf je in tussentijd alvast in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes over het boek en auteur Sonia Pypaert!

Onder mama's zwangerschapsboek
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief