Home » Expertblog » Een stijlvolle fotoshoot van je kersverse baby in het ziekenhuis? Fotografe Julie toont dat het kan!

Een stijlvolle fotoshoot van je kersverse baby in het ziekenhuis? Fotografe Julie toont dat het kan!

Geschreven door huisexpert baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant

Er zijn heel veel opties wanneer het gaat over het op foto vastleggen van je nieuwe baby’tje. Het kan overweldigend zijn om te moeten beslissen voor welke sessie(s) je best kan kiezen. Enerzijds heb je geboortefotografie, een fresh 48 sessie of een newbornsessie die zowel geposeerd als lifestyle kan zijn. Hoe weet je nu precies welke shoot past bij jou? Terwijl geboortefotografie en newbornsessies ondertussen al welbekend zijn, is een fresh 48 sessie minder bekend in ons land. In deze blogpost leg ik je uit wat zo’n fresh 48 sessie precies inhoudt, wanneer deze doorgaat en wat je van zo’n sessie mag verwachten! 😊

Wat is een fresh 48 sessie?

Net zoals een newbornsessie gaat een fresh 48 sessie kort na de geboorte van jullie kleintje door. De naam doet het al vermoeden, deze soort sessie verloopt meestal binnen de eerste 48 uur na de geboorte. Dit wil zeggen dat de fotoshoot zal plaatsvinden terwijl jij en je baby’tje nog in het ziekenhuis liggen. Ik raad aan om de fotoshoot niet op de eerste, maar op de tweede dag te laten doorgaan. Zo kan jij als mama nog wat op je plooi komen en heb je nog even de tijd om uit te rusten voordat de fotosessie doorgaat. Wanneer je geboortefotografie tijdens de bevalling iets te intiem vindt, maar je toch heel graag foto’s kort na je bevalling wil, dan is een fresh 48 een perfect alternatief!

Wat wordt er gefotografeerd?

Een fresh 48 fotoshoot legt alle ‘eerste momentjes’ van je kleintje vast. Denk aan de eerste ontmoeting met broer of zus, het eerste badje, papa die de eerste keer de kleertjes vervangt, die eerste glimlach en geeuw en de eerste knuffels met jullie nieuwe volmaakte gezinnetje. Al die mijlpalen en kleine details worden zorgvuldig vastgelegd. Mini rimpelige voetjes en handjes, oortjes, wimpertjes, … noem maar op.

Julie Van Brabant fresh 48 sessie onder mama's

Vastleggen van jullie eerste momenten samen

De eerste dagen in het ziekenhuis zijn magisch, maar glippen ook snel weg uit onze herinneringen. Door de waas die gepaard gaat met het herstellen van de bevalling, en de daaropvolgende slapeloze nachten, gaan die eerste momenten al sneller verloren uit onze gedachten.

“Een fresh 48 zorgt ervoor dat je die eerste momenten nooit meer vergeet, en zorgt ervoor dat jullie complete gezinnetje vastgelegd wordt.”

Julie Van Brabant

Tip: een fresh 48 is ook een leuk idee wanneer je graag een geboortekaartje met foto wil versturen naar jouw familie


Julie Van Brabant fotografe expert onder mama's

Julie Van Brabant is baby- en kinderfotografe en staat met haar bedrijf NOIR voor tijdloze fotografie met de nadruk op rust, ruimte en “less is more”. Daarom vind je in haar fotografie en grafisch werk vaak botanische elementen, poedertinten en vrouwelijke accenten terug.

Meer weten over JulieDeel deze post