Home » Over ons

Over ons

Home » Over ons

Wie is Onder mama’s?

Onder mama’s is een warme online community waar mama’s informatie, ervaringen, gevoelens en gedachten met elkaar kunnen delen over het moederschap. Niet enkel de roze wolk maar ook wat moeilijker ligt. Het is een wondere wereld waar ze tips en advies kunnen lezen van mama’s en mama-experten van zwangerschapswens tot kindertijd.

♡ Boeken ♡ Podcast ♡ Blog ♡ Community  ♡ Academy

team onder mama's, boeken mama, baby kind, sonia pypaert

Het verhaal van Onder mama’s

Onder mama’s begon met het gelijknamige boek en de ultieme zwangerschapsgids. In Onder mama’s vertelt Sonia Pypaert het ongepolijste en oprechte verhaal van hoe ze drie keer mama werd en haar vierde baby, haar babywinkel the baby’s corner, opstartte. Hoe ze zichzelf wat kwijtraakte en uiteindelijk weer terugvond. En hoe ze leerde opkomen voor zichzelf als mama, als vrouw en als ondernemer.

“Waarom zou ik mama’s niet helpen met een praktische gids, zowel gebaseerd op de eigen ervaringen, als mama, als op de ervaringen van alle mama’s die nu al meer dan 25 jaar over de vloer komen?  Zo is het idee van Onder mama’s dus gegroeid.” – Founder Sonia Pypaert

Mama, je staat er niet alleen voor

In haar eerste boek bereidt ze de lezer voor op een zorgeloze zwangerschap en de eerste fase van het moederschap. Dit boek is een praktische en emotionele gids vol wijsheid en kennis voor de belangrijkste reis van het leven van jonge ouders. Een boek dat geen vragen uit de weg gaat maar uitgaat van de verwondering van een baby in je leven. Dit boek is de nieuwe beste vriendin voor mama’s in spe, met een antwoord op al hun vragen.

Omdat deze ultieme zwangerschapsgids zo’n succes is onder zwangere vrouwen werd op korte termijn een warme community opgezet voor aanstaande en ervaren mama’s. Ondermamas.be is een platform waarop mama’s relevante content kunnen lezen over zwanger worden, zwangerschap, baby, mama en kind. Je kan vragen stellen aan mama-experten, een podcast beluisteren, een cursus volgen en veel meer! Het is een wondere wereld waar mama’s altijd onder mama’s zijn en wijsheid en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Het is een gids voor alle mama’s tijdens de belangrijkste reis in hun leven. In een cultuur die toch nog steeds emoties en twijfels naar het achterplan duwt, is de openheid en durf om alle taboes en zorgen te bespreken rond kinderwens, zwangerschap en pril moeder- en vaderschap een diepe verademing. Daarnaast schreef ze ook een babygids, mama’s weten waarom, voor ouders met kinderen van 0-18 maanden en een peutergids van 1,5 tot 4 jaar.

Van community naar online podium

De community wordt door en voor mama’s gemaakt en wil op die manier alle toekomstige en ervaren mama’s bereiken:

“In deze periode van verstilling en bezinning, is de tijd rijp om Onder mama’s aan alle mama’s toe te vertrouwen. Onder mama’s wordt een wereld waar mama’s altijd onder mama’s zijn en wijsheid en ervaringen delen. Een wereld waar gesprekken met een grote openheid mogelijk worden want we praten te weinig met mekaar over de twijfels en kleine en grote zorgen. Elke moeder bouwt een imperium op vol wijsheid, met vallen en weer opstaan. Tijd nu om al die wijsheid en ervaringen te delen want die roze wolk is een volkssprookje dat omzichtig moet verteld worden. Onder mama’s is de roadmap voor een zorgeloze zwangerschap & machtig moederschap.” – Founder, Sonia Pypaert

Expertenteam

Het gezellige mamateam van Onder mama’s bestaat ook voor een deel uit mama-experten die op regelmatige basis een adviserende blog schrijven over hun expertise. Door deze experten samen te brengen is de expertise binnen de community zeer breed, gaande van een vroedvrouw, kinderpsychologe tot kindercoach en meer. Daarmee wordt vooral expert-content naar voor gebracht met telkens dezelfde warme boodschap: tips en advies voor jonge mama’s en hun kinderen. Onder mama’s wil alle mama’s aansporen om te blijven dromen en je in deze tijden te verbinden en leren van elkaar.

pelicano ambassadeur onder mama's sonia pypaert

Pelicano ambassadeur

Samen met Stichting Pelicano willen we het verschil maken voor kinderen uit ons land en bijdragen aan een mooiere wereld waarbij kinderarmoede geen plaats meer heeft. Onder mama’s oprichter, Sonia Pypaert, zet haar vanuit deze missie dan ook met volle overtuiging in als ambassadrice van Stichting Pelicano met als doel om kinderen alle kansen te geven die ze verdienen. Wij zetten alvast ons beste beentje voor om deze kinderen een goede start te geven, jij ook?

Het team

Sonia Pypaert Onder mama's

Sonia Pypaert

Founder

Mama van Lorenz, Antony en Amelie

Wanneer ik mijn studies bedrijfseconomische wetenschappen afrondde, volgde ik een extra economische opleiding om aan de slag te gaan als lerares in het secundair onderwijs. In 1991 werd ik mama van een zorgenkindje. Ik leerde vallen, opstaan en terug rechtkrabbelen. Na vier moeilijke jaren ontdekte ik mijn nieuwe ik en die was ondernemend én ambitieus.

Ik begon de bekende babywinkel the baby’s corner, als antwoord op mijn eigen noden en zorgen tijdens het prille moederschap. Ik bevind er mij dagelijks ‘onder mama’s’ en daarom noemt men mij vaak een rots in de branding voor zowel aanstaande als ervaren mama’s en papa’s. In mijn jarenlange ervaring in de retailwereld van producten, meubels en kleding voor baby, kind én mama ontbrak er nog één ding: een eigen productlijn. Tales of Glory is mijn antwoord op de vraag om alle belangrijke en emotionele herinneringen uit de baby- & kindertijd te kunnen bewaren en wel veilig, opgeruimd en mooi.

De tijd was rijp om mijn ervaring te boek te stellen. Op drie jaar tijd schreef ik maar liefst drie boeken: een zwangerschapsgids, babygids én peutergids. Een trilogie waarbij ik moeders doorheen hun grootste avontuur van het moederschap leidt.

Jolien Van der Meeren

Marketing manager

Mama van Millie en Jerome

Ik ben sinds een jaar fiere mama van Millie en Jerome. Na het afronden van een master in de kunstwetenschappen ging ik op zoek naar een creatieve job, die ik vond in de marketing- & communicatiewereld. Na enkele jaren ervaring in de baby- & kindersector als marketing manager, kruiste Onder mama’s mijn pad op het moment dat ik zelf besloot om mama te worden. Een match made in heaven!

Jolien Van der meeren onder mama's team

Na 10 jaar samenzijn, ben ik getrouwd met mijn highschool sweatheart en lieve man Milosz, een creatieve duizendpoot met Poolse roots. De jaarlijkse tripjes naar Polen doen we voortaan niet meer met ons tweetjes, ons dochtertje Millie nemen we vrolijk met ons mee. Verder hou ik van spontane familie- & vriendenmomentjes, van eindeloos scrollen op social media, van gezellig aperitieven en van uitstapjes naar elke uithoek van het land.

Dag in, dag uit werken voor dit warme mamaplatform geeft me vleugels én teugels in het moederschap. Voelen dat je er niet alleen voor staat, is het meest dankbare gevoel dat je als mama en als vrouw kan krijgen.

gaelle team onder mama's

Gaëlle Dhaenens

Content creator

Mama van Maurice en Raphaëlle

Ik heb een achtergrond in Marketing en na een aantal jaren in een functie als marketingmedewerker verloor ik mijn hart aan Onder mama’s. Het was meteen liefde op het eerste gezicht want ik kon mijn creatief ei als marketeer en copywriter helemaal kwijt in deze job. Ik vind het heerlijk om dagelijks vragen en verhalen van mama’s te lezen en deze te delen met de community.  De respons die je krijgt van sommige mama’s is zo hartverwarmend. Het doet mij altijd even stilstaan bij onze visie dat geen enkele mama er alleen voor staat!

Naast Content Creator ben ik ook vrouw en mama. Ik ben getrouwd met Mathieu en samen hebben wij een zoontje van 3 jaar Maurice. Mama worden is een heel avontuur, er gebeuren constant onverwachte dingen en de liefde die je van je kindje terugkrijgt is onbetaalbaar. Maurice is een heel nieuwsgierig ventje met een grote liefde voor dieren, kranen en tractors. Het liefst van al laat hij zich door familie omringen en speelt hij buiten in de straat met kindjes van de buurt. Maurice heeft er sinds kort ook een kleine ‘zuzzie’ bij. Raphaëlle is een vrolijke meid én de grootste fan van Maurice (en die heeft niet liever 😉).

Laurine Vanlandschoot

Digital Marketeer

 

Na mijn studies communicatiemanagement & digital marketing kwam ik terecht in het warme team van Onder mama’s. Mama worden brengt heel wat onzekerheden met zich mee. Mijn doel? Jou voorzien van content die het dichtst bij je leefwereld aansluit. We zetten ons dagelijks in voor (wens)mama’s en vormen zo een geweldig gezellige community. Love it here!

Team onder mama's

Samenwerken?

Heb je vragen? Heb je zelf een sterk verhaal, een vlotte pen of schrijf je graag blogs? Wil je samenwerken? Laat het ons weten!

Stuur ons een berichtje

Ontvang leuke content over zwangerschap, bevalling, mama en kind