Home » Mamablog » Mamablog: hoe ik het geslacht bekendmaakte tijdens onze gender reveal

Mamablog: hoe ik het geslacht bekendmaakte tijdens onze gender reveal

Aangezien de verloskundige zei dat ze met 15 weken zwangerschap wel de geslachtsbepaling kon doen wilden we natuurlijk niet langer wachten dan nodig was. Het kwam precies zo uit dat ik exact 15 weken was op de dag van de afspraak, zo ook de sterfdag van mijn opa. Toch wel bijzonder. Omdat mijn schoonvader eind van de week op vakantie ging en wij zelf over 2 weken, kon ik niet anders dan de gender reveal de dag na de geslachtsbepaling te plannen. We liepen elkaar anders net mis en anders moest ik nog zo veel langer mijn mond houden 🤭.

Gender reveal feestje

Ondertussen had ik iemand gevonden die voor ons een taart zou maken. Maar pas de dag voor ons feestje zou ik bij de gynaecoloog het geslacht te weten komen en kunnen doorgeven voor het maken van de taart. Mijn man was voor werk in België deze 3 dagen, dus ik ging alleen naar de geslachtsbepaling. Met hem op de videolijn tijdens de echo. Hij zou morgen terug komen en na de gender reveal weer terug gaan om de catering af te maken. De echo duurde en duurde, want ons klein hummeltje lag lekker met de rug naar ons toe met de benen over elkaar en was lekker aan het chillen. Omdat ik echt moest weten welke kleur vulling de taart voor morgen moest krijgen lag er nog wat meer druk om de bepaling wel te doen vandaag. Ik moest dit tenslotte vandaag doorgeven.

Is het en meisje of een jongen?

Na heel lang echoën, wat overigens niet zo vervelend is want ik kon daardoor lekker lang naar ons kleintje kijken, dacht de verloskundige iets te zien… Streepjes? Als je het mij vroeg zag ik daar gewoon, rondjes? Balletjes? Ik had geen idee waar ik kijken moest. Ik zag een knopje… maar volgens haar was het toch echt… een meisje! 💗 Ze durfde nog niet heel zeker te zijn, maar sprak het toch uit. Dit had ze niet gedaan als ze teveel twijfelde. Dan kon ik eindelijk de kleur roze doorgeven aan de taartenbakster 👩‍🍳.

Ondertussen krijg je berichtjes van mensen hoe het was en of ik wist wat het geslacht zou zijn. Maar dan ga je pas echt opletten wat je schrijft. Staat er niet per ongeluk ze of zij of haar. Nee, ik kon dit prima volhouden. Gelukkig hoefde dit maar een dag want de dag erna deden we de gender reveal!

Gender reveal voorbereiden

Ik had bedacht dat ik het leuk zou vinden dat de mensen in de kleur zouden komen waar ze van denken wat het wordt. Dus blauw jongen, roze meisje. Hadden ze nou echt niets in die kleur, was een accessoires ook prima. Iedereen heeft wel iets kleins, het ging om het idee 😉. De avond voor de reveal ben ik de taart gaan ophalen. Wat was die prachtig! ik was natuurlijk super blij met mijn mooie taart. Gelukkig heb ik hem heelhuids thuis gekregen 🥧

Het moment van de waarheid

We deden de reveal pas in de avond onder het genot van een kopje kofje omdat het een doordeweekse dag was en mensen ook gewoon moesten werken. We versierden ons huis een beetje met roze en blauwe ballonnen, ik had gender reveal vlaggetjes, bordjes, bekers, servetten en een slinger 🎈. Heel wat mensen waren in het blauw gekleed en slechts twee in het roze, hihi. Eens iedereen er was hebben we ons momentje gepakt en de taart aangesneden. Iedereen was natuurlijk ontzettend benieuwd welke kleur de binnenkant was. Toen deze zichtbaar werd kwam er een hoop gejuich. Wat lief dat iedereen zo enthousiast reageerde. We hebben genoten van de taart, hij was heerlijk. Er was precies 1 stuk over, de taartenbakster zei dat je deze goed kan bewaren in de vriezer. Dus die hebben we bewaard en eten we denk ik op als ze geboren is 🥰. Nu kan het echte shoppen beginnen. Want ja, je kan nu toch wat gerichter spullen kopen.

Maar het aller belangrijkste is natuurlijk; Als het maar gezond is! Verder geniet ik nu volop van het idee dat er een klein meisje in mijn buik zit ❤️.


Hartelijk dank aan mama Rebecca voor het delen van haar verhaal. Ook jouw verhaal delen op onze mamablog? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@ondermamas.be en wie weet featuren we jouw ervaring op onze website.Deel deze post