Home » Zwanger » Zwangerschap

Zwangerschap

Home » Zwanger » Zwangerschap

Zwangerschap

 

Een zwangerschap betekent het begin van een nieuwe fase in je leven. Je schept als vrouw letterlijk nieuw leven. Niet alleen je lichaam ondergaat enorme veranderingen, ook emotioneel zorgt een zwangerschap voor een soort van mentale shift die je perspectief op het leven voorgoed verandert. De eerste grote test is alle controle loslaten om zwanger te worden. Wanneer het gebeurt en of alles goed loopt: je hebt er helemaal niets over te zeggen… En dan volgt de volgende test al: je moet leren om negen maanden lang geduldig te zijn, eventuele obstakels zien te overwinnen en naar het einde toe de moed te hebben om te bevallen.

Jouw uitgerekende datum berekenenZwangerschapskalender

Als je voor het eerste zwanger bent is alles nieuw, in deze zwangerschapskalender lees je van maand tot maand hoe je baby’tje zich ontwikkelt in jouw buik. Een leuke houvast voor een van de meest wondermooie periodes in je leven. Enjoy this beautiful milestones!

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?

Eerste trimester

 Is het nu nog te vroeg om een kinderkamer te kiezen en kruippakjes te kopen? Het lijkt misschien een beetje voorbarig om te beginnen met het uitzoeken van babyspullen (en dat is het waarschijnlijk ook), maar je betrapt jezelf wel op die stiekeme gedachten over hoe de babykamer eruit zal zien en of je die schattige kleine pyjama wel of niet moet kopen. En waarom zou je dat tegen het einde van dit trimester niet gewoon doen?

zwanger, zwangerschap

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

dwarsligging, stuitligging

Tips van de osteopaat bij dwars- of stuitligging

Handige tips om tijdens je zwangerschap tot een achterhoofdsligging te komen.

zwanger goedbedoelde raad familie vrienden

Hoe ga je om met goedbedoelde raad tijdens je zwangerschap?

Aanstaande moeders voelen zich vaak overweldigd voelen door alle goedbedoelde raad van vrienden en familie. Met deze tips hou je je zwangerschap stevi...

Tweede trimester

 This is heaven! Dit is de honeymoonperiode van de zwangerschap. Voor de meesten toch. Nadat je je twaalf weken rot hebt gevoeld en met een vale teint, hebt moeten zwijgen tegen de meeste mensen in je leven, gaat vanaf nu de poort van de hemel open. Je voelt je weer jezelf! Je kunt vertellen dat je zwanger bent, je buikje begint eindelijk zichtbaar te worden. Het is helemaal echt! Iedereen die weet dat je zwanger bent, geeft je ook ‘echt’ het gevoel dat je zwanger bent

Genderreveal, taart, jongen, meisje

Originele ideeën voor een leuke genderrevealparty

Steeds meer jonge ouders kiezen ervoor om het geslacht van hun kindje bekend te maken met een genderrevealparty. Van het aansnijden van een taart tot ...

zwanger, zwangerschap

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

kost een kind een huis infino

Kost een kind een huis?

Elk huishouden is uniek, elk huishoudbudget ook. We schreven in deze blog tips om budget te sparen én duurzamer om te gaan met baby- en kinderspullen.

Derde trimester

 Een drukke baby in je buik, maagzuur dat de laatste weken de kop opsteekt, oefenweeën, spataders, aambeien, pijn in de onderbuik, zwangerschapsdromen, vergeetachtigheid, een gebrekkige controle over je blaas (niezen = plassen) en lekkende borsten: het lijken de loopgraven wel. Je slaapt waarschijnlijk ook niet meer zo goed met die dikke buik. Iedereen die een baby heeft gehad, zal het je vertellen: het derde trimester is voor de meeste vrouwen geen lachertje. De ene zwangerschap is de andere natuurlijk niet, en het is goed mogelijk dat jij je juist heel fit voelt tot de laatste dag, maar vaak is het wel zo dat je in deze periode met ongemakken begint te kampen, zeker in de laatste maand.

zwanger, zwangerschap

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

inleiding tot de bevalling, wat weten over natuurlijke bevalling, keizersnede

Podcast #26 Inleiding tot de bevalling

Waaraan kan je je als toekomstige mama verwachten als je gaat bevallen. Beluister nu deze handige info van vroedvrouw Jana.

moederschap onderschat blog

Mamablog: hoe ik het moederschap onderschat heb

Lees hier het verhaal van mama Laura die een droom zwangerschap had, maar het moederschap initieel onderschatte.

Zwangerschapsmusthaves

 Vergeet absoluut niet jezelf graag te zien en goed voor de dag te komen; het zal ervoor zorgen dat je je beter in je vel voelt. Comfortabele en praktische zwangerschapskleding is echt geen overbodige luxe. En zo zijn er nog heel wat zwangerschap musthaves.

Zwanger zijn én stylish blijven, hoe doe je dat?

je wilt niet lang over een modieuze zwangerschapsoutfit nadenken. Maar eigenlijk is het heel gemakkelijk! Stap per stap, but make it pregnant-proof!

duurzaam ouderschap tips expert advies

Tips voor jouw eerste stappen naar duurzaam ouderschap

Duurzaamheid & veiligheid staan beide hoog op de prioriteitenlijst van de duurzame ouder. Een wondermooi gedachtegoed om je kleintje mee op te voeden.

fotoshoot tips fotograaf zwangerschapsshoot

4 tips van de fotograaf bij het plannen van een zwangerschapsshoot

Fotografe Julie Van Brabant geeft 4 handige tips en weetjes mee aan alle toekomstige mama's die een zwangerschapsshoot gepland hebben.

Voeding tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, wordt gezond leven nog belangrijker want vanaf dan zorg je niet enkel voor jezelf, maar ook voor dat kleine wondertje in je buik. Ontdek hier ons voedingsadvies voor jou en je baby tijdens je zwangerschap.

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

podcast 22, onder mama's

Welke voeding is de beste voor de ontwikkeling van je ongeboren baby?

Een zwangerschap vraagt heeft veel van een vrouwenlichaam, het is dus belangrijk dat je als vrouw energiek bent, en voldoende van alle noodzakelijk vo...

voedingsupplementen zwangerschap onder mama's

Wanneer heeft een voedingssupplement een positief effect op je lichaam?

Eén selectiecriterium is de doeltreffendheid. Dit hangt af van de biologische beschikbaarheid van de nutriënten in het product.

Administratie

Kraamzorg, geboortepremie, kinderbijslag, … Allemaal adminstratieve zaken die je best op voorhand in orde brengt zodat alles in orde is voor de komst van je baby.

aanvraag startbedrag groeipakket infino

Financieel duwtje in de rug wanneer je jouw baby verwelkomt

Op hoeveel financiële steun heb je recht bij de geboorte en tijdens het opgroeien van je kind? Ontdek het in deze blog.

Kindje op komst tips tricks groeipakket kraamgeld

Een kindje onderweg? Vijf onmisbare tips voor aanstaande mama’s

Je staat op het punt mama te worden & dat brengt sowieso een heleboel gevoelens met zich mee. Wij geven je in deze blog alvast 5 tips om je voor te be...

Meerlingen

Ben je in verwachting van een meerling? Dubbel feest! Lees hier de ervaringen van andere mama’s.

drieling bevalling onder mama's

Mamablog: bevallen van een drieling

De grote dag was aangebroken. Ik ging bevallen van mijn drie baby'tjes. Ze kwamen alle drie helemaal gezond op de wereld.

drielingzwangerschap onder mama's

Mamablog: zwanger van een drieling

Ik ben zwanger van een drieling. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees alles over het verloop van mijn drielingzwangerschap

Zelfzorg

Tijdens de zwangerschap mag je niet alleen aan jouw kleintje denken, je mag jezelf ook nooit vergeten. Daarom is zelfzorg heel belangrijk. Lees alles over zelfzorg hier!

Amandine de Paepe, podcast, vitamines

Podcast #29 Vitaminetekort bij drukbezette mama’s (to be)

Amandine geeft je graag wat meer uitleg over een vitaminetekort bij vrouwen en hoe je die kan aanvullen.

zelfzorg, ontstressen, tips

Hoe je jezelf kan op- of ontladen na een drukke dag

Je probeert het als ouder zo goed mogelijk te doen. Maar ook jouw geduld is soms op. En dan reageer je wel eens zoals je het eigenlijk niet wil...

Tips om voor jezelf te zorgen als mama

Hoe zorg je voor jezelf als (nieuwe) mama? Lees de verschillende tips van mentale coach Hade Cools in deze blog.

test