Home » Expertenteam » Experte Julie Van Brabant

Experte Julie Van Brabant

Julie Van Brabant noirdesign fotografe expert onder mama's

Julie Van Brabant

Baby- en kinderfotografe

Julie Van Brabant, 29 jaar en eigenaar van NOIR, is afkomstig uit het West-Vlaamse Wevelgem. Ze is een creatieve duizendpoot die zich sinds enkele jaren specialiseert in newborn, kinder- en familiefotografie. Haar oog voor detail, trends en haar minimalistische touch leidde al snel tot een eigen, herkenbare stijl binnen de fotografiewereld.

Over Julie

Zelf ondernemen is iets wat altijd al in Julie gezeten heeft. Ze is een echte organisator en houdt ervan om projecten van begin tot eind in goede banen te leiden. Ze besloot om zich, naast nabewerking, ook te gaan verdiepen in het fotograferen zelf, en in 2017 waagde ze de sprong om te starten als zelfstandig (kinder)fotografe in bijberoep met NOIR. Intussen zijn we al enkele jaren en tientallen fotoshoots verder en heeft ze gaandeweg haar eigen stijl gevonden.

Eigen herkenbare stijl

Julie’s interesse voor interieur, design en alles wat momenteel “in” is helpt haar enorm in haar werk als fotograaf. Het hielp haar om de ideale doelgroep vast te leggen en om een consistente herkenbare stijl te hanteren. Zo blijft ze bij het uitvoeren van een opdracht steeds trouw aan deze stijl. Dit zorgt voor een herkenbaarheid en onderscheidt haar van andere fotografen in de markt. Julie houdt van simpele, stijlvolle foto’s en maakt gebruik van sobere accessoires. Ze houdt van natuurlijke materialen en lichte tinten.

Julie Van Brabant noirdesign fotografe expert onder mama's
Julie Van Brabant noirdesign fotografe expert onder mama's

Studioshoots bij NOIR zijn altijd puur en simpel, zonder opzichtige props en schreeuwerige, trendgevoelige kleuren. Haar doel is om foto’s af te leveren die na 30 jaar nog steeds mooi en actueel zijn. Het kleur wit speelt daarbij een grote hoofdrol. Misschien wel de moeilijkste kleur om te fotograferen, maar met een prachtig, tijdloos resultaat.

Soorten fotografie

Julie fotografeert voornamelijk baby’tjes en kleuters tot 1 jaar oud. Vanaf dat de kindjes 2 jaar oud worden, kiezen ouders vaker voor een familieshoot met het hele gezin. Ook deze soort shoots ontbreken niet in haar portfolio. In zulke gevallen trekt ze het liefst de natuur in om het gezinnetje tijdens golden hour, het mooiste licht-uurtje van de dag, vast te leggen.

Tijdens geposeerde newbornshoots legt ze de focus puur op de pasgeboren baby. Alle details worden zorgvuldig vastgelegd, en ook ouders worden betrokken. Zo krijg je tijdens een geposeerde newbornshoot de nodige emotie en interactie in de foto’s. Een pasgeboren kindje is zo puur en ongedwongen en dat legt Julie het allerliefst vast op foto want die newborn periode gaat zo snel voorbij.

Naast geposeerde newbornfotografie doet Julie ook aan gestyleerde lifestylefotografie, milestone, cakesmash en familiefotografie. Ze zorgt voor een mooie, tijdloze setting, waarbij het hele plaatje past, van lichtinval tot keuze van kleuren en texturen en eventuele props. Eenmaal in de setting legt ze het liefst de interactie tussen mensen vast en het eigen unieke karakter van de kindjes die ze fotografeert. Ze houdt van ongedwongen en spontane foto’s, waarbij er niet geposeerd in de lens gekeken wordt. Ze geeft de nodige aanwijzingen waardoor de intieme band het beste naar voor komt.

Voldoening

“Ik vind het een eer dat ik de speciale, eerste momenten van nieuwe gezinnetjes mag vastleggen. Dat nieuwe mama’s hun pasgeboren baby en deze belangrijke gebeurtenis aan mij toevertrouwen doet mij heel veel deugd. Als ik denk hoe wij in de familie nog af en toe naar onze eigen babyfoto’s kijken, doet het me een enorm plezier te weten dat mijn foto’s, na tientallen jaren, ook in andere gezinnen nog bekeken zullen worden met een bepaald gevoel van nostalgie.” – Julie Van Brabant

De meeste voldoening haalt ze uit de mooie reacties van klanten wanneer ze zeggen dat ze geëmotioneerd, met een lach en een traan door hun fotogalerij gebladerd hebben. Het feit dat dit voor hen foto’s zijn die ze nog jaren zullen koesteren is het mooiste wat er is als fotograaf.

Julie Van Brabant noirdesign fotografe expert onder mama's

Jouw gezinnetje laten fotograferen?

Ben je nog op zoek naar een fotografe om jouw lieve kindje(s) of bijzondere gezin vast te leggen op foto? Neem dan contact op met baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant van NOIR.

Julie Van Brabant noirdesign fotografe expert onder mama's

Email: info@noirdesign.be

Volg NOIR

Instagram Onder mama's    Facebook Onder mama's    Onder mama's Pinterest    website

Blogs van Julie

kerstfotoshoot een traditie om te starten onder mama's

Kerstfotoshoot: een leuke traditie om te starten

Baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant vertelt meer over de voordelen van een tijdloze kerst- / eindejaarsfotoshoot.

cakesmash fotoshoot stijlvol wit sober noirdesign

Tips om een super leuke cakesmash fotoshoot te plannen voor je kleine deugniet

Babyfotografe Julie deelt haar tips om de cakesmash fotoshoot van jouw klein zoetje tot een succes te maken! Lees ze allemaal in de blog.

fresh 48 sessie fotoshoot - in ziekenhuis

Een stijlvolle fotoshoot van je kersverse baby in het ziekenhuis? Fotografe Julie toont dat het kan!

Baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant vertelt meer over een fresh 48 fotosessie in het ziekenhuis. Een fotoshoot met mama en baby tijdens de eerste 48 uur ...

fotoshoot tips fotograaf zwangerschapsshoot

4 tips van de fotograaf bij het plannen van een zwangerschapsshoot

Fotografe Julie Van Brabant geeft 4 handige tips en weetjes mee aan alle toekomstige mama's die een zwangerschapsshoot gepland hebben.

Julie Van Brabant baby en kinderfotografe onder mama's tips newbornshoot

5 tips om thuis de schattigste babyfoto’s te maken

Baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant deelt 5 tips om zelf als mama aan de slag te gaan en de mooiste babyfoto's van je kindje te nemen.