Home » Baby » Baby voeding

Baby voeding

Home » Baby » Baby voeding

Baby voeding

Je bent zwanger! Op dit moment zit je kindje nog veilig in je buik. Jouw baby wordt nu beschermd door jouw lichaam en gevoed langs de navelstreng. In dat veilige coconnetje kan je kindje zich optimaal gaan ontwikkelen. Terwijl je kindje dankzij jouw lichaam kan groeien en bloeien wordt er door zorgverleners (en heel wat andere mensen) al gepolst hoe je je kindje zal gaan voeden wanneer het geboren wordt.

Borstvoeding

Wanneer je zwanger bent maakt je lichaam zich klaar om borstvoeding te geven. Of jullie nu kiezen voor borstvoeding of voor flesvoeding, jouw lichaam maakt zich klaar om dat nieuwe kindje te gaan voeden. De wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om je lichaam daarin te volgen en om minstens zes maanden exclusief borstvoeding te geven een daarna tot de tweede verjaardag of langer je kindje te voeden aan de borst. In Vlaanderen wordt er gemiddeld minder dan drie maanden borstvoeding gegeven. Hoe lang en of jij borstvoeding wil geven is jouw keuze en jouw keuze alleen!

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoed...

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding...

Ervaring Elvie stride borstkolf

Testmama’s gezocht voor de Elvie Stride borstkolf

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Elvie Stride draadloze borstkolf te testen.

Kunstvoeding

Moedermelk sluit van nature aan bij wat je baby nodig heeft. Kunstvoeding is een uitstekend alternatief, dat wetenschappers nauwkeurig hebben onderzocht en aangepast, om ervoor te zorgen dat je kindje alle voedingsstoffen die het nodig heeft, binnenkrijgt. Of je nu voor borstvoeding of flesvoeding gaat, is volledig je eigen keuze. Bovendien geef je beter een flesje met veel liefde dan borstvoeding tegen je zin.

borstvoeding, kolven, HELLP-sundroom, prematuur

Mamablog: mijn borstvoedingsavontuur als mama van een prematuurtje

Deze mama vertelt over haar borstvoedingsavontuur. Van alle tegenslagen tot haar persoonlijke goudmijn van mamamelk.

Podcast borstvoeding advies vroedvrouw

Podcast #11 Borstvoeding, mamamelk is goed voor elk

Een handige podcastaflevering vol tips en advies van vroedvrouw Jana voor elke mama die start met borstvoeding.

flesvoeding onder mama's

Enkele tips als je kiest om melkvoeding via flesjes te geven

Starten met flesvoeding? Lees hier enkele tips om je kindje op een juiste en gezonde manier te voeden via flesjes.

Vaste voeding

Volgens Kind & Gezin mag je jouw kindje vanaf 4 à 6 maanden bijvoeding proberen geven. Je baby’tje is dan klaar voor nieuwe smaken en voedingsstoffen. Het maag- en darmstelstel van je kindje kan nu meer verteren en ook in zijn mond verandert veel, zo gaan de voedingsreflexen nu over in bewuste mondbewegingen. Het belangrijkste is dat je kindje er klaar en rijp voor is. Het heeft geen zin om te forceren! Is je kindje er nog niet klaar voor? Wacht dan gerust nog even met het geven van vaste voeding. Pas vanaf 6 maanden is vaste voeding noodzakelijk omdat borstvoeding of flesvoeding dan niet meer voldoende is voor je kindje. Maar tot je kindje 12 maanden is, blijft melk wel de belangrijkste voeding.

Podcast moeilijk eetgedrag jonge kinderen ann beger

Podcast #38 moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen

Je kindje vindt plots het eten dat je voorschotelt niet lekker meer, wil niet meer proeven, laat het bord helemaal staan of speelt ermee... wat kan je...

De weg naar jouw baby’s eerste maaltijd

De eerste zes maanden geef je best exclusief borstvoeding en pas halverwege het eerste levensjaar kan je vaste voeding introduceren.

tips kleuter - eetproblemen - kinderen - jasmijn

Hoe kan ik het moeilijk eetgedrag van mijn kindje aanpakken?

In deze blog heeft kinderpsychologe Jasmijn het over eetproblemen bij jonge kinderen en hoe je dit eetgedrag het best kan aanpakken.