Home » Zwanger » Zwangerschap » Eerste trimester

Eerste trimester

Home » Zwanger » Zwangerschap » Eerste trimester

Het eerste trimester van jouw zwangerschap

 

Een zwangerschap betekent het begin van een nieuwe fase in je leven. Je schept als vrouw letterlijk nieuw leven. Jouw zwangerschap start bij het eerste trimester. Het eerste trimester telt ongeveer de eerste 13 weken van jouw zwangerschap.

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

Feelou zwangerschapsbh comfortabel modal

Pijnlijke of gevoelige borsten tijdens je zwangerschap: alles wat je moet weten

Pijnlijke en gevoelige borsten, een veelvoorkomend ongemak tijdens zwangerschap. Ontdek de oorzaken en oplossingen nu in onze blog.

Podcast geboortelijst kiezen babyuitzet

Podcast #39 Geboortelijst: wat zijn de musthaves voor je baby?

Samen duiken we in op de geboortelijst en welke musthaves je nu echt nodig hebt voor de uitzet van je kindje.

podcast administratie zwangerschap infino

Podcast #36 Zwanger? Deze administratie breng je best allemaal in orde

Toekomstige ouders zien vaak door het bos de bomen niet meer met wat er allemaal moet gebeuren voor de komst van hun kleine baby’tje. Mama Elisabeth h...

doula, wat, hoe wie, waarom

Wat is een doula en wat doet ze?

Steeds vaker laten mama’s zich tijdens de zwangerschap ondersteunen door een doula. Maar wat is nu een doula en wat doet ze?

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Zwangerschapskwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes zijn heel normaal en elke toekomstige mama zal hier last van hebben. Helaas zal die last bij de ene wat meer zijn dan bij de andere. In deze rubriek kan je alles lezen over de verschillende zwangerschapskwaaltjes en wat je het best kan doen om ze te beperken of te voorkomen.

 

Naar de gynaecoloog

Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent is het aan te raden om naar de gynaecoloog te gaan. Deze zal jou kunnen vertellen hoe oud jouw kindje ongeveer is en zal het kindje ook voor het eerst kunnen onderzoeken. Uiteraard is het kindje dan nog heel klein en valt er nog niet zo veel te zien. Maar op het einde van jouw eerste trimester is het wel al mogelijk om te achterhalen wat het geslacht is van jouw klein spruitje. Alles over jouw afspraak bij de gynaecoloog in het eerste trimester lees je hier.

gynaecoloog podcast, fabels, mythes

Podcast #32 Gynaecoloog beantwoordt de populairste zwangerschapsfabels

Kom in deze podcast te weten welke feiten en fabeltjes rond de zwangerschap en bevalling er nu wel of niet kloppen.

dwarsligging, stuitligging

Tips van de osteopaat bij dwars- of stuitligging

Handige tips om tijdens je zwangerschap tot een achterhoofdsligging te komen.

NIPT

 De NIPT ook wel de NIP-test genoemd is een test waarbij bloed wordt afgenomen van de mama. In jouw mamabloed  zit normaal ook een deeltje DNA van jouw kindje. Zo kan onderzoek achterhalen of jouw kindje afwijkend DNA heeft of niet. Zo kan de dokter dus zien of jouw kindje mogelijks het syndroom van donw, edwards, of patau heeft.

mamablog trisomie 13 onder mama's

Mamablog: wanneer een negatieve NIP-test toch een mooie uitkomst heeft

In de resultaten van mijn NIP-test zagen ze een genetische afwijking. Gelukkig zagen ze deze niet meer in de vruchtwaterpunctie.

Leven met een beperking - syndroom van down

Mamablog: mijn kindje heeft het syndroom van Down

Mama Sofie vertelt in dit innemende verhaal hoe haar gezin zich openstelde voor hun derde kindje die geboren werd met het downsyndroom.

Onder mama's zwanger

Nip-test verraadt ook genetische defecten bij moeder

Doe je de Nip-test of niet? De test staat er vooral om bekend dat hij chromosomale afwijkingen en het syndroom van Down bij het ongeboren kindje kan v...

Zwangerschapsaankondiging

 Heel wat koppels houden ervan om de aankondiging van hun zwangerschap op een originele manier mee te delen aan familie en vrienden. Ontdek hier alles over een zwangerschapsaankondiging en tips om dit origineel te doen!

memory box Tales of Glory

Het belang van herinneringen: waarom een memory box een schat is

Herinner je je die momenten dat je hart overstroomde van liefde en trots terwijl je de belangrijke momenten tijdens jouw leven en die van je kindjes v...

body tales of glory onder mama's

Baby op komst? Zeg het met een body’tje!

Tales Of Glory bracht een aantal zalige body'tjes uit met hartverwarmende quotes en vraagjes op. Wie zou hier nu niet van smelten?

Checklist

Als je voor het eerst zwanger bent komt er heel veel op jou af. Zowel voor jou als als toekomstige mama, maar zeker ook voor jouw partner. Heel wat zaken zijn nieuw, onbekend,.. Daarom is een goede checklist van alles wat nog moet gebeuren voor de geboorte van jouw kleine spruit zeer handig. Ontdek hier alles over een goede checklist en wat er zeker niet mag ontbreken.

zwangerschapscursus vroedvrouw online

Online zwangerschapscursus

Zorgeloos doorheen je zwangerschap

Host Sonia Pypaert en vroedvrouw Jana nemen je tijdens 7 online videolessen mee op de magische reis naar jullie baby. Geen ellenlange consultaties of uitjes naar de vroedvrouw, maar een handige online zwangerschapscursus die je van a tot z kan volgen op jouw eigen tempo. Je start gewoon wanneer je het lekker zelf wil, download de handige checklists, drukt even op pauze en kijkt makkelijk verder op een ander tijdstip. Een cursus die zich helemaal aanpast aan jouw drukke schema, zalig toch?