Home » Zwanger » Postpartum

Postpartum

Home » Zwanger » Postpartum

Postpartum

 

Na de geboorte van jouw baby’tje spreken we over de postpartum periode. De periode na de bevalling. Sommige ouders zullen deze periode beleven op een roze wolk, anderen zullen te maken krijgen met baby blues. Beide gevoelens zijn heel natuurlijk en kunnen door elke ouder anders ervaren worden. In dit onderdeel op onze website kan je alles lezen over de periode na de bevalling en de geboorten namelijk alles over de kraamweek, vierde trimester, moederschapsrust, ouderschapsverlof en geboorteverlof voor de partner.

Kraamweek

De kraamweek of de eerste week met jouw baby’tje, is een periode om bij te komen van de geboorte en te wennen aan het moederschap. In deze periode leer je je baby’tje verzorgen en herstelt het lichaam zich van de bevalling. Wil je meer te weten komen over de kraamweek, lees dan zeker onderstaande blogjes en ontdek alles dat je moet weten over deze speciale, eerste week als mama.

Postpartumplan tips kraamtijd

Zorgzaam voor jezelf en je baby: het belang van een postpartumplan

Hoe kan je jouw kraamperiode aangenamer maken? Hier alvast enkele tips voor de opmaak van een postpartumplan en de types ondersteuning die je kan inplannen.

babyblues, postnatale depressie, parentale aanpassingsfase

Ik voel mij somber als prille ouder, heb ik last van babyblues?

Na de bevalling kan je overspoeld worden door heel wat emoties die uit het niets lijken te komen en ook angst of paniek veroorzaken.

hormonen, gezondheid, progesteron, oestrogeen, zwangerschap, borstvoeding

Wat doen hormonen met mijn lichaam voor, tijdens en na de zwangerschap

Tijdens en na je zwangerschap gebeurt er heel veel in je lichaam dat veroorzaakt wordt door verschillende soorten hormonen. Lees hier verder.

Vierde trimester

 Het vierde trimester bestaat uit de eerste 3 maanden van het prille leventje van je baby. Gedurende deze periode is het baby’tje volledig afhankelijk van jou als mama. Tijdens deze maanden zal je kindje zich ook verder ontwikkelen. Maar wat moet je als kersverse mama verwachten van deze maanden, wat staat er jou te wachten? Lees het allemaal in onderstaande blogjes.

babyblues, postnatale depressie, parentale aanpassingsfase

Ik voel mij somber als prille ouder, heb ik last van babyblues?

Na de bevalling kan je overspoeld worden door heel wat emoties die uit het niets lijken te komen en ook angst of paniek veroorzaken.

postnatale depressie, ondermama's

Eerste hulp bij een postnatale depressie

Hoe herken je een postnatale depressie? Kan mijn partner dit ook krijgen? Wat doe ik eraan? Leer er alles over hier in onze blog.

bekkenbodem incontinentie onder mama's

Je bekkenbodem voor, tijdens en na de zwangerschap

Waarom is je bekkenbodem zo belangrijk? Alles over incontinentie tijdens de pre- & postpartumfase en herstel na de bevalling.

Verlofsystemen

Hoelang heb je recht op dit verlof en waaraan moet je voldoen om dit verlof te krijgen? Je kan alle info en uitleg over geboorteverlof lezen in onderstaande blogjes.

Verlofsystemen Ouders met kinderen

Welke verlofsystemen bestaan er voor ouders met jonge kinderen?

Heb je jobzekerheid? En je partner? Hoe vind je de balans tussen werk en privé als er een kind bij is?