Home » Zwanger » Zwangerschap » Eerste trimester

Eerste trimester

Home » Zwanger » Zwangerschap » Eerste trimester

Het eerste trimester van jouw zwangerschap

 

Een zwangerschap betekent het begin van een nieuwe fase in je leven. Je schept als vrouw letterlijk nieuw leven. Jouw zwangerschap start bij het eerste trimester. Het eerste trimester telt ongeveer de eerste 13 weken van jouw zwangerschap.

Zwangerschapskwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes zijn heel normaal en elke toekomstige mama zal hier last van hebben. Helaas zal die last bij de ene wat meer zijn dan bij de andere. In deze rubriek kan je alles lezen over de verschillende zwangerschapskwaaltjes en wat je het best kan doen om ze te beperken of te voorkomen.

Naar de gynaecoloog

Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent is het aan te raden om naar de gynaecoloog te gaan. Deze zal jou kunnen vertellen hoe oud jouw kindje ongeveer is en zal het kindje ook voor het eerst kunnen onderzoeken. Uiteraard is het kindje dan nog heel klein en valt er nog niet zo veel te zien. Maar op het einde van jouw eerste trimester is het wel al mogelijk om te achterhalen wat het geslacht is van jouw klein spruitje. Alles over jouw afspraak bij de gynaecoloog in het eerste trimester lees je hier.

dwarsligging, stuitligging

Tips van de osteopaat bij dwars- of stuitligging

Handige tips om tijdens je zwangerschap tot een achterhoofdsligging te komen.

Leven met een beperking - syndroom van down

Mamablog: mijn kindje heeft het syndroom van Down

Mama Sofie vertelt in dit innemende verhaal hoe haar gezin zich openstelde voor hun derde kindje die geboren werd met het downsyndroom.

NIPT

 De NIPT ook wel de NIP-test genoemd is een test waarbij bloed wordt afgenomen van de mama. In jouw mamabloed  zit normaal ook een deeltje DNA van jouw kindje. Zo kan onderzoek achterhalen of jouw kindje afwijkend DNA heeft of niet. Zo kan de dokter dus zien of jouw kindje mogelijks het syndroom van donw, edwards, of patau heeft.

Leven met een beperking - syndroom van down

Mamablog: mijn kindje heeft het syndroom van Down

Mama Sofie vertelt in dit innemende verhaal hoe haar gezin zich openstelde voor hun derde kindje die geboren werd met het downsyndroom.

Onder mama's zwanger

Nip-test verraadt ook genetische defecten bij moeder

Doe je de Nip-test of niet? De test staat er vooral om bekend dat hij chromosomale afwijkingen en het syndroom van Down bij het ongeboren kindje kan v...

Zwangerschapsaankondiging

 Heel wat koppels houden ervan om de aankondiging van hun zwangerschap op een originele manier mee te delen aan familie en vrienden. Ontdek hier alles over een zwangerschapsaankondiging en tips om dit origineel te doen!

zwanger na miskraam onder mama's regenboogbaby

Mamablog: opnieuw zwanger na miskraam

Mama Sharon heeft een prachtig zoontje van 2 jaar. Ze vertelt hoe ze recentelijk een miskraam kreeg en kort erna opnieuw zwanger raakte van haar regen...

Checklist

Als je voor het eerst zwanger bent komt er heel veel op jou af. Zowel voor jou als als toekomstige mama, maar zeker ook voor jouw partner. Heel wat zaken zijn nieuw, onbekend,.. Daarom is een goede checklist van alles wat nog moet gebeuren voor de geboorte van jouw kleine spruit zeer handig. Ontdek hier alles over een goede checklist en wat er zeker niet mag ontbreken.