Home » Zwanger » Zwangerschap

Zwangerschap

Home » Zwanger » Zwangerschap

Zwangerschap

 

Een zwangerschap betekent het begin van een nieuwe fase in je leven. Je schept als vrouw letterlijk nieuw leven. Niet alleen je lichaam ondergaat enorme veranderingen, ook emotioneel zorgt een zwangerschap voor een soort van mentale shift die je perspectief op het leven voorgoed verandert. De eerste grote test is alle controle loslaten om zwanger te worden. Wanneer het gebeurt en of alles goed loopt: je hebt er helemaal niets over te zeggen… En dan volgt de volgende test al: je moet leren om negen maanden lang geduldig te zijn, eventuele obstakels zien te overwinnen en naar het einde toe de moed te hebben om te bevallen.

Jouw uitgerekende datum berekenenZwangerschapskalender

Als je voor het eerste zwanger bent is alles nieuw, in deze zwangerschapskalender lees je van maand tot maand hoe je baby’tje zich ontwikkelt in jouw buik. Een leuke houvast voor een van de meest wondermooie periodes in je leven. Enjoy this beautiful milestones!

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?

Eerste trimester

 Is het nu nog te vroeg om een kinderkamer te kiezen en kruippakjes te kopen? Het lijkt misschien een beetje voorbarig om te beginnen met het uitzoeken van babyspullen (en dat is het waarschijnlijk ook), maar je betrapt jezelf wel op die stiekeme gedachten over hoe de babykamer eruit zal zien en of je die schattige kleine pyjama wel of niet moet kopen. En waarom zou je dat tegen het einde van dit trimester niet gewoon doen?

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

memory box Tales of Glory

Het belang van herinneringen: waarom een memory box een schat is

Herinner je je die momenten dat je hart overstroomde van liefde en trots terwijl je de belangrijke momenten tijdens jouw leven en die van je kindjes v...

Feelou zwangerschapsbh comfortabel modal

Pijnlijke of gevoelige borsten tijdens je zwangerschap: alles wat je moet weten

Pijnlijke en gevoelige borsten, een veelvoorkomend ongemak tijdens zwangerschap. Ontdek de oorzaken en oplossingen nu in onze blog.

Tweede trimester

 This is heaven! Dit is de honeymoonperiode van de zwangerschap. Voor de meesten toch. Nadat je je twaalf weken rot hebt gevoeld en met een vale teint, hebt moeten zwijgen tegen de meeste mensen in je leven, gaat vanaf nu de poort van de hemel open. Je voelt je weer jezelf! Je kunt vertellen dat je zwanger bent, je buikje begint eindelijk zichtbaar te worden. Het is helemaal echt! Iedereen die weet dat je zwanger bent, geeft je ook ‘echt’ het gevoel dat je zwanger bent

Babydrager babybjorn, voordelen, hoe dragen

Ga op avontuur met je baby in de draagzak

Waar moet je zoal op letten als je jouw baby draagt? En hoe draag je op de juiste manier? Lees het in deze blog.

Wipper babybjörn, waarom wipstoel

Waarom een wipstoel niet mag ontbreken in je baby-uitzet

We bespreken waarom een wipstoel een handige aanvulling kan zijn op het dagelijks leven van jonge ouders.

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

Derde trimester

 Een drukke baby in je buik, maagzuur dat de laatste weken de kop opsteekt, oefenweeën, spataders, aambeien, pijn in de onderbuik, zwangerschapsdromen, vergeetachtigheid, een gebrekkige controle over je blaas (niezen = plassen) en lekkende borsten: het lijken de loopgraven wel. Je slaapt waarschijnlijk ook niet meer zo goed met die dikke buik. Iedereen die een baby heeft gehad, zal het je vertellen: het derde trimester is voor de meeste vrouwen geen lachertje. De ene zwangerschap is de andere natuurlijk niet, en het is goed mogelijk dat jij je juist heel fit voelt tot de laatste dag, maar vaak is het wel zo dat je in deze periode met ongemakken begint te kampen, zeker in de laatste maand.

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.

top 7 babyshower cadeautjes

De 7 hipste babyshower cadeautjes

Het is tijd voor een babyshower! Nog op zoek naar een hip cadeautje? Ontdek onze 7 cadeautips aan babyshower geschenkjes

Zwangerschapsmusthaves

 Vergeet absoluut niet jezelf graag te zien en goed voor de dag te komen; het zal ervoor zorgen dat je je beter in je vel voelt. Comfortabele en praktische zwangerschapskleding is echt geen overbodige luxe. En zo zijn er nog heel wat zwangerschap musthaves.

Top 5 kleding moeder dochter

Top 5 kleding voor dochter en mama

Ontdek samen de top 5 kledingstukken die perfect passen bij zowel moeder als dochter. Stijlvol, comfortabel en helemaal in lijn met jullie persoonlijk...

stijlvolle mama's, tips, kleding

Een winterkijk in de kast van stijlvolle mama’s

Soms dan zie je andere mama’s en denk je: hoe zien die er toch zo goed uit? Wel, de kans is groot dat zij investeren in een aantal knappe pronkstukken...

Zwanger zijn én stylish blijven, hoe doe je dat?

je wilt niet lang over een modieuze zwangerschapsoutfit nadenken. Maar eigenlijk is het heel gemakkelijk! Stap per stap, but make it pregnant-proof!

Voeding tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, wordt gezond leven nog belangrijker want vanaf dan zorg je niet enkel voor jezelf, maar ook voor dat kleine wondertje in je buik. Ontdek hier ons voedingsadvies voor jou en je baby tijdens je zwangerschap.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Gezonde voeding zwangerschap

De invloed van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft wat je eet heeft een rechtstreekse invloed op je eigen gezondheid en welzijn, alsook op de ontwikkeling van die kleine s...

Spijsvertering in de knoop tijdens je zwangerschap: klachten & oorzaken

De opname van mineralen, eiwitten, vetten en suikers is afhankelijk van een goede vertering en zo riskeer je tekorten. Lees hier over de mogelijke kla...

Administratie

Kraamzorg, geboortepremie, kinderbijslag, … Allemaal adminstratieve zaken die je best op voorhand in orde brengt zodat alles in orde is voor de komst van je baby.

podcast administratie zwangerschap infino

Podcast #36 Zwanger? Deze administratie breng je best allemaal in orde

Toekomstige ouders zien vaak door het bos de bomen niet meer met wat er allemaal moet gebeuren voor de komst van hun kleine baby’tje. Mama Elisabeth h...

aanvraag startbedrag groeipakket infino

Financieel duwtje in de rug wanneer je jouw baby verwelkomt

Op hoeveel financiële steun heb je recht bij de geboorte en tijdens het opgroeien van je kind? Ontdek het in deze blog.

Kindje op komst tips tricks groeipakket kraamgeld

Een kindje onderweg? Vijf onmisbare tips voor aanstaande mama’s

Je staat op het punt mama te worden & dat brengt sowieso een heleboel gevoelens met zich mee. Wij geven je in deze blog alvast 5 tips om je voor te be...

Meerlingen

Ben je in verwachting van een meerling? Dubbel feest! Lees hier de ervaringen van andere mama’s.

drieling bevalling onder mama's

Mamablog: bevallen van een drieling

De grote dag was aangebroken. Ik ging bevallen van mijn drie baby'tjes. Ze kwamen alle drie helemaal gezond op de wereld.

drielingzwangerschap onder mama's

Mamablog: zwanger van een drieling

Ik ben zwanger van een drieling. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees alles over het verloop van mijn drielingzwangerschap

Zelfzorg

Tijdens de zwangerschap mag je niet alleen aan jouw kleintje denken, je mag jezelf ook nooit vergeten. Daarom is zelfzorg heel belangrijk. Lees alles over zelfzorg hier!

Mama zelfregulatie

Opvoeden vanuit verbinding met jezelf

Co-regulatie is een krachtige manier om verbinding te maken met je kind. Dit begint bij zelfregulatie, wat voortkomt uit zelfzorg.

Tip slapen mama's

6 tips om lekker te slapen na je drukke dag

Hoeveel slaap een kind nodig heeft, hangt af van de leeftijd. Kinderslaapcoach Myrthe zet de ideale aantallen slaapuren voor kinderen van verschillend...

holisme, zelfzorg, balans

De kracht van holisme en de impact op je welzijn

Door bewust aandacht te schenken aan alle aspecten van jezelf - van fysiek tot spiritueel - ontstaat een diepe verbinding met het unieke proces van mo...