Home » Sonia Pypaert

Sonia Pypaert

Sonia Pypaert

 

Sonia Pypaert groeide op in een ondernemersgezin, studeerde af als economist en startte een carrière als leerkracht. Ze wilde graag ook zelf ondernemen maar had een moeilijke tijd na de geboorte van haar oudste zoon, een zorgenkind voor het leven. Bij de tweede zwangerschap kwam ze in een emotionele rollercoaster terecht. De geboorte van haar tweede, gezonde zoon was de katalysator om het roer definitief om te gooien en te kiezen voor het ondernemerschap.

Ze besloot in 1996 een winkel let baby- en kinderartikelen te beginnen, daar een concept omheen te ontwikkelen en zo werd the baby’s corner geboren. Het betekende de start van haar droom: ‘niet meespelen in een film maar er zelf een maken.’

Dat je met een glimlach de wereld kan veroveren, leerde Sonia al toen ze nog kind was. Maar ook ‘waar een wil is, is een weg’ is Sonia niet vreemd. Een flinke dosis commerciële feeling en een passie om te ondernemen werd haar met de paplepel ingegeven door haar ouders.

In het advies aan haar klanten van the baby’s corner wil ze breed gaan, de extra mile lopen. Zo zette Sonia na bijna 25 jaar ervaring in retail de kers op de taart als auteur met haar boekenreeks van Onder mama’s, waarin ze al haar ervaring bundelt van zwangerschap tot peutertijd.

Onder mama’s boekenreeks

In het Onder mama’s boek bereidt Sonia Pypaert de lezer voor op de zwangerschap en de eerste fase van het moederschap. Per trimester duikt ze in de vragen en zorgen van mama’s in spe. Het is een emotioneel boek, maar ook praktisch met een tikkeltje psychologie. Maar het gaat vooral over haar ervaringen en een warm antwoord op vragen van (toekomstige) mama’s. En dat zijn er veel.

Mama’s weten waarom, het boek voor kersverse ouders waarin het verhaal verder gaat, is de opvolger van Onder mama’s. Met praktische lijstjes om de eerste 18 maanden met hun baby zonder zorgen door te komen, wordt de reis in het ouderschap verdergezet.

Het derde boek Peutermama’s geeft je inzicht in de ontwikkeling van je kindje van 1,5 tot 4 jaar en toont je hoe je met grote emoties om kunt gaan. De concrete tips en praktische lijstjes over eten, spelen, slapen en potjestraining nemen veel van je (opvoed)stress weg en de vele herkenbare verhalen zorgen voor die af en toe broodnodige zucht van verlichting.

Van boek naar duurzaam mamaplatform

Omdat het Onder mama’s boek met zo’n succes onder zwangere vrouwen onthaald is, werd op korte termijn een warme community opgezet voor aanstaande en ervaren mama’s. Ondermamas.be is een platform waarop mama’s relevante content kunnen lezen van kinderwens tot kindertijd. Je mama- & expertblogjes lezen, een podcast beluisteren, deelnemen aan een online cursus in de Onder mama’s Academy en veel meer! Het is een wondere wereld waar mama’s altijd onder mama’s zijn en wijsheid en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Onder mama’s is de gids voor alle mama’s tijdens de belangrijkste reis in hun leven. In een cultuur die toch nog steeds emoties en twijfels naar het achterplan duwt, is de openheid en durf om alle taboes en zorgen te bespreken rond kinderwens, zwangerschap en pril moeder- en vaderschap een diepe verademing.

Zomerslaapzak

Comfortabel slapen in de zomer: de juiste slaapzak en nachtkleding voor je baby

Leer alles over TOG-waardes, praktische tips en essentiële richtlijnen voor een goede nachtrust, zelfs bij wisselende temperaturen.

start school, peuter, kleuter, eerste keer naar school, tips

Je peuter voor het eerst naar school? Dit moet je weten

Vanaf het moment dat je kind naar school gaat, verandert er veel in zijn manier van leren. Ervoor leert je kind vooral door te spelen en door zelf dingen te ond...

babydragen, ondermama's

Draagzak of draagdoek: welke is geschikt voor jou?

Lees hier meer over hoe je jouw baby'tje op de beste manier kan dragen en welke draagsystemen er zoal bestaan.

podcast 25, peutermama's, onder mama's

Podcast #25 Hoe je als peutermama sterk in je schoenen staat

In welke mate heeft ons gedrag als ouder invloed op het ontwikkelen van het gedrag van ons kind? Beluister nu de tips van expert Hade.

peuterfase podcast tips onder mama's

Podcast #24 Peutertijd/peuterstrijd: uitdagingen met een peuter in huis

De peuterfase kan heftig zijn. Voor welke uitdagingen kom je te staan, hoe ga je hiermee om? Luister hier naar de tips van een kindercoach.

Podcast #23 Seks & relatie na de bevalling: tips & tricks

Een heel interessante podcast om alle ouders wijsheid te brengen op vlak van seks en relatie na het krijgen van een baby.

  • 1
  • 2
  • 8
Onder mama's team

Samenwerken
met Onder mama’s

Jouw campagne uitwerken met Onder mama’s? Laat het ons weten, we staan steeds open voor duurzame partnerships!

Tales of Glory

Sonia ontwikkelde bovendien het duurzaam merk Tales of Glory waarin het bewaren van herinneringen een rode draad vormt.

Centraal staan de milestonedozen voor baby en kind waarin de eerste tastbare herinneringen zoals kleertjes, knuffeltje en echofoto’s, bewaard kunnen worden. Ook milestone cards, een duurzame babycollectie, geboortebody’s en zoveel meer maken deel uit van Tales of Glory. Het bewust stilstaan bij het verhaal van je kindjes leven, is het mooiste dat je als ouder kan doen.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
sonia pypaert ambassadrive pelicano

Ambassadrice Stichting Pelicano

Samen met Stichting Pelicano willen we het verschil maken voor kinderen uit ons land en bijdragen aan een mooiere wereld waarbij kinderarmoede geen plaats meer heeft. Onder mama’s oprichter, Sonia Pypaert, zet haar vanuit deze missie dan ook met volle overtuiging in als ambassadrice van Stichting Pelicano met als doel om kinderen alle kansen te geven die ze verdienen. Wij zetten alvast ons beste beentje voor om deze kinderen een goede start te geven, jij ook?