Home » Zwanger! » Hoe ga je om met goedbedoelde raad tijdens je zwangerschap?

Hoe ga je om met goedbedoelde raad tijdens je zwangerschap?


Een zwangerschap maakt heel wat los bij mensen. Zo veel, dat aanstaande moeders zich vaak overweldigd voelen door alle goedbedoelde raad. Zeker als al die ongevraagde tips eigenlijk ronduit bemoeienissen worden. Het is niet gemakkelijk om al die bemoeienissen het hoofd te bieden, zeker wanneer het je eerste zwangerschap is en je nog een beetje onzeker bent. Met deze tips hou je je zwangerschap stevig in eigen handen. 

Het belangrijkste om te onthouden is dat al die raad en bemoeienissen goed bedoeld zijn. Echt waar. Vrienden en familie zijn dolgelukkig met jouw zwangerschap en willen je dat laten weten. Jammer genoeg doen ze dat vaak op een manier die nogal bemoeizuchtig kan aanvoelen. Door vriendelijk maar zeker je grenzen aan te geven, kan je de lieve vrede bewaren. Laat het advies waar je niets mee bent gewoon van je afglijden en onthoud wat je wel belangrijk vindt. 

Horrorverhalen over bevallingen

Zodra je je zwangerschap aankondigt, komen de bevallingsverhalen boven. Mensen vertellen maar wat graag hoe de bevalling van hun kinderen verlopen is. Dat is heel normaal en in zekere zin ook een manier om jou voor te bereiden op de aanstaande bevalling. Jammer genoeg krijgen vooral de horrorverhalen alle aandacht. 

Op zich is het goed dat je voorbereid bent voor je bevalling. Je mag dus gerust luisteren naar die bevallingsverhalen, want vaak zijn het ook prachtige verhalen over moed en liefde. Maar onthoud wel dat élke bevalling anders is. 

Naamkeuzes en geboortekaartjes

De naam van je kindje kiezen is iets heel persoonlijks. Je wil je kindje een mooie naam geven en misschien zelfs een naam die een speciale betekenis heeft voor jou. En natuurlijk wil je prachtige geboortekaartjes maken die jouw stijl en de naam van je kindje naar voren brengen. Maar wat als mensen de naam van je boreling niet mooi vinden? 

Er zullen altijd mensen zijn die jouw naamkeuze minder mooi vinden. Net zoals er mensen zullen zijn die het echt een prachtige keuze zullen vinden. Daar hoef je je dus niets van aan te trekken. Alleen je partner en jij moeten de naam mooi vinden. 

Doe vooral wat goed voelt

Een zwangerschap is al zwaar genoeg zonder de stress van alle goedbedoelde raad. Wanneer je ontspannen en gelukkig bent, is de zwangerschap niet alleen gemakkelijker te dragen, maar kan de bevalling ook vlotter verlopen. 

Dus doe vooral je ding. Neem zwangerschapsyoga of blijf lekker op de bank hangen, ontwerp zelf je geboortekaartjes of kies doopsuiker online. Doe wat goed voelt, want het is jouw lichaam, jouw zwangerschap en jouw kindje. Al de rest is bijzaak. Deel deze post