Home » Baby » Je startbedrag en Groeipakket aanvragen

Je startbedrag en Groeipakket aanvragen

Home » Baby » Je startbedrag en Groeipakket aanvragen

Je startbedrag en Groeipakket aanvragen

Vroeger werd het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) automatisch geregeld via de werkgever van één van de ouders. Dit was meestal via de papa. Sinds 2019 kan je zelf kiezen wie jouw Groeipakket uitbetaalt, handiiiig. Maar hoe kies je nu een uitbetaler die bij je past?

Wat is een startbedrag?

Het startbedrag van meer dan € 1.200 is een belangrijk duwtje in de rug dat je kan aanvragen vanaf jouw 6e maand zwangerschap. Je kan het geld gebruiken voor alles wat je kindje nodig heeft. Werk je er de kinderkamer mee af, vul je er de pamperrekening mee aan of koop je er liever kinderkleren mee? Aan jou de keuze mama! Je kan het startbedrag op eenvoudige wijze aanvragen via het online formulier.

Wat is een Groeipakket?

Sinds 1 januari 2019 werd het Groeipakket ingevoerd om de Vlaamse gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen. Kinderbijslag, en nog veel meer, met toeslagen die worden toegekend op basis van je specifieke situatie. Het Groeipakket bestaat uit een basisbedrag en een reeks toeslagen. Deze toeslagen dienen om de gezinnen zo goed mogelijk te helpen en zijn afhankelijk van hun financiële- en gezinssituatie. Lees meer over de opbouw van het groeipakket. Ben je al aangesloten bij een uitbetaler van het Groeipakket (vroegere kinderbijslagfonds) maar wil je graag overstappen? Dan raden wij aan om voor Infino te kiezen, omwille van de persoonlijke aanpak, de administratieve ontzorging en het gepersonaliseerde advies. Bovendien heeft Infino een hart voor een duurzame maatschappij, net als wij!

Waarom kiezen voor Infino?

Kinderen zien opgroeien en ze helpen hun weg te zoeken tot ze hun uiteindelijke plek in de samenleving vinden. Dat is wat Infino beweegt. Dat is wat iedereen die bij Infino werkt, motiveert om elke dag op te staan en het beste van zichzelf te geven. Om voor jou en je kinderen een begrijpende en betrouwbare partner te zijn doorheen het leven. Meer over Infino. Ben je nog geen lid van de Infino-familie? Je kunt nu makkelijk overstappen. Het duurt slechts enkele minuten. Bij ons is je Groeipakket in goede handen.

infino
groeipakket infino

Wie is Infino?

Infino, uitbetalingsactor (het vroege kinderbijslagfonds) heet jullie welkom. En met ‘jullie’ bedoelen we natuurlijk in de eerste plaats jouw kind of kinderen. Wat ons elke dag opnieuw motiveert: elk kind, zonder onderscheid, helpen groeien in het leven en in de samenleving. Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk jullie, de ouders, een steuntje in de rug geven. Met een vlotte en stipte uitbetaling van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslag) en andere toelagen, maar ook met onze jarenlange expertise en onze levenservaring.

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?