Home » Stichting Pelicano

Stichting Pelicano

Stichting Pelicano

Kinderen veranderen onze wereld voorgoed. We willen hen zien spelen, genieten en opgroeien in de best mogelijke omstandigheden. Maar vandaag gaat het niet altijd zo denderend met die wereld. Nog steeds groeit 1 kind op 5 in armoede op of riskeert het in armoede te vallen. Dat zijn ruim 500.000 kinderen in België. Al te vaak kijken we naar grote bedrijven en de politiek om die verandering in gang te zetten. Maar we moeten ook durven kijken naar onszelf. Wij willen daarom als mama community een voorbeeld zijn voor iedereen die ons bezoekt en dat met één doel: onze kinderen blakend van gezondheid en contentement zien opgroeien.

pelicano ambassadeur onder mama's sonia pypaert

Ambassadrice Sonia Pypaert

Ondernemers hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en als mama met een professionele link naar kinderen wenst Sonia Pypaert heel bewust haar bijdrage te leveren. “Vandaag zet ik mijn jarenlange ervaring, als mama én ondernemer, heel bewust in voor duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap. Ik wil bijdragen aan nestwarmte en aan het krachtig en gelukkig opgroeien van kinderen”, zegt Sonia. Met the baby’s corner als retailbedrijf, Onder mama’s als online mamacommunity, Tales of Glory als milestone concept en First Friends als ondernemerscollectief is ze niet aan haar proefstuk toe en koppelt ze persoonlijk engagement aan het leveren van toegevoegde waarde voor haar bedrijven en de maatschappij. Naast een duurzaam bedrijfsbeleid via ecologische initiatieven en een inclusieve werking vormt sociaal maatschappelijk ondernemen met een hart voor de kwetsbaren in onze maatschappij een centraal thema.

Elk kind heeft recht op dezelfde kansen

Samen met Stichting Pelicano willen we het verschil maken voor kinderen uit ons land en bijdragen aan een mooiere wereld waarbij kinderarmoede geen plaats meer heeft. Onder mama’s oprichter, Sonia Pypaert, zet haar vanuit deze missie dan ook met volle overtuiging in als ambassadrice van Stichting Pelicano met als doel om kinderen alle kansen te geven die ze verdienen. Wij zetten alvast ons beste beentje voor om deze kinderen een goede start te geven, jij ook?

pelicano ambassadeur onder mama's sonia pypaert

Help mee kinderarmoede in België op te lossen en doneer

Voor giften vanaf € 40 ontvang je automatisch kort na het jaareinde een fiscaal attest. Elk bedrag gaat rechtstreeks naar de Pelicanokinderen.

Over Stichting Pelicano

Stichting Pelicano, opgericht in 2009, is een officieel erkende en onafhankelijke organisatie die kinderen en jongeren op duurzame wijze uit armoede haalt door hen via zorgpartners permanent financieel te ondersteunen. Stichting Pelicano voorziet met behulp van fondsen en via de zorgpartners in de basisbehoeften van kinderen die in armoede leven, gaande van maaltijden, kleren, schoolgerief, doktersbezoek, maar ook lidgeld voor de jeugdbeweging of sportclub. Op die manier bood Stichting Pelicano duurzaam ondersteuning aan meer dan 2.859 kinderen en jongvolwassenen op hun weg naar een volwaardige rol in onze maatschappij