Home » Kinderwens » Kinderwensgezondheid

Kinderwensgezondheid

Home » Kinderwens » Kinderwensgezondheid

Kinderwens gezondheid

 

Soms verloopt het zwanger worden niet zo makkelijk. Dit kan heel wat verschillende redenen hebben. Een van deze redenen kan de gezondheid van de mama zijn. Het is mogelijk dat je als toekomstige mama drager bent van een bepaalde ziekte waardoor het zwanger worden moeilijker verloopt. Denk maar aan PCOS en endometriose. Lees er op deze pagina meer over!

PCOS

PCOS, ook wel polycysteurs ovarieel syndroom. Dit heb je wanneer je geen of minder vaak een eisprong hebt dan een gemiddelde andere vrouw. Daardoor kan het zijn dat je niet elke maand ongesteld wordt, of soms maanden aan een stuk niet. Doordat je minder vaak een eisprong hebt, heb je een verminderde vruchtbaarheid waardoor zwanger worden soms moeilijker kan verlopen.

zwangerschapsverhaal onder mama's

Mamablog: de weg naar mijn prachtige dochter

Mama Lore vertelt haar verhaal over hoe ze opnieuw zwanger werd met IVF na een miskraam en nu een prachtige dochter heeft.

fertiliteitstraject moeilijk zwanger worden ivf ivm

Mamablog: wanneer je kinderwens niet in vervulling gaat

Magali vertelt in deze blog het verhaal van haar fertiliteitstraject en hoe de momentjes van vreugde en verdriet elkaar constant afwisselden.

zwanger worden - zwangerschap - fertiliteit - kinderwens - hormoonbehandeling

Mamablog: wanneer je wens voor een tweede kindje niet in vervulling gaat

Ine is gezegend met een wolk van een dochter maar verlangt naar een tweede kindje. Helaas verloopt ook de weg naar deze zwangerschap niet vlot.

Endometriose

Endometriose is een gynaecologische aandoening waarbij de cellen van het baarmoederslijmvlies die normaal aan de binnenkant van de baarmoeder te vinden zijn, ook buiten de baarmoeder aanwezig zijn. Ze komen het vaakst voor in de buikholte, op het buikvlies en de organen in de bekken. Deze aandoening kan ervoor zorgen dat zwanger worden soms wat minder vlot zal verlopen.

endometriose, pijn, klachten, ervaring

Leren leven met de pijn van endometriose

Ik was gewend aan pijn, gewend aan doorbijten en zelf oplossen. Allemaal gevolgen van het leven met endometriose. Een chronische ziekte die naar schatting 1 op ...

kinderwens tweede kind ivf

Mamablog: ons IVF-traject voor een tweede kindje

Onze weg naar ons tweede baby'tje verliep niet van een leien dakje. Ons gezin voelde niet compleet maar dankzij on IVF-traject zijn we binnenkort met 4.

endometriose, moeilijk zwanger worden

De impact van endometriose op je leven als vrouw

Wat is endometriose? Hoe kan het mijn kinderwens beïnvloeden? Bianca De Bie geeft in deze blog meer uitleg over endometriose in combinatie met een kinderwens.