Home » Momlife » Gezondheid » Hormonen

Hormonen

Home » Momlife » Gezondheid » Hormonen

Hormonen

Tijdens, maar zeker ook nog na je zwangerschap zal je merken dat je hormonen schommelen, dat ze ‘op hol slaan’ zoals je mama’s wel eens hoort zeggen. Dat is heel normaal, tijdens de zwangerschap maakt jouw lichaam veel veranderingen door. Hormonen zullen deel uitmaken van die veranderingen en zullen sterk schommelen gedurende deze periode.

Anticonceptie

Anticonceptie

Ook anticonceptie heeft een invloed op jouw hormonen. Hoe anticonceptie jouw lichaam en hormonen beïnvloed kan je in onderstaande blogjes lezen.

hormonen, gezondheid, progesteron, oestrogeen, zwangerschap, borstvoeding

Wat doen hormonen met mijn lichaam voor, tijdens en na de zwangerschap

Tijdens en na je zwangerschap gebeurt er heel veel in je lichaam dat veroorzaakt wordt door verschillende soorten hormonen. Lees hier verder.

Op een natuurlijke manier zwanger worden

Om op een natuurlijke manier zwanger te worden is het belangrijk dat je bewust bent en kennis hebt van jouw eigen cyclus.

Stoppen met anticonceptie & zwanger worden

Het is belangrijk dat wanneer je stopt met anticonceptie, je lichaam voldoende de tijd te geven om zich opnieuw aan te passen.

De verschillende types anticonceptie

Er bestaan heel wat verschillende anticonceptiemethodes. Het is belangrijk dat jij jou als vrouw laat informeren over de verschillende opties.

podcast anticonceptie onder mama's

Podcast #21 Anticonceptie: een bewuste keuze voor je lichaam

Een heel interessante podcast om alle vrouwen wijsheid te brengen over hun eigen lichaam.

Podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Een handige aflevering om meer te weten over welk effect hormonen hebben op ons lichaam en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap.