Home » Expertblog » Comfortabel slapen in de zomer: de juiste slaapzak en nachtkleding voor je baby

Comfortabel slapen in de zomer: de juiste slaapzak en nachtkleding voor je baby

De zomerse temperaturen kunnen het lastig maken om je baby comfortabel en veilig te laten slapen. Gelukkig biedt Sonia Pypaert in haar boek Mama’s weten waarom eenvoudige oplossingen om ervoor te zorgen dat je kleintje het niet te warm of te koud heeft tijdens de nacht. Een slaapzakje speelt hierin een cruciale rol en kan het verschil maken voor een goede nachtrust.

Waarom een slaapzakje?

Een slaapzakje biedt je baby niet alleen geborgenheid en veiligheid, maar zorgt er ook voor dat hij of zij het juiste slaapklimaat heeft. Dit is vooral belangrijk tijdens de zomer, wanneer de kamertemperatuur kan schommelen. De ideale temperatuur voor de slaapkamer van je baby ligt tussen de 18 en 20 graden Celsius.

Wat is een TOG-waarde?

De TOG-waarde van een slaapzak geeft aan hoe goed het textiel isoleert. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe beter de isolatie. Dit helpt je om de juiste slaapzak te kiezen voor verschillende temperaturen:

Mama's weten waarom - schema TOG-waarden baby slaapzak

Deze richtlijnen helpen je om je baby passend aan te kleden afhankelijk van de kamertemperatuur.

Praktische tips voor zomerslaapjes

  1. Controleer de kamertemperatuur: Gebruik een thermometer in de babykamer om de temperatuur te monitoren. Bij heel wat babyfoons kan je ook de kamertemperatuur aflezen.
  2. Kies het juiste materiaal: Gebruik ademende materialen zoals katoen om oververhitting te voorkomen.
  3. Voel aan de nek: Controleer regelmatig of je baby het niet te warm of te koud heeft door aan de nek te voelen. Deze moet warm maar niet klam aanvoelen.
  4. Pas de nachtkleding aan: Bij twijfel is het beter om je baby iets koeler aan te kleden dan te warm. Je kunt altijd een extra laagje toevoegen als het nodig is.

Door deze tips en richtlijnen uit het boek Mama’s weten waarom te volgen, zorg je ervoor dat je baby comfortabel en veilig slaapt tijdens de warme zomermaanden. Het kiezen van de juiste slaapzak en de juiste aankleding is essentieel om je kleintje een goede nachtrust te geven, zelfs als de temperatuur stijgt. Zo kan je baby heerlijk slapen terwijl jij met een gerust hart ook wat rust krijgt.


Sonia Pypaert experte onder mama's

Sonia Pypaert is een mama van drie waaronder een zorgenkind. Ze is de oprichtster van the baby’s corner, Tales of Glory en Onder mama’s. Ze is succesvol auteur van de Onder mama’s boekenreeks en geeft ouders graag praktisch advies over de wonderen van het prille ouderschap en de schoonheid van een baby in je leven.Deel deze post