Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 15 weken zwanger

15 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 15 weken zwanger

15 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de vijftiende week van je zwangerschap.

Baby

Tijdens de vijftiende week van de zwangerschap krijgt je baby’tje een laagje donshaartjes en een witte substantie ook wel vernix genoemd over zijn volledige lichaampje. De haartjes zorgen ervoor dat je baby warm krijgt en de witte substantie beschermt het huidje tegen het vruchtwater. De huid van je baby’tje blijft wel superdun, waardoor je de ontwikkelende bloedvaatjes er dwars doorheen kan zien. Moest je deze week een röntgenfoto maken, zou het skelet van je kleintje zichtbaar zijn.

Ik ben 10,2 cm groot, dat is zo groot als een peer en weeg 71 gram.

Mama

Jouw buikje zal als maar meer blijven groeien, en dat is gezond want dat hoort zo! Normaal gezien zou je vanaf deze vijftiende week van je zwangerschap een halve kilo moeten bijkomen. Is dit bij jou niet het geval? Dan vraag je best raad aan je arts of verloskundige. Doordat je buik blijft groeien en daardoor het onderliggende weefsel wordt uitgetrokken, kan je last krijgen van striemen. Tip, door olie te smeren op deze plaatsen zal het minder zichtbaar worden.

Het is mogelijk dat je enkels en voeten gaan opzwellen, dat komt doordat je vocht naar beneden zakt. Zoveel mogelijk met je benen omhoog zitten kan enorm helpen!

" let me love you "

Onze tips

Heb jij toch wat praktische vragen of wil jij al wat dingen oefenen voor de baby arriveert? Dan kan je jou altijd inschrijven in een zwangerschapscursus! De meeste cursussen beginnen tijdens de 25ste week van je zwangerschap dus je hebt wel nog even tijd om je in te schrijven.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer