Home » Expertenteam » Experte Alexis Verschueren

Experte Alexis Verschueren

Alexis Verschueren Foveo

Alexis Verschueren

Orthomoleculair therapeut voor vrouwen en kinderen

Mama van Ruby & Jane

Alexis startte haar carrière binnen IT, maar gooide door eigen gezondheidsproblemen het roer helemaal om. Ze volgde bijkomende opleidingen tot gezondheidscoach en orthomoleculair therapeut. Sinds ze zelf mama werd van 2 dochtertjes, werd het duidelijk dat ze verder wou werken met vrouwen en kinderen. In haar praktijk FOVEO kan je als vrouw terecht vanaf je eerste menstruatie tot aan je laatste.

Van preconceptionele tot postnatale begeleiding

Vrouwen/koppels die op korte of lange termijn een zwangerschapswens hebben of reeds zwanger zijn, kunnen bij Alexis terecht voor preconceptionele en prenatale begeleiding waarbij er samen gewerkt wordt aan een gezond en sterk lichaam, zodat men een vlotte en gezonde zwangerschap tegemoet gaat.
Maar het stopt niet eens de baby geboren is. De postnatale periode kan zeer veel vragen van een nieuwe mama: slapeloze nachten, borstvoeding, onzekerheid… Dus ook hier is het van groot belang om in een optimale gezondheid te verkeren. Tijdens een postnataal traject wordt er gefocust op het fysieke en mentale herstel van de mama, denk maar aan aanvullen van reserves, voedingspatroon tijdens de borstvoeding…

Hormooncoaching

Ontzetten veel vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met hormonale problemen, denk maar aan huidproblemen (acné, eczeem), heftige of pijnlijke menstruatie, PCOS, onvruchtbaarheid, PMS, verlaagd libido, menopauzale klacht…
Tijdens hormooncoaching wordt de focus gelegd op het aanpakken van de oorzaak om zo te zorgen voor een optimale hormoonbalans.
Daarnaast wordt ook de Fertility Awareness Methode aangeleerd zodat je deze als vrouw kan inzetten als natuurlijke anticonceptie en dus de hormonale anticonceptiemethoden zoals de pil, spiraaltje etc niet meer hoeft te gebruiken.

Baby’s en kinderen

Naast de (toekomstige) mama’s is er bij Foveo ook aandacht voor baby’s en kinderen. De werking is onder te verdelen in 2 gebieden: het aanpakken van gezondheidsklachten en (starten met) voeding.

Gezondheidsklachten

Chronische infecties (verkoudheden, oorontstekingen…), reflux, eczeem, allergieën en intoleranties, AD(H)D etc. zijn klachten die tegenwoordig zo veelvoorkomend zijn dat ze bijna gezien worden als een deel van het opgroeien. Maar vaak zijn deze gelinkt aan elkaar en valt hier zeer veel aan te doen. Er wordt een inventarisatie gemaakt van alle klachten van je kindje en zo zoeken we samen naar de oorzaak, zodat je kindje op lange termijn gezond door het leven kan gaan en niet steeds afhankelijk is van medicatie.

Voeding

Starten met vaste voeding is altijd een spannend moment. Maar hoe pak je dit nu best aan? Met wat begin je? En wat geef je zeker niet? Wij willen je hier duidelijke informatie over geven. Daarnaast leren we ook de Rapley methode aan, ook wel gekend als de stukjesmethode of de Kleintjesmethode.

Daarnaast werken we ook rond voedingsproblemen bij kinderen. We bekijken samen wat je kindje voor zijn leeftijd zou moeten eten en vergelijken dit met de huidige situatie. Waar zitten tekorten? Wat komt te veel aan bod? Zo wordt er een gezond en gebalanceerd voedingspatroon uitgewerkt.

Consultaties kunnen zowel live als digitaal doorgaan.
Meer info is te vinden op de website www.foveo.be

Telefoon +32 479 87 64 29

Mail: info@foveo.be

Volg Foveo

Instagram Onder mama's   website  Instagram Onder mama's

Blogs

wat is Rapley methode, voeding, baby, starten vaste voeding

Van puree naar pro: de Rapley methode

Er zijn een aantal zaken om mee rekening te houden wanneer je wilt starten met stukjes. Eerst en vooral is het belangrijk om te wachten tot de baby fysiek klaar...

keizersnede, effect, luchtwegen, kwaaltjes baby

Hoe kan een geboorte via keizersnede ervoor zorgen dat je kindje sneller kwaaltjes krijgt?

Baby’s geboren via een keizersnede hebben vaker last van ademhalingsproblemen. Hierbij alvast enkele tips om de darmflora van je kindje een boost te geven.

Kinderkwaaltjes, ziektes, kinderen, podcast, advies

Podcast #44 Kinderkwaaltjes: van koorts tot verkoudheid

In de eerste levensjaren van een kind kunnen tal van verschillende kwaaltjes optreden, waarbij de meest voorkomende verkoudheid, oorontstekingen, koorts, proble...

niet-hormonale anticonceptie, koperspiraal

Voor- en nadelen van een koperspiraal als niet-hormonale anticonceptie

Hoe werkt een koperspiraal nu precies? Biedt het je voldoende bescherming? En zijn er soms nadelen aan verbonden? Je leest het in deze blog

kinderwens, zwanger worden, tips

Een kinderwens? Zo kan je jouw lichaam voorbereiden op een zwangerschap

Je natuurlijke cyclus heeft na je anticonceptie-stop even tijd nodig om te herstellen maar daarnaast is het ook aangewezen om op je voeding te letten en je esse...