Home » Zwanger » Postpartum » Vierde trimester » Herstel na de bevalling

Herstel na de bevalling

Home » Zwanger » Postpartum » Vierde trimester » Herstel na de bevalling

Herstel na de bevalling

 

Na de geboorte moet het lichaam van de mama uiteraard herstellen. Een kindje op de wereld zetten is heel natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat het niet zwaar is voor het lichaam van de mama. De periode van herstel na de bevalling duurt zes tot acht weken. Het volledige herstel duurt al snel drie tot vier maand. De veranderingen die jouw lichaam hebben ondergaan tijdens de zwangerschap hebben veel energie gevraagd, hetzelfde geldt voor het herstel, ook dit vraagt heel veel energie en tijd. Lees alles over het herstel van het lichaam na de bevalling hier.

babyblues, postnatale depressie, parentale aanpassingsfase

Ik voel mij somber als prille ouder, heb ik last van babyblues?

Na de bevalling kan je overspoeld worden door heel wat emoties die uit het niets lijken te komen en ook angst of paniek veroorzaken.

postnatale depressie, ondermama's

Eerste hulp bij een postnatale depressie

Hoe herken je een postnatale depressie? Kan mijn partner dit ook krijgen? Wat doe ik eraan? Leer er alles over hier in onze blog.

bekkenbodem incontinentie onder mama's

Je bekkenbodem voor, tijdens en na de zwangerschap

Waarom is je bekkenbodem zo belangrijk? Alles over incontinentie tijdens de pre- & postpartumfase en herstel na de bevalling.

prenatale kine bekkenbodem onder mama's

Postnatale kinesitherapie: bekkenbodemspieren

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp geeft in deze blog uitleg over bekkenbodem. Wat, hoe & wanneer starten?

Podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Een handige aflevering om meer te weten over welk effect hormonen hebben op ons lichaam en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap.

mommy burnout blog ervaring

Mamablog: ik kreeg een mommy burn-out na de geboorte van mijn tweede kindje

Mama Ellen geeft in deze blog toe dat mama zijn op sommige momenten gewoon kei zwaar is. Lees verder hoe zij het moederschap van haar twee zoontjes be...

mama worden - advies en tips

Ik ben net mama geworden, wat staat er mij allemaal te wachten?

Hoera, je bent mama geworden! In deze blog geeft mamadeskundige en auteur Sonia Pypaert je advies over de periode vlak na je bevalling.