Home » Zwanger » Zwangerschap » Derde trimester » De ligging van je baby

De ligging van je baby

Home » Zwanger » Zwangerschap » Derde trimester » De ligging van je baby

De ligging van je baby

Als jouw kindje in jouw buik zit kan het tal van verschillende houdingen aannemen en op verschillende manieren liggen in jouw buik. De meest voorkomende liggingen zijn de achterhoofdsligging, de stuitligging en de dwarsligging. Ontdek alles over de verschillende liggingen en kenmerken ervan in dit onderdeel van onze website.

Achterhoofdsligging  •  Stuitligging  •  Dwarsligging

Achterhoofdsligging

De achterhoofdsligging is volgende de meeste verloskundigen de ideale ligging voor je baby om geboren te worden. Bij deze ligging ligt het kindje met het hoofdje naar beneden en het achterhoofd vooraan, richting de buik van de mama.  

Stuitligging

Bij de stuitligging liggen de billetjes van jouw kindje naar beneden en het hoofdje naar boven. In deze houding kunnen er zich soms problemen voordoen tijdens de bevalling.

Dwarsligging

Bij de dwarsligging ligt de baby dwars in de buik van de mama in plaats van in de lengte. Bij een dwarsligging is het onmogelijk om op een natuurlijke manier te bevallen. De meeste baby’tjes gaan tegen het einde van de zwangerschap vanzelf in de lengte liggen. Indien dit niet het geval is, zal een natuurlijke bevalling niet mogelijk zijn. Lees alles over de dwarsligging in onderstaande blogjes.

Meer lezen over de ligging van je baby

dwarsligging, stuitligging

Tips van de osteopaat bij dwars- of stuitligging

Handige tips om tijdens je zwangerschap tot een achterhoofdsligging te komen.

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?