Home » Sonia Pypaert

Sonia Pypaert

Wie is Sonia Pypaert

Sonia Pypaert erfde de ondernemersgenen van haar ouders en startte in 1996 na haar studies bedrijfseconomische wetenschappen aan de UGent en een baan in het onderwijs, met een eigen winkel op 365 m2. Er is een reden waarom ze juist voor het baby- en kindervak koos. Ze wilde graag ondernemen maar had een moeilijke tijd na de geboorte van haar oudste zoon; hij bleek een zorgenkind. Ze kwam klem te zitten, mocht en kon geen plannen meer maken. Bij de tweede zwangerschap kwam ze in een emotionele rollercoaster terecht. De geboorte van haar tweede (gezonde) zoon was de katalysator om het roer definitief om te gooien en te kiezen voor het ondernemerschap. Ze besloot met baby- en kinderartikelen te beginnen en daar een concept omheen te ontwikkelen en zo werd the baby’s corner geboren. Het betekende de start van haar droom: ‘niet meespelen in een film maar er zelf een maken.’ Haar gedreven ondernemerschap werd beloond met de 2e prijs voor de Women in Enterprise and Development Award.

Onder mama’s

In het advies aan haar klanten wil ze breed gaan. De extra mile lopen. Zo zette Sonia Pypaert de kers op de taart met het boek ‘Onder mama’s’, uitgegeven bij Lannoo, waarin ze de lezer voorbereidt op de zwangerschap en de eerste fase van het moederschap. Per zwangerschapsweek duikt ze in de vragen en zorgen van de mama in spe. Ze is zelf al meer dan twintig jaar mama onder mama’s. Het is een emotioneel boek, maar ook praktisch, en met een tikkeltje psychologie. Maar het gaat vooral over haar ervaringen en een warm antwoord op vragen van (toekomstige) mama’s. En dat zijn er veel. Intussen is ook het vervolg op haar eerste boek een feit met ‘Mama’s weten waarom‘. Een boek voor kersverse ouders waarin het verhaal verder gaat en ze jonge ouders op weg helpt naar machtig ouderschap. Dit met praktische lijstjes om de eerste 18 maanden met hun baby zonder zorgen door te komen.

Door wat ze zelf heeft meegemaakt, kan ze ook getuigen voor de mama met wie het eens minder goed gaat. Sonia wil andere mama’s die ook tegenslagen gekend hebben, een hart onder de riem steken en hen laten weten dat ze niet alleen zijn. Ze helpt hen om terug het mooie, het positieve te zien met een kind in hun leven. Intussen heeft ze naast haar eigen website, een podcast en ontwikkelde ze het merkje Tales of Glory, met cocondozen waarin de eerste tastbare herinneringen zoals kleertjes, knuffeltje en echofoto’s, bewaard kunnen worden.

Voor aanstaande en ervaren mama's

Van community naar online podium

In september ’20 wordt Onder mama’s een online podium, een wereld waar mama’s andere mama’s ontmoeten en wijsheid en ervaringen kunnen delen. Onder mama’s wordt gemaakt door en voor mama’s en wil op die manier alle toekomstige en ervaren mama’s bereiken.

Onder mama’s is een platform voor aanstaande en ervaren mama’s waarop ze relevante content kunnen lezen, deelnemen aan een fora, vragen kunnen stellen aan mama-experten, de trusted advisors. …

Blogs van Sonia

mommy me time zelfzorg

Mommy me-time op jouw to-dolijst!

Een baby stelt een paar dingen op scherp: je work-life balance, de taakverdeling thuis, me-time, we-time, en niet te vergeten: zelfzorg. Vooraleer je energie/li...

podcast onvervulde kinderwens: seks & relatie onder mama's

Podcast #18 Onvervulde kinderwens: invloed op seks & relatie

Een heel interessante podcast om alle wensouders een hart onder de riem te steken en voor vrienden en familie die steun willen bieden.

podcast momfidence

Podcast #17 Boost jouw momfidence

Een heel interessante podcast voor alle mama’s die zwanger zijn en eigenlijk voor alle vrouwen die meer confident in hun vel willen zitten.