Home » Kinderwens » Moeilijk zwanger worden » Vruchtbaarheidsbehandelingen

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Home » Kinderwens » Moeilijk zwanger worden » Vruchtbaarheidsbehandelingen

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Helaas verloopt niet elke zwangerschap zoals je het misschien had gehoopt of verwacht. Bij het ene koppel gaat het vanzelf en bij een andere koppel loopt het moeilijker. Maar vandaag de dag heeft men heel wat behandelingen die kunnen helpen om toch zwanger te geraken, ook als het niet vanzelf lukt! Deze behandelingen noemt wel vruchtbaarheidsbehandelingen. Lees er alles over in dit onderdeeltje van onze website.

IUI  •  IVF  •  ICSI  •  Hormonen

IUI

IUI ook wel intra-uteriene inseminatie. Bij deze vorm van kunstmatige inseminatie worden er zaadcellen uit het sperma geselecteerd en via een fijn buisje in de baarmoeder gebracht. Daarna is het de bedoeling dat ze hun weg verder zoeken naar de eicel(len).

IVF IUI fertiliteitstraject nevus sebaceous

Mamablog: mijn kindje werd geboren met een zeldzame aandoening na lang kinderwenstraject

Mama Stephanie vertelt hoe ze na een lang kinderwenstraject zwanger raakte van haar dochtertje via IVF. De roze wolk bleef ook weg door alle ziekenhuisbezoeken ...

mamablog, miskraam, zwangerschap

Mamablog: bang dat ik nooit mama zou worden na mijn miskramen

Na enkele miskramen voelde mama Lize zich machteloos en was ze bang dat haar grote droom om ooit mama te worden, nooit uit zou komen. Lees haar verhaal hier.

vruchtbaarheidsproblemen zwanger worden verhaal mama onder mama's

Mamablog: als zwanger worden wat langer duurt

Wat als iedereen in je omgeving blijft vragen wanneer er kindjes komen & je eigenlijk al lang aan het proberen bent om zwanger te worden?

IVF

IVF of in-vitrofertilisatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de eicel buiten het lichaam wordt bevrucht. De bevruchte embryo wordt daarna terug in de baarmoeder geplaats, in de hoop dat het daar verder kan groeien en verder kan ontwikkelen tot een baby’tje.

zwanger na IVF

Mamablog: mijn zwangerschapsreis na IVF

Een aangrijpend verhaal van hoop, verlies en hernieuwde vreugde tijdens de reis naar ouderschap na een uitdagend IVF-traject.

IVF IUI fertiliteitstraject nevus sebaceous

Mamablog: mijn kindje werd geboren met een zeldzame aandoening na lang kinderwenstraject

Mama Stephanie vertelt hoe ze na een lang kinderwenstraject zwanger raakte van haar dochtertje via IVF. De roze wolk bleef ook weg door alle ziekenhui...

kinderwens, ivf, inseminatie, BAM, bewust alleenstaande mama

Mamablog: mijn IVF-traject als bewust alleenstaande mama

Katja besloot op haar 35e om alleen voor haar kinderwens te gaan. Lees hier meer over haar IVF-traject dat helaas niet vlot verliep.

ICSI

ICSI, ook wel intracytoplasmatische sperma-injectie genoemd is een gespecialiseerde vorm van een IVF-behandeling. Hierbij wordt slechts één zaadcel met een hele fijn naald in een eicel gebracht.

Kinderwens IVF

Mamablog: zwanger via embryoselectie

Door de genetische aandoening bij haar zoon koos mama Loraly voor een traject van embryoselectie via IVF om zo zwanger te raken van een gezond kindje....

zwanger, ICSI, eiceldonatie

Mamablog: ik werd zwanger dankzij eiceldonatie

Mama Efka wou haar eicellen doneren maar bleek in een vervroegde menopauze te zitten waardoor ze uiteindelijk zelf zwanger werd via eiceldonatie.

kinderwens tweede kind ivf

Mamablog: ons IVF-traject voor een tweede kindje

Onze weg naar ons tweede baby'tje verliep niet van een leien dakje. Ons gezin voelde niet compleet maar dankzij on IVF-traject zijn we binnenkort met ...

Hormonen

15% van de koppels heeft moeilijkheden om zwanger te geraken. Gelukkig bestaan er tal van hulpmiddelen om dit toch te doen lukken. Vrouwen (of mannen) die een verminderde vruchtbaarheid hebben kunnen vaak geholpen worden door het nemen van hormonen. Er bestaan verschillende hormonenkuren die er voor zorgen dat op een natuurlijke wijze zwanger worden toch mogelijk is.

niet-hormonale anticonceptie, koperspiraal

Voor- en nadelen van een koperspiraal als niet-hormonale anticonceptie

Hoe werkt een koperspiraal nu precies? Biedt het je voldoende bescherming? En zijn er soms nadelen aan verbonden? Je leest het in deze blog

Stoppen met anticonceptie & zwanger worden

Het is belangrijk dat wanneer je stopt met anticonceptie, je lichaam voldoende de tijd te geven om zich opnieuw aan te passen.

De verschillende types anticonceptie

Er bestaan heel wat verschillende anticonceptiemethodes. Het is belangrijk dat jij jou als vrouw laat informeren over de verschillende opties.