Home » Expertenteam » Experte Sofie Lobbens

Experte Sofie Lobbens

Sofie lobbens doula, perinataal counselor

Sofie Lobbens

Doula en draagconsulent

Mama van Tilly en Vic

Sofie heeft architectuur gestudeerd, maar mama worden heeft haar hele carrière omgegooid. In 2017 volgde ze een scholing tot draagconsulent. Sindsdien volgde ze allerlei bijkomende opleidingen tot doula en perinataal counselor, zowel in België als in Nederland. Zo verruimde en verdiepte ze haar kennis over zwangerschap, geboorte, mentale en fysieke gezondheid van moeder en kind en ergonomisch dragen.

Van conceptie tot kleutertijd

Als draagconsulent begeleidt Sofie jonge ouders in het ergonomisch dragen, maar ze voelde dat ze meer voor deze gezinnen wou betekenen. Intussen richtte ze haar eigen praktijk Bloomilly in Aalter op, waar je al van bij de start van je zwangerschap tot ver in de kleutertijd advies, begeleiding en een luisterend oor kan vinden. Haar werkgebied strekt zich uit over grote delen van Oost- en West-Vlaanderen.

Doula

Een doula is een aanvulling op jouw geboorteteam die zorgt voor je mentale en fysieke gezondheid. Tijdens de zwangerschap kan je bij haar terecht met al je vragen, twijfels en wensen. Samen bereiden jullie je voor op de geboorte en de kraamtijd. Ook je partner wordt actief betrokken.

Tijdens de bevalling wijkt Sofie niet van jouw zijde. Ze is met haar volle aandacht bij jullie en helpt je om met de weeën om te gaan d.m.v. ademhalings- en ontspanningstechnieken, verschillende houdingen, acupressuur, massage… Als je dat wilt kan ze ook beelden maken van deze bijzonder gebeurtenis.

Wist je dat het meermaals wetenschappelijk bewezen is dat mama’s met een doula vlotter bevallen en er met een positiever gevoel op terugkijken?

Draagconsulent

Eens je baby geboren is wil je kindje nog steeds heel graag dicht bij jou zijn. Dan is een draagsysteem een ideaal hulpmiddel. Maar wat is nu de beste keuze? Een rekbare of een geweven draagdoek? Of toch maar een draagzak? En welke dan? Dat is voor iedereen anders… Sofie houdt rekening met alle factoren en zoekt naar een oplossing op maat van jou en je kindje. Ze kan je leren hoe je een draagdoek veilig knoopt en hoe je je draagzak correct gebruikt.

Perinataal counselor

Word jouw kinderwens moeilijk vervuld? Ervaar je je zwangerschap als moeilijk? Of is het prille ouderschap niet wat je ervan verwacht had? Dan kan je terecht bij er perinataal counselor voor psychologische ondersteuning tijdens deze uitdagende levensfases. Praten met een professional over emoties zoals angst, verdriet en onzekerheid kunnen helend werken.

logo, Sofie Lobbens, Bloomilly, doula

Wil je graag een doula als compagnon-de-route tijdens je zwangerschap en bevalling? Zoek je persoonlijk advies om je kindje veilig en ergonomisch te dragen? Of heb je nood aan een luisterend oor? Neem dan contact op met Sofie Lobbens van praktijk Bloomilly.

Tel: +32 479 70 89 62

Email: sofie@bloomilly.be

Locatie: Leon Bekaertlaan 38, 9880 Aalter

Volg Bloomilly

Facebook Onder mama's Instagram Onder mama's website

Blogs van Sofie

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.

Postpartumplan tips kraamtijd

Zorgzaam voor jezelf en je baby: het belang van een postpartumplan

Hoe kan je jouw kraamperiode aangenamer maken? Hier alvast enkele tips voor de opmaak van een postpartumplan en de types ondersteuning die je kan inplannen.

Podcast dragen, tips, draagconsulent

Podcast #42 Babydragen: advies van de draagconsulent

Ouders gaan vaak online op zoek naar hoe ze hun baby moeten dragen en al die adviezen kunnen verwarrend zijn, vooral als die informatie verouderd of zelfs misle...

tips derde trimester

6 tips voor het derde trimester van je zwangerschap

Vanaf 28 weken zwangerschap spreken we van het derde trimester. Dit is het laatste trimester van je zwangerschap en kan het spannendste en vermoeiendste zijn, m...

Thuisbevalling, waarom wel of niet, ervaring

Is een thuisbevalling iets voor mij?

Het overgrote deel van de zwangere vrouwen gaat nog steeds naar een ziekenhuis voor haar bevalling. Maar wist je dat je ook thuis kan bevallen?

Ben ik wel een goede mama

Ben ik wel een goede mama voor mijn baby?

Baby's kunnen je helaas niet vertellen wat ze nodig hebben en huilen om te communiceren. Het is dan ook normaal dat je vaak twijfelt of je het wel goed doet als...

  • 1
  • 2