Home » Baby » Baby gezondheid

Baby gezondheid

Home » Baby » Baby gezondheid

Baby gezondheid

Je baby’tje is geboren en als mama of ouder wil je er natuurlijk steeds voor zorgen dat jouw baby’tje gezond is en lekker is zijn/haar vel zit. De meeste elementen op vlak van gezondheid heb je als mama zelf niet in handen. Je kan er (spijtig genoeg) niet voor zorgen dat jouw kindje nooit ziek wordt. Maar, er zijn uiteraard wel dingen die jij als mama kan doen om het ziek worden van jouw kindje te voorkomen. Lees alles over de gezondheid van jouw baby hier!

Vitamine D  •  Vaccinaties  •  Babykwaaltjes  •  Reflux  •  Naar de osteopaat

Vitamine D

Vitamines zijn heel belangrijk! Ze zijn essentieel voor volwassenen, maar ze zijn dit misschien nog wel meer voor jouw kleintje. Jouw kindje is namelijk nog in volledige ontwikkeling en moet nog verder uitgroeien tot een gezond en sterk kind. Vitamines zijn daarom heel belangrijk. Maar helaas krijgen baby’tjes van nature niet voldoende vitamine D binnen. Niet via voeding, maar ook niet via de huid door zonlicht. Het is dus belangrijk om hier als ouder rekening mee te houden. Onze tips en tricks om er voor te zorgen dat jouw kindje voldoende vitamine D binnen krijgt lees je hier!

Geen items gevonden.

Vaccinaties

In België zijn tal van vaccinaties verplicht. Deze zijn verplicht om er voor te zorgen dat jouw kindje bepaalde ziektes niet meer kan krijgen. Toch hebben sommige ouders vragen bij deze vaccinaties, zijn deze wel veilig? Zijn ze echt noodzakelijk? Alles over de soorten vaccinaties, maar ook over de veiligheid en noodzaak ervan kan je lezen in onderstaande blogs en posts.
Geen items gevonden.

Zorgenkind?

XXX

Mamablog: hoe mijn leven voorgoed veranderde toen ik zorgmama werd

Thaïni haar tweede dochtertje werd geboren met een chromosale beperking maar toch vindt zij geluk in elke dag. Lees hun verhaal nu in de blog.

Babykwaaltjes

Een pasgeboren baby of kleine kindje kan tal van kwaaltjes hebben. De meeste zijn onschadelijk en makkelijk te verhelpen. Anderen zijn iets lastiger om op te lossen of te voorkomen. De meest gekende en voorkomende kwaaltjes zijn spugen, luieruitslag, babypuistjes, eczeem, diarree,.. Ontdek hier hoe je deze kwaaltjes kan voorkomen of genezen. Ontdek onze tips in onderstaande blogjes.

Geen items gevonden.

Reflux

Heel wat baby’tjes hebben last van reflux. Dit is niets vreemd en heel vaak voorkomend, helaas heeft het ene kindje hier wat meer last van dan het andere. Maar geen paniek liefste mama’s, ontdek hier alles over reflux, hoe je het kan proberen voorkomen of oplossen indien jouw kindje hier last van heeft.

osteopathie baby voorkeurshouding onder mama's

Wat als mijn baby een voorkeurshouding heeft?

Hoe herken je een voorkeurshouding, hoe ontstaat die, wat doet de osteopaat bij baby's met een voorkeurshouding en wat kan je zelf doen?

Naar de osteopaat

Het kan heel nuttig zijn om af en toe met jouw baby’tje naar de osteopaat te gaan. Baby osteopathie behandelt lichamelijke klachten van baby’s en jonge kindjes en zorgt er langs de andere kant voor dat deze klachten zich later niet verder zullen gaan ontwikkelen. Ontdek alles over baby osteopathie in dit onderdeeltje van onze website.

osteopathie baby voorkeurshouding onder mama's

Wat als mijn baby een voorkeurshouding heeft?

Hoe herken je een voorkeurshouding, hoe ontstaat die, wat doet de osteopaat bij baby's met een voorkeurshouding en wat kan je zelf doen?

Waarom huilt mijn baby’tje en wat wil hij mij vertellen?

Een baby’tje kan nog niet praten, maar toch kan hij of zij via de lichaamstaal en manier van huilen vaak heel goed aangeven wat er scheelt.

Podcast #19 Baby ongemakjes en huilen, tips van de osteopaat

Een heel interessante podcast om de ongemakjes en de soorten huilen van je baby beter te leren kennen. Ontdek de tips van een osteopaat.