Home » Zwanger » Zwangerschap » Derde trimester

Derde trimester

Home » Zwanger » Zwangerschap » Derde trimester

Het derde trimester van jouw zwangerschap

Een drukke baby in de buik, maagzuur dat de laatste weken de kop op steekt, pijn in de onderbuik,.. Zo start en eindigt het derde trimester bij vele toekomstige mama’s. Het derde trimester is voor de meeste vrouwen geen lachertje. Lees alles over de moeilijke, maar ook mooie momenten van het laatste trimester hier.

Babyshower

Een babyshower is een Amerikaans fenomeen, maar ook hier is het al helemaal ingeburgerd. Vaak kiezen vriendinnen er bij een babyshower voor om de mommy to be tijdens het laatste trimester te verwennen met een leuke voormiddag, middag of avond: je laat je als toekomstige mama als het ware in de watten leggen en onderdompelen in de babywereld.

 
top 7 babyshower cadeautjes

De 7 hipste babyshower cadeautjes

Het is tijd voor een babyshower! Nog op zoek naar een hip cadeautje? Ontdek onze 7 cadeautips aan babyshower geschenkjes

Leuke en originele gender reveal ideeën

Verklap jij het geslacht?

Wil je graag een feestje bouwen waarop je het geslacht bekendmaakt? Dat kan natuurlijk, en dat op 1001 verschillende manieren.

De ligging van je baby

In het derde trimester voel je jouw kleintje heel vaak en ook heel goed. Zo kan je vaak voelen hoe jouw kindje ligt. Zo heb je de achterhoofdsligging, de stuitligging en de dwarsligging. Lees en ontdek meer over de verschillende soorten ligging van jouw baby’tje in dit onderdeel van onze website.

dwarsligging, stuitligging

Tips van de osteopaat bij dwars- of stuitligging

Handige tips om tijdens je zwangerschap tot een achterhoofdsligging te komen.

Voorweeën

Voorweeën worden ook wel pijnlijke harde buiken genoemd. Toekomstige mama’s kunnen hier soms last van hebben in de weken voor de bevalling. De voorweeën komen voornamelijk ‘s nachts voor aangezien de baarmoeder op dat moment het actiefst is. Hoe herken je voorweeën nu precies en hoe kan je ze onderscheiden van echte weeën? Voorweeën worden vooral gekenmerkt door het feit dat ze niet in kracht en ook niet in frequentie toenemen. Ze voelen voor de mama dus steeds hetzelfde aan, ze worden niet sterker. Ontdek alles over voorweeën in dit onderdeel van onze website.

Geen items gevonden.

Arbeid

De arbeid is de periode voor de bevalling waarbij het lichaam van de toekomstige mama zich voorbereidt op het uitdrijven van de baby en later ook de placenta. Wat de arbeid kenmerkt zijn de contracties of weeën. Lees hier alles over de arbeid tijdens de zwangerschap.

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.

geboorteplan, hoe opmaken

Geboorteplan, jouw wensenlijst bij de geboorte van je baby

Een geboorteplan kan een mooie hulp zijn om je voor te bereiden op de bevalling. Maar wat moet je daar allemaal in vermelden?

Materniteitskoffer / vluchtkoffer

De materniteitskoffer is een koffer die je op voorhand zal moeten klaarmaken en klaarzetten. Op het moment dat je moeten bevallen en naar het ziekenhuis vertrekt, kan je deze makkelijk meenemen. In deze tas zitten voornamelijk alle zaken die jij als mama, maar ook de zaken die jouw kleintje nodig zal hebben in de eerste dagen na de bevalling. Wat moet hier zoal inzitten? Wat is essentieel en mag je zeker niet vergeten? Ontdek het allemaal in onze blogjes.

Checklist

Wat heb je nodig in het derde trimester, welke zaken zijn essentieel om je voor te bereiden op de komst van jouw kleintje, wat mag je zeker niet vergeten?

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?