Home » Zwanger! » Originele ideeën voor een leuke genderrevealparty

Originele ideeën voor een leuke genderrevealparty

Steeds meer toekomstige ouders kiezen ervoor om het geslacht van hun kindje bekend te maken met een genderrevealparty. Er zijn heel wat creatieve manieren om het geslacht van je kindje te onthullen. Met enkele rake tips helpen we jou om er een origineel feestje van te maken. Een feestje dat jij en jouw dierbaren voor altijd zullen herinneren.

Originele uitnodigingen voor een genderrevealparty

Een leuke manier om mensen warm te maken voor een genderrevealparty is door middel van flyers. Met een flyer nodig je je vrienden en familieleden uit voor het feestje. Je kan hier zo origineel in zijn als je zelf wil, maar in ieder geval is het wel belangrijk om duidelijk te vermelden wanneer gasten welkom zijn. Vermeld ook altijd nog eens het adres en geef een concreet uur mee. Wil je dat gasten vooraf iets laten weten? Vermeld dan tegen wanneer en hoe ze dat moeten doen. Veel meer informatie hoeft een flyer niet te bevatten. Via de website van Adobe vind je veel genderrevealflyers die je gemakkelijk kan aanpassen via het programma Adobe Express. Uiteraard kan je ook een ander programma zoals Canva gebruiken of de flyers laten ontwerpen.

Tip: houd het duurzaam en laat de flyers bedrukken op duurzaam papier. Bij Printdeal kan je bijvoorbeeld de flyers laten bedrukken op 100% gerecycled papier of op environmentpapier. Dat is een papiersoort die voor minstens 30% uit gerecyclede vezels bestaat.

Laat bezoekers het geslacht op een originele wijze raden

Er zijn talloze manieren te bedenken om het feestje aan te kleden. In ieder geval is het een goed idee om bezoekers zelf een gokje te laten wagen. Dat kan op de meest uiteenlopende manieren. Een leuk idee is bijvoorbeeld om je bezoekers een dresscode mee te geven: draag een roze T-shirt als je denkt dat het een meisje is en een blauwe T-shirt als je denkt dat het een jongen is. Of laat ze zelf een gekleurd kledingstuk kiezen, dan wordt het gegarandeerd een kleurrijk feestje dat jullie nog lang zullen herinneren.

Gekleurde confetti en visitekaartjes

Verder zijn er talloze manieren om het geslacht van je kindje bekend te maken. Een traditionele manier om dit te doen, is door een geslachtstaart aan te snijden. Ook de piñata is een populaire keuze. Sla er net zo lang op tot de gekleurde confetti het geslacht aangeeft. Een confettiballon werkt natuurlijk ook. Wat we recent zagen en wat eveneens erg leuk is, is de confetti vervangen door gekleurde visitekaartjes. Op de roze of blauwe visitekaartjes staat dan ook meteen de naam van het kindje én de pamperrekening. Zo kunnen bezoekers al meteen een cadeautje geven, nog voor je kindje is geboren. Natuurlijk wil nog niet iedereen de naam van zijn kindje al vrijgeven. Dat hoeft uiteraard nog niet, je kan het kaartje ook helemaal anders aankleden.

Bruistabletten en kraslotjes

Werk je liever niet met confetti of taarten? Dan kan je bijvoorbeeld transparante drankjes schenken en bruistabletten serveren. Pas op het aangegeven moment mogen de gasten de bruistabletten in het drankje doen, waarna de drankjes blauw of roze kleuren. Toch liever een gelukskoekje of een kraskaartje? Dat kan zeker. In het laatste geval is het een leuk idee om als cadeau om kraslotjes te vragen. Wie weet heeft je ongeboren kindje al meteen het groot lot gewonnen! En als dat niet het geval is, heeft je kleintje het sowieso getroffen met al die leuke nonkels, tantes, neven en nichten.Deel deze post