Home » Expertenteam » Experte Alessia Vangampelaere

Experte Alessia Vangampelaere

Alessia Vangampelaere kinesist

Alessia Vangampelaere

Kinesist & osteopaat

Mama van 2 prachtige dochters

Oorspronkelijk had ik geen interesse om te werken binnen het domein van de perinatale zorg, maar doordat mijn mama nood had aan een partner in crime heb ik toch de 1e patiënte begeleid in het begin van mijn carrière. Toen bleek dat er zoiets magisch hangt rond een vrouw die zwanger is en/of net bevallen. Daardoor volgde een non-stop aan opleidingen en bijscholingen met de focus op het begeleiden van moeder en kind.

Pilates

Pilates is voor mij de uitkomst geweest voor mijn struggle na het stoppen met turnen en mijn zoektocht naar de juiste sport. Omdat ik hier zoveel kracht kon uitputten, zowel fysiek als mentaal, ben ik mij hier ook gaan in verdiepen. Mijn professionele carrière is dan ook gevormd door het combineren van de 3 werelden: perinatale kinesitherapie, (kinder) osteopathie en pilates. 

Pre- en postnatale begeleiding

Bij de prenatale begeleiding informeer ik de mama to be in het verhaal van haar arbeid en haar bevalling. Ik leer haar hoe zij haar lichaam en geest kan gebruiken om van haar bevalling een mooi verhaal te maken. Bij de postnatale begeleiding ga ik de jonge mama fysiek gaan ondersteunen om haar lichaam terug sterker te maken. Zowel de zwangerschap als de bevalling zijn mooi, maar evenzeer een grote belasting. Ik ben ervan overtuigd dat zij zeker ondersteuning kan gebruiken in de juiste manier van trainen en dat doe ik dus met heel veel overgave. Mijn postnatale lessen zijn een combinatie van kinesitherapie, osteopathische redeneringen en pilates. Een fantastische cocktail als je het mij vraagt.

Osteopathie

(kinder)osteopathie is een holistische benadering van klachten bij zowel kinderen als volwassenen. Waarom is babyosteopathie zo belangrijk? Ik zou beter zeggen: waarom zou het niet belangrijk zijn? Een kindje doorleeft ook, zowel fysiek als mentaal, een intens proces bij de geboorte waardoor vaak bloccages ontstaan, waardoor krampen/reflux/afvlakking van het hoofdje/overmatig huilen door overprikkeling/moeilijk slapen/niet kunnen platliggen/… vaak het klachtenpatroon van deze jonge wondertjes zijn. Bij de volwassen osteopathie behandel ik zowel vrouwen als mannen. Daar behandel ik zo een groot gamma aan verscheidende klachten dat ik er moeilijk een stempel op kan drukken.

Rebuild by Alessia

Ik ben werkzaam in mijn praktijk Kine&More , maar daarnaast heb ik ook mijn 3e kindje “rebuildbyalessia”. Het is mijn missie om gemakkelijk toegankelijk online Workout Masterclasses en informatieve E-books aan te bieden die onze vrouwelijk community motiveert om hun gezondheid prioriteit te stellen en hun lichaam te omarmen. Het is mijn doel om hen op een holistische manier te begeleiden doorheen de verschillende transitiefases die zij fysiek en mentaal doormaken van jonge vrouw, naar zwanger, naar postpartum naar (pre)menopauze. Pilates is het hulpmiddel voor de Workouts, Matrescence is het uitgangspunt en informatie delen is mijn ultieme doel. Er staan nog leuke evenementen op de agenda en interessante samenwerkingen om vrouwen te begeleiden op vlak van persoonlijke groei 💪🏼

Kine & more

Soenenspark 54
9051 st denijs westrem

tel: 0495.40.09.42
e-mail: Kineandmore@hotmail.com
Instagram Onder mama's

rebuild

Rebuild by Alessia

e-mail: rebuildbyalessia@gmail.com

Volg Alessia

Instagram Onder mama's   website

Blogs

schouder en nekpijn jonge ouders, mama

Schouder- & nekklachten bij jonge mama’s, hoe kan ik die verlichten?

Door het voeden, dragen, slaaptekort heeft je lichaam heel wat te verduren & daar komen vaak kwaaltjes zoals nek- en schouderpijn bij te pas.

Overmatig zweten na bevalling

Zweten na de bevalling: waarom het normaal is en wat je ertegen kan doen

Ontdek waarom overmatig zweten na de bevalling normaal is en leer tips om ermee om te gaan in deze blogpost.

aambeien zwangerschap bevalling

Aambeien: hoe kan je dit voorkomen tijdens je zwangerschap

Laat ons eens praten over die vervelende aambeien waar niemand over spreekt. Aambeien zijn niet zo een uitzonderlijk cadeautje tijdens de zwangerschap of na de ...

vaginale knip en scheur, Alessia vangampelaere

Podcast #47 Vaginale knip

We bespreken de voor- en nadelen van een knip, de verschillende gradaties van een scheur, hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling, de impact op je lichaam e...