Home » Expertenteam

Expertenteam

Ons gezellige mamateam bestaat ook voor een deel uit enkele mama-experten die op regelmatige basis een adviserende blog schrijven over hun expertise. Daarmee willen we vooral content naar voor brengen met telkens dezelfde warme boodschap: tips en advies voor jonge mama’s en hun kinderen! Lees verder en leer alle mama-experten kennen, klik door op hun naam om specifieke content van hen te lezen of om hen rechtstreeks te contacteren met jouw vragen.

Sonia Pypaert

Mamadeskundige en auteur

Mama van Lorenz, Antony en Amelie

Sonia Pypaert is een mama van drie waaronder een zorgenkind. Ze is de oprichtster van the baby’s corner, Tales of Glory en Onder mama’s. Ze is succesvol auteur van een zwangerschapsgids en geeft ouders graag praktisch en psychologisch advies over de wonderen van het prille ouderschap en de schoonheid van een baby in je leven.

Expert Alessia

Alessia Vangampelaere

Kinesist & osteopaat

Mama van 2 prachtige dochters

Oorspronkelijk had ik geen interesse om te werken binnen het domein van de perinatale zorg, maar doordat mijn mama nood had aan een partner in crime heb ik toch de 1e patiënte begeleid in het begin van mijn carrière. Toen bleek dat er zoiets magisch hangt rond een vrouw die zwanger is en/of net bevallen. Daardoor volgde een non-stop aan opleidingen en bijscholingen met de focus op het begeleiden van moeder en kind.

Alexis verschueren

Alexis Verschueren

Orthomoleculair therapeut voor vrouwen en kinderen

Mama van Ruby & Jane

Alexis startte haar carrière binnen IT, maar gooide door eigen gezondheidsproblemen het roer helemaal om. Ze volgde bijkomende opleidingen tot gezondheidscoach en orthomoleculair therapeut. Sinds ze zelf mama werd van 2 dochtertjes, werd het duidelijk dat ze verder wou werken met vrouwen en kinderen. In haar praktijk FOVEO kan je als vrouw terecht vanaf je eerste menstruatie tot aan je laatste.

Natasja Mussche kindercoach onder mama's

Natasja Mussche

Kindercoach

Mama van Judith en Céleste

Natasja heeft een diploma orthopedagogie en heeft ervaring als begeleidster van kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen. De opleidingen over communicatie met baby’s, kinderen en jongeren die ze volgde hebben haar aan het denken gezet & geïnspireerd om aan de slag te gaan als zelfstandig kindercoach.

sigrid christiaens, verlies en veerkracht, miskraam, abortus

Sigrid Christiaens

Begeleiding na vroeg zwangerschapsverlies

Sigrid specialiseert zich als rouw- en verliesbegeleider in het begeleiden van moeders na een pril verlies in de zwangerschap. In haar praktijk kun je terecht voor de emotionele verwerking na een miskraam, een afgebroken zwangerschap om medische redenen of een abortus. In een traject van 5 sessies helpt ze je om met dit verlies om te gaan zodat je verder kunt met je leven.

Kelly Devriendt expert

Kelly Devriendt

Perinatale coach

mama van Moos & Suze

Je kan bij mij terecht voor één op één gesprekken rond thema’s bij kinderwens, zwangerschap en ouderschap. We geven aandacht aan jouw verhaal als mama en waar jij op botst. Na een begeleiding bij mij voel je je lichter en gedragen, krijg je opnieuw zicht op de lichtpuntjes. We maken heel concreet wat je kan doen om jouw weg naar en in het moederschap zachter te maken.

Tine Callebaut, psycholoog, burnout, stress coach

Tine Callebaut

Loopbaan-, stress- & burn-out coach

Mama van Noah en Juliette

Tine is hoogstwaarschijnlijk één van de weinige bedrijfspsychologen die een passie voor HR & mensen combineert met een grote liefde voor woord & vormgeving. Individuen en bedrijven kunnen bij haar en in haar ont-haast-praktijk Unicorn your Life terecht in hun zoektocht naar de meest authentieke, energieke en betekenisvolle versie van zichzelf.

Amandine insentials voedingssupplementen

Amandine de Paepe

Voedingswetenschapster

Mama van Giulietta en lola

Als orthomoleculair voedingwetenschapper, biomedicus en founder van Insentials bundelt Amandine al haar jaren ervaring en wetenschappelijke kennis in de praktijk en ging ze op zoek naar de juiste vitamines voor elke vrouw. Na het besef dat 95% van alle vrouwen kampt met een vitaminetekort, wou ze een natuurlijke en efficiënte manier vinden om deze noden weg te werken.

sofie lobbens, doula, draagconsulent

Sofie Lobbens

Doula en draagconsulent

Mama van Tilly en Vic

Sofie heeft architectuur gestudeerd, maar mama worden heeft haar hele carrière omgegooid. In 2017 volgde ze een scholing tot draagconsulent. Sindsdien volgde ze allerlei bijkomende opleidingen tot doula en perinataal counselor, zowel in België als in Nederland. Zo verruimde en verdiepte ze haar kennis over zwangerschap, geboorte, mentale en fysieke gezondheid van moeder en kind en ergonomisch dragen.

Natalie van den broeck, expert

Natalie Van den Broeck

Orthomoleculair voedingsdeskundige en ketogeen therapeut

Mama

Natalie wil anderen inspireren en helpen bij het vinden van gezonde alternatieven en een bewuste benadering van voeding. Ze gelooft dat gezond en koolhydraatarm eten niet saai of beperkend hoeft te zijn. Integendeel zelfs! Ze gelooft in een bewuste benadering van voeding, waarbij we luisteren naar ons lichaam en kiezen voor ingrediënten die ons energie geven en ons voeden.

Ann Berger experte

Ann Berger

Kinderdiëtiste

Ann is diëtiste en heeft zich gespecialiseerd in selectief eetgedrag bij jonge kinderen. In haar praktijk helpt, ondersteunt en begeleidt ze ouders om hun kindje(s) gezond te laten opgroeien door een gezonde relatie met zichzelf en met voeding te ontwikkelen. Het is haar missie om de maaltijdmomenten leuk en gezellig te maken. Een moment van verbinding met het hele gezin.

Expert Tinneke Matterne

Tinneke Matterne

Orthomoleculair darmtherapeut en kindertherapeute

Mama van Nikki, Ward & Céline

Tinneke Matterne is orthomoleculair darmtherapeute en kindertherapeute. En trotse mama van Nikki, Ward en Céline. Tinneke’s praktijk, ‘Darmflorist’, gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen, is gespecialiseerd in het optimaliseren van de spijsvertering, darmflora en tekorten aan voedingsstoffen.

Hade Cools

Spiegelcoach & bewustzijnsgids voor ambitieuze mama’s

Mama van Abel en Astor

Hade laat ambitieuze mama’s groeien naar een moeitelozer leven en gemakkelijker in het ouderschap te staan. Ze laten groeien naar hun volle potentieel als mama én als vrouw in de wereld door in te zetten op bewustzijn en verbinding.

Jana Meiresonne Vroedvrouw praktijk Nieuw Leven expert onder mama's

Jana Meiresonne

Vroedvrouw

Mama van Léonie en Marie-Lou

Jana studeerde vroedkunde aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na deze studies volgde ze enkele bijkomende opleidingen als draagconsulent en voor babymassage. Na haar studies ging ze aan de slag als projectverpleegkundige in de thuiszorg en vroedvrouw. Ze richtte ook haar eigen vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven op.

Interesse om deel uit te maken van ons expertenteam?

Stuur ons dan een berichtje met een korte voorstelling van jezelf

Ontvang leuke content over zwangerschap, bevalling, mama en kind