Home » Momlife » Voeding » Voeding tijdens de zwangerschap

Voeding tijdens de zwangerschap

Home » Momlife » Voeding » Voeding tijdens de zwangerschap

Zwangerschap & voeding

 

Als je zwanger bent, wordt gezond leven nog belangrijker want vanaf dan zorg je niet enkel voor jezelf, maar ook voor dat kleine wondertje in je buik. Een evenwichtige voeding heeft alleen maar voordelen voor zowel jou als zwangere mama als voor je baby. Ontdek hier ons voedingsadvies en alle do’s en don’ts.

LEVENSWIJZE

Levenswijze

Een gezonde levensstijl is voor iedereen, ongeacht of je zwanger bent of niet enorm belangrijk. Toch wordt het extra belangrijk wanneer het  gaat over de ontwikkeling van je kleintje. Ook wanneer je nog niet zwanger bent moet je met bepaalde zaken rekening houden.

 

  • Zo stop je het beste meteen met roken en het gebruik van alcohol en drugs want het vermindert je kans om zwanger te geraken. Bovendien kan het tijdens de zwangerschap ook ernstige gevolgen hebben voor je baby’tje.

 

  • Neem je bepaalde medicatie of vitaminen dan vraag je best eens raad aan je arts of je deze nog steeds mag innemen, zodat het zeker niet voor complicaties zorgt. Er wordt wel sterk aangeraden, dat van zodra je stopt met anticonceptie te gebruiken, een dagelijks supplement van foliumzuur te nemen. Het bevordert namelijk de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel bij je kleintje.

 

  • Zorg bovendien dat je niet onder teveel stress staat en dat je voldoende nachtrust hebt. Teveel stress en te weinig slaap zorgen ervoor dat je menstruatiecyclus misschien in de war wordt gestuurd en dat maakt zwanger worden een heel stukje moeilijker.

EVENWICHTIGE VOEDING

Evenwichtige voeding

 

Als (toekomstige) mama is het ook belangrijk rekening dat je genoeg verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Evenwichtige voeding is enorm belangrijk voor zowel jou als het kindje. Hieronder vind je informatie.

VOORDELEN MAMA

Voordelen voor de mama

Eet je als mama evenwichtig en gezond dan heeft dit enkel maar voordelen voor jou. Het zal jouw kans verhogen op een vlotte zwangerschap zonder veel complicaties. Bovendien kan het ook een positieve invloed hebben op je bevalling en achteraf zal je lichaam ook beter herstellen.

VOORDELEN VOOR HET KINDJE

Voordelen voor het kindje

Evenwichtige en gezonde voeding bevordert de groei en de ontwikkeling van je kleintje tijdens je zwangerschap en zorgt ook na je bevalling voor positieve effecten op de gezondheid van je kindje.

Meer lezen over voeding

kindje allergie mamablog onder mama's

Mijn kindje is allergisch aan …

Een kind met multiple allergieën. Het lijkt iets veelvoorkomends en toch zo on(g)bekend? Je hoort wel vaker dat kinderen een KMEA (koemelkeiwitallergie) hebben....

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

borstvoeding hoort geen pijn te doen onder mama's

Borstvoeding hoort geen pijn te doen

Kleine en grote kwaaltjes vliegen je vaak om de oren wanneer er gepraat wordt over borstvoeding. Maar, borstvoeding hoort geen pijn te doen! Lees hier waarom ni...

voeding postnataal herstel onder mamas

De kracht van voeding bij je postnataal herstel

Relaxatietherapeut en perinataal counselor Inge Van Gorp heeft het in deze blog over de de kracht van voeding bij postnataal herstel.

tips kleuter - eetproblemen - kinderen - jasmijn

Hoe kan ik het moeilijk eetgedrag van mijn kindje aanpakken?

In deze blog heeft kinderpsychologe Jasmijn het over eetproblemen bij jonge kinderen en hoe je dit eetgedrag het best kan aanpakken.