Home » Zwanger » Administratie tijdens je zwangerschap

Administratie tijdens je zwangerschap

Home » Zwanger » Administratie tijdens je zwangerschap

Administratie tijdens je zwangerschap

We helpen je graag bij elke stap die jij en je (toekomstige) kindje zetten. Ook administratief zetten we jullie graag op weg! Wist je bijvoorbeeld dat je de uitbetaler van je startbedrag en Groeipakket zelf kan kiezen?

Startbedrag en Groeipakket aanvragen

Het startbedrag, meer dan € 1.200, is een belangrijk duwtje in de rug voor alle kinderen en kan je makkelijk online aanvragen vanaf jouw 6e maand zwangerschap. Door je startbedrag aan te vragen, geef je automatisch ook de opdracht om maandelijks je Groeipakket uit te betalen. Een vast bedrag per maand, dat kan aangevuld worden met eenmalige of maandelijkse toeslagen, al naargelang je situatie.

Wat moet ik allemaal in orde brengen?

Tijdens een zwangerschap komt er heel wat op je af. Daarom schreven we samen met Infino deze checklist uit. Je vindt er alle informatie om je klaar te stomen voor de komst van je kleine spruit.

  • Afspraken met gynaecologen en vroedvrouwen
  • Een uitbetaler kiezen voor het Groeipakket
  • Je werkgever op de hoogte brengen
  • De mutualiteit op de hoogte brengen
  • Een geboorteplan opstellen
  • Een geboortelijst maken
  • Een zwangerschapsattest vragen eens je aan je zesde maand begint
  • Je bevallingsrust in orde brengen
  • Kraamzorg aanvragen

Tips en advies voor duurzaam ouderschap

Je vindt uiteraard heel wat advies op onze vertrouwde blog. Zoek je nog meer inspiratie? Uitbetaler van het Groeipakket Infino deelt heel wat nuttige tips voor ouders, baby’s, jonge en oudere kinderen op haar blog. Een goudmijn aan inspiratie voor (toekomstige) ouders, geschreven met een hart voor kinderen en een duurzame maatschappij. Neem zeker eens een kijkje!

duurzaam ouderschap tips expert advies
groeipakket infino

Wie is Infino?

Infino, uitbetalingsactor (het vroege kinderbijslagfonds) heet jullie welkom. En met ‘jullie’ bedoelen we natuurlijk in de eerste plaats jouw kind of kinderen. Wat ons elke dag opnieuw motiveert: elk kind, zonder onderscheid, helpen groeien in het leven en in de samenleving. Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk jullie, de ouders, een steuntje in de rug geven. Met een vlotte en stipte uitbetaling van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslag) en andere toelagen, maar ook met onze jarenlange expertise en onze levenservaring.

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?