Home » Kinderwens » Kinderwens

Kinderwens

Home » Kinderwens » Kinderwens

De kinderwens

Kindjes zijn de wonderen van de wereld. Sommige koppels hebben al jaren een intense kinderwens terwijl anderen net de eerste gesprekken hebben om aan kindjes te beginnen. Hoe bereid je jou voor op deze grote stap? Ben je er klaar voor? Welk effect zal het hebben op jullie als koppel of ga je helemaal alleen voor deze grote stap? Wij hebben alvast enkele zaken opgelijst waaraan je kan denken voordat je aan kinderen begint.

zwanger worden - kinderwens - forum - mama

Voorbereiden op het ouderschap

Vandaag wordt de kinderwens als een ‘bewuste’ keuze beschouwd en hierdoor voel je automatisch ook de druk om het meteen ‘goed’ te doen als je een kind wilt. Je tobt misschien ook langer over de vraag ‘Wanneer is het een goed moment om een kind te krijgen?’ Een kinderwens uitstellen tot op latere leeftijd kan, maar het is niet zonder risico.

To do and to think about

De kinderwens klinkt een beetje als je neemt een toverstokje en hupsakee de baby komt als geroepen in jouw buik. Geweldig! Neen zo zal het niet verlopen. Je hebt een fysieke én mentale voorbereiding nodig. Er komt veel op je af en je staat voor het grote onbekende.

Waar moet je zoal aan denken voor je aan kinderen begint?

  • Wat voor soort ouders zullen jullie zijn?
  • Zet jezelf geen al te hoge verwachtingen
  • Niet alles hoeft perfect te zijn: voor jouw kindje ben jij dit sowieso al!
  • Ga op zoek naar een nieuwe balans in je relatie met een kindje en verdeel de verantwoordelijkheid
  • Een kind heeft een blijvende financiële impact, denk na of jullie hier klaar voor zijn
  • Je job na de baby: op naar een nieuwe balans tussen werk en privé
  • Tijd wordt kostbaar dus geniet ten volle van de momenten met je gezin

Je kan je dus deels voorbereiden op de impact die een kind zal hebben op jouw leven, maar er zullen ook onverwachte uitdagingen bij komen kijken. Tijd krijgt een andere invulling (je hebt het gevoel er altijd te kort te hebben) en ook financieel voel je een verandering. Vergeet niet even stil te staan bij welk soort ouder jij wil zijn voor je kind? Welke waarden wil jij doorgeven? Pas je je hele leven aan aan je kind, of zorg je ervoor dat je kind een plek krijgt in je agenda? Praat vooral veel met je partner en samen komen jullie hier uit! Meer weten hoe je jou als vrouw lichamelijk kan voorbereiden op een zwangerschap? Lees dan zeker de blog van vroedvrouw Jana met tips om je voor te bereiden op een zwangerschap.

Tips voor mama's en papa's om natuurlijk zwanger te worden

Tips bij zwanger worden

Jij en je partner hebben een kinderwens en willen zwanger raken. Om zwanger te worden is het belangrijk om te leren houden van je lichaam, jezelf te accepteren. Het is essentieel om je naast mentaal ook fysiek voor te bereiden op zwanger worden. Leer ook je lichaam kennen zodat je jouw menstruatiecyclus leert kennen en jouw vruchtbare dagen kan berekenen.  Wij geven jou alvast enkele tips mee:

Praat met andere mama’s over je kinderwens

Jij en je partner willen graag kinderen en als vrouw bereid je jou graag voor op deze stap. Ga in gesprek op het forum met andere mama’s en ondersteun elkaar met tips en ervaringen over jullie kinderwens en zwangerschapsproces. Praat over de gelukjes maar ook over de moeilijkheden, als het even wat minder vlot gaat of jullie hulp zoeken. Want je staat er niet alleen voor!

ovulatie - zwanger worden - eisprong - forum - kinderwen - mama

Nieuw op de blog

onvervulde kinderwens onder mama's

Mamablog: wanneer zal ik zwanger zijn?

Deze anonieme mama vertelt haar verhaal over het moeilijke traject naar een kindje, een zwangerschap die steeds uitblijft.

zwangerschapsverhaal onder mama's

Mamablog: de weg naar mijn prachtige dochter

Mama Lore vertelt haar verhaal over hoe ze opnieuw zwanger werd met IVF na een miskraam en nu een prachtige dochter heeft.

zwanger met 1 eierstok onder mama's

Mamablog: zwanger worden met 1 eierstok

Lees het verhaal van een mama die zwanger werd via ICSI met maar 1 eierstok.

  • 1
  • 2
  • 5
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief