Home » Expertblog » Op een veilige manier je zwangerschapsgewicht verliezen

Op een veilige manier je zwangerschapsgewicht verliezen

De impact van zwangerschapsgewicht op energie en gezondheid

Zwangerschapsgewicht kan een significante impact hebben op de energie en gezondheid van vrouwen. Na de bevalling kunnen veel vrouwen last hebben van vermoeidheid en een verminderde fysieke conditie. Dit komt omdat zwangerschapsgewicht de spierkracht en de conditie van het lichaam kan aantasten. Bovendien kan het leiden tot gewichtsproblemen, zoals overgewicht en obesitas, wat weer aanleiding kan geven tot energieverlies: die energie die net nu zo broodnodig is met de komst van de baby.

Het verliezen van ‘babykilo’s’ op een veilige en verantwoorde manier kan niet alleen helpen bij het verbeteren van de energie en fysieke conditie, maar ook bij het verminderen van gezondheidsproblemen en het bevorderen van de algemene gezondheid. Een gezonde leefstijl, waaronder gezonde voeding en beperkte calorie-inname, samen met regelmatige lichaamsbeweging, zijn belangrijke factoren voor het verliezen van zwangerschapsgewicht. Idealiter onderhoud je een gezonde dosis beweging en goede levensstijl nog tijdens de zwangerschap.

Voeding: De basis voor gewichtsverlies

Een gezond voedingspatroon is de basis voor het verliezen van gewicht na de zwangerschap. Het is belangrijk om evenwichtige en gevarieerde voeding te eten, rijk aan groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Blijf zeker ook smaak toevoegen aan je eten, zoals veel verse kruiden en/of de nieuwe dressingmix van Insentials voor op je salade of in je soep. Gezonde voeding is een belangrijke factor voor het verbeteren van de energie en het bevorderen van een snellere verbranding van calorieën, wat kan bijdragen aan het verliezen van zwangerschapsgewicht.

“Variatie is zoals altijd key, eet niet te vaak doorheen de dag, en probeer de avondmaaltijd licht te houden en geen snacks meer te eten in de zetel.”

Experte Amandine

Supplementen: een aanvulling op een gezonde voeding

Supplementen kunnen een nuttige aanvulling zijn voor vrouwen die zwangerschapsgewicht willen verliezen. Het is belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve en gereguleerde supplementen die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van vrouwen na de zwangerschap, zoals de Balance Me en Fat Burner van Insentials.

Bovendien kunnen supplementen zoals pro- en prebiotica helpen bij het verbeteren van de darmgezondheid en het ondersteunen van het afslankproces. De Gut Day & Night van insentials bevat niet alleen deze bacterie-bevorderende stoffen, ze bevatten ook nog enzymen die jou gegarandeerd een plattere buik bezorgen!

Het is echter belangrijk om altijd te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat je begint met het gebruik van supplementen, om te bepalen of ze geschikt zijn voor jou en of ze samen kunnen worden gebruikt met eventuele medicijnen die je gebruikt. Maak een afspraak voor een blijvende consultatie moment in de praktijk van Insentials.

Regelmatige lichaamsbeweging: belangrijk voor een gezonde leefstijl

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het is echter belangrijk om op een verantwoorde manier aan lichaamsbeweging te doen, zodat het niet leidt tot vermoeidheid of letsels. Na een bevalling moet je lichaam namelijk nog wennen en terug aan kracht winnen. Houd er ook rekening mee dat bepaalde ligamenten even verzwakt zijn en er dus minder core stability aanwezig is. Dit had uiteraard een functie: dankzij de tijdelijke verzwakking van de ligamenten kon de baby door het bekken neerdalen!

Lichte activiteiten zoals wandelen, zwemmen en yogaoefeningen zijn geschikt voor vrouwen na de zwangerschap, omdat ze geen overmatige inspanning vereisen en het lichaam de tijd geven om te herstellen van de bevalling. Bekkenbodemtraining of core stability training kan jouw herstelproces versnellen, waardoor je ook sneller aan de iets intensievere sport kan.

“Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het versterken van de spieren en het bevorderen van een snellere verbranding van calorieën, wat bijdraagt aan het verliezen van zwangerschapsgewicht.”

Experte Amandine

Een gezonde leefstijl voor een blijvend resultaat

Het is belangrijk om te onthouden dat het verliezen van zwangerschapsgewicht een langdurig proces is en dat het resultaat afhangt van een gezonde leefstijl. Het is daarom belangrijk om een evenwichtige en gezonde voeding te combineren met regelmatige lichaamsbeweging en eventueel aangepaste supplementen, om een blijvend resultaat te bereiken.

Het is ook belangrijk om realistische doelen te stellen en niet te hard te zijn voor jezelf. Het is normaal om tijdens het proces ups en downs te ervaren en het is belangrijk om te blijven volhouden en te genieten van de kleine stapjes vooruit die je maakt.

“Een gezonde leefstijl is de beste manier om jezelf te verzorgen en te zorgen voor de gezondheid van je gezin.”

Experte Amandine

Tot slot: 14 tips

 1. Eet gezonde en gevarieerde voeding.
 2. Vermijd snelle koolhydraten en suiker.
 3. Eet veel groenten en fruit.
 4. Beperk je alcoholconsumptie.
 5. Probeer elke dag 30 minuten te bewegen, zoals een mooie wandeling met de baby of wat yoga.
 6. Drink voldoende water
 7. Probeer regelmatig te ontspannen en stress te verminderen.
 8. Houd een vast eetpatroon aan en probeer niet te veel te snoepen.
 9. Overweeg het gebruik van supplementen
 10. Stel realistische doelen
 11. Wees niet te hard voor jezelf
 12. Geniet van de kleine stapjes vooruit
 13. Houd een gezonde levensstijl aan voor een blijvend resultaat
 14. Verzorg jezelf en zorg voor de gezondheid van je gezin met een gezonde leefstijl.

Geschreven door expert voedingswetenschapper Amandine De Paepe

Krijg tijdelijk €10 korting op de vitamines van insentials met de code Ondermamas


Amandine de Paepe, Insentials, expert, voedingswetenschapper

Als orthomoleculair voedingwetenschapper, biomedicus en founder van Insentials bundelt Amandine al haar jaren ervaring en wetenschappelijke kennis in de praktijk en ging ze op zoek naar de juiste vitamines voor elke vrouw. Na het besef dat 95% van alle vrouwen kampt met een vitaminetekort, wou ze een natuurlijke en efficiënte manier vinden om deze noden weg te werken.

Meer weten over AmandineDeel deze post