Home » Zwanger » Babynamen » De populairste babynamen

De populairste babynamen

Home » Zwanger » Babynamen » De populairste babynamen

De juiste babynaam vinden voor je kindje

Proficiat! Je bent zwanger en hebt nu de moeilijke taak als ouder om een mooie, leuke of speelse naam te kiezen voor je lieve baby. Wanneer je op zoek gaat naar een naam voor je kleine spruit dan ga je meestal met verschillende factoren rekening houden. Ga je voor een stoere, lieve of toch eerder klassieke naam? Sommige mensen hebben al van kleins af aan een lijstje gemaakt met hun lievelingsnamen. Andere mensen helpen zich dan weer op weg met inspiratielijsten of populaire namenlijstjes en filteren op herkomst, geslacht, populariteit, betekenis of begin- of eindletters.

POPULAIRE BABYNAMEN

Als je het geslacht van je baby al kent dan heb je al wat minder werk voor de boeg! Wij hebben voor jou alvast een top 10, top 20 en top 100 van de populairste jongens- en meisjesnamen in Vlaanderen volgens Kind & Gezin in een lijst gezet. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

KEUZESTRESS

100 populairste jongensnamen belgië top 100

Een korte of een lange voornaam?

Er zijn mama’s en papa’s die graag een korte maar krachtige voornaam kiezen die makkelijk te onthouden, schrijven en uit te spreken is. Heb je het meer voor een lange en klassieke naam? Zoek dan iets dat je ook kan afkorten tot een leuke koosnaam voor je kleine spruit. En wat als je echt niet kan kiezen tussen 2 namen? Voeg ze dan gewoon samen, in de praktijk zal waarschijnlijk toch maar één naam gebruikt worden.

Maak lijstjes

Heb je een partner die meehelpt met de keuze? Maak het jezelf makkelijk door allebei een lijstje te maken met voornamen die jullie beide heel mooi vinden en een lijstje met ‘no-go’ voornamen. Ga nu je lijstjes vergelijken en ga op zoek naar een compromis.

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?

zwangerschapscursus vroedvrouw online