Home » Zwanger » Geboorte

Geboorte

Home » Zwanger » Geboorte

Geboorte

 

De geboorte van jouw kindje zal heel waarschijnlijk voor jou en heel wat andere mama’s en papa’s ervaren worden als een van de mooiste momenten die je ook zal meemaken in jouw leven. Ouder worden zorgt er voor dat je verandert op manieren die je nooit had kunnen voorzien. Het ouderschap stop nooit en hoogtepunten, dieptepunten en veel onverwachte momenten zullen elkaar in sneltempo opvolgen. Het ouderschap zorgt er vaak voor dat ouders hun ware kern ontdekken en dat er een soort oerinstinct naar boven wordt gebracht die ouders toelaat het onmogelijke waar te maken.

Geboorteplan

Een geboorteplan wat is dat nu precies? Een geboorteplan bijschrijft jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld voor jezelf, voor jouw partner, je verloskundige of andere zorgverleners. In het geboorteplan laat je zien wat voor jou belangrijk is. De persoon die je bijstaat tijdens de bevalling en jou begeleidt kan hier dan zo veel mogelijk rekening mee houden. Hoe stel je zo een geboorteplan op en wat mag hierin zeker niet ontbreken, ontdek het in onderstaande blogjes.

zwanger

Baby op komst: breng alles in orde met deze complete checklist

Een kindje brengt naast heel wat vreugde ook administratie met zich mee. We stelden een handige checklist op voor jou waardoor je niets vergeet in orde te breng...

Arbeid

 Tijdens de bevalling zal jij als toekomstige mama arbeid moeten verrichten. De bevalling kent verschillende fases, en binnen elke fase zullen er specifieke handelingen verwacht worden van de toekomstige mama. Bij sommige van deze fases is het ook mogelijk dat deze pijn veroorzaken. Welke fases zijn er zoal, welke pijn kan je ervaren en hoe kan je de pijn tijdens de bevalling het best bestrijden? Lees het allemaal in onderstaande blogjes.

drieling bevalling onder mama's

Mamablog: bevallen van een drieling

De grote dag was aangebroken. Ik ging bevallen van mijn drie baby'tjes. Ze kwamen alle drie helemaal gezond op de wereld.

gezondhied, momlife, ondermama's

Breathe in, breathe out. Belang van ademhaling tijdens bevalling

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp geeft in deze blog uitleg over ademhalingstechnieken die je controle kunnen bieden tijdens he...

Fases van de arbeid

Binnenkort moet je bevallen van je kleine baby maar wat gebeurt er nu allemaal tijdens zo een bevallingsproces? Je vraagt je af hoe een bevalling begint, hoe een wee nu echt aanvoelt en wanneer je mag starten met persen. Hou er rekening mee dat je lichaam vanalles zal doormaken tijdens zo een bevallingsproces en ook nog even moet genezen.

Type bevalling

Het moment is eindelijk daar, je kan gaan bevallen. Maar, waar wil je bevallen? Er zijn verschillende plaatsen waar je kan bevallen. Er is ook een verschil tussen een natuurlijke bevalling en een keizersnede. Maar wat zijn de verschillen, kan je dit zelf kiezen, kan je de plaats kiezen waar je wil bevallen? Het zijn allemaal vragen waar je als toekomstige mama over nadenkt. Ontdek in deze blogjes meer over de verschillende types bevallingen en vind het antwoord op al jouw vragen.

keizersnede onder mama's

Alles wat je weten wil over bevallen met een keizersnede

Wanneer beval je met een keizersnede, wat zijn de risico's, de gevolgen? Gynaecoloog Patricia legt het voor je uit.

drieling bevalling onder mama's

Mamablog: bevallen van een drieling

De grote dag was aangebroken. Ik ging bevallen van mijn drie baby'tjes. Ze kwamen alle drie helemaal gezond op de wereld.

hartafwijking baby ervaring blog mama

Mamablog: ons dochtertje heeft een aangeboren hartafwijking

Mama Sara ontdekte na haar bevalling dat haar dochtertje Lily-Mae een aangeboren hartafwijking heeft. Ze vertelt hoe haar wereld even stil stond en ho...

Bevallingshoudingen

 Tijdens de bevalling kan je tal van houdingen aannemen. Sommige van deze houdingen zullen voor de ene persoon aangenaam voelen en voor de andere niet. De ene persoon zal in een bepaalde houding moeten liggen om de bevalling te vergemakkelijken, of net niet in een bepaalde houding mogen liggen. Er bestaan zo veel houdingen en elke houding heeft zijn voordelen als ook nadelen. Lees in de volgende blogjes meer over bevallingshoudingen en de voor- en nadelen van deze houdingen.

Geen items gevonden.

Waar bevallen?

 Als het moment eindelijk daar is en je bijna kan gaan bevallen dan is het ook belangrijk om te gaan nadenken en kiezen waar je graag zou bevallen. Door omstandigheden heeft niet iedereen die keuze, maar als je de keuze hebt is het belangrijk om er op voorhand over na te denken. Je kan hiervoor kiezen tussen ziekenhuisbevalling, geboortehuis bevalling of een thuisbevalling. Ontdek er aller over hier!

thuisbevalling mamablog onder mama's

Mamablog: mijn thuisbevalling

Ik wou absoluut thuis bevallen, veilig in ons eigen coconnetje. Lees hier het verhaal van mama Annelies die thuis beviel van haar dochtertje.