Home » Momlife » Gezondheid » Hormonen » Anticonceptie

Anticonceptie

Home » Momlife » Gezondheid » Hormonen » Anticonceptie

Anticonceptie

 

Anticonceptie is een manier om de bevruchting en/of innesteling van een bevruchte eicel tegen te gaan en dus de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken. Anticonceptie heeft uiteraard ook een invloed op jouw lichaam. Door het nemen van anticonceptie worden natuurlijke processen in jouw lichaam tegen gehouden. Er bestaan verschillende vormen van anticonceptie. Er is de anticonceptiepil, pleister, anticonceptiering, de prikpil, het anticonceptiestaafje, het spiraaltje, er zijn barrièremethodes en er is sterilisatie. Al deze opties hebben elk hun voordelen alsook hun nadelen. Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken wat de beste optie is! Lees hier meer over anticonceptie.

niet-hormonale anticonceptie, koperspiraal

Voor- en nadelen van een koperspiraal als niet-hormonale anticonceptie

Hoe werkt een koperspiraal nu precies? Biedt het je voldoende bescherming? En zijn er soms nadelen aan verbonden? Je leest het in deze blog

Op een natuurlijke manier zwanger worden

Om op een natuurlijke manier zwanger te worden is het belangrijk dat je bewust bent en kennis hebt van jouw eigen cyclus.

Stoppen met anticonceptie & zwanger worden

Het is belangrijk dat wanneer je stopt met anticonceptie, je lichaam voldoende de tijd te geven om zich opnieuw aan te passen.

De verschillende types anticonceptie

Er bestaan heel wat verschillende anticonceptiemethodes. Het is belangrijk dat jij jou als vrouw laat informeren over de verschillende opties.

podcast anticonceptie onder mama's

Podcast #21 Anticonceptie: een bewuste keuze voor je lichaam

Een heel interessante podcast om alle vrouwen wijsheid te brengen over hun eigen lichaam.

Podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Een handige aflevering om meer te weten over welk effect hormonen hebben op ons lichaam en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap.

Kinderwens natuurlijke manier zwanger worden tips advies podcast

Podcast #13 Kinderwens, op een natuurlijke manier zwanger worden

Deze aflevering zit vol tips en advies voor wie op een natuurlijke manier zwanger wil worden.