Home » Expertblog » Kerstfotoshoot: een leuke traditie om te starten

Kerstfotoshoot: een leuke traditie om te starten

Geschreven door huisexpert baby- en kinderfotografe Julie Van Brabant

Kerstkaartjes uitsturen naar al je familie en vrienden blijft een leuke traditie. Een papieren kaartje heeft nog steeds veel charme. Geef toe, wie houdt er nu niet van kaartjes ontvangen? Een tastbare herinnering tussen al de digitale herinneringen door. En uiteraard is het nog leuker wanneer het kerstkaartje volledig persoonlijk is met een foto van de kindjes of het gezinnetje samen.

Tussen de naaldbomen

Veel fotografen organiseren elk jaar kerst- en eindejaar fotoshoots. Je kan hier echt oneindig creatief in zijn. Zo zijn er de buitenshoots tussen de naaldbomen of worden er soms prachtige kerstsettings opgebouwd in studio’s. Ook voor mensen waarbij de kerstsfeer iets subtieler aanwezig mag zijn, bestaan er tal van mogelijkheden.

Tijdloze fotoshoot

Fotoshoots in neutrale tinten en in tijdloze thema’s winnen steeds meer aan populariteit bij jonge gezinnen. Geen kerstmutsen, geen rood-groen thema of kerstman met de kindjes op de schoot, maar mooie simpele settings die worden gedecoreerd met allerlei bloemen of andere feestelijke elementen. Je kindje of jullie gezinnetje staat centraal tijdens deze mooie fotoshoot. Wanneer je gaat voor een neutrale kerst- of eindejaarsfotoshoot, blijven de foto’s heel het jaar door actueel. Foto’s in kerstthema ga je namelijk niet zo snel het hele jaar door in je huis hangen.

“Het leuke aan een fotoshoot met neutrale tinten en sfeer is dat je de foto’s ook op elk moment tijdens het jaar op Instagram kan posten. 😉 “

Julie Van Brabant

Jaar na jaar

Een fotoshoot op het einde van het jaar is een leuke traditie omdat je zo elk jaar prachtige professionele foto’s hebt van je oogappeltjes. Zo zie je ze jaar na jaar groter worden en verder ontwikkelen. Hoe leuk is het om ze later allemaal op een rijtje te leggen en zo terug te blikken op die mooie momentjes. Doorheen de jaren komen er misschien wel kindjes bij of zie je de hoeveelheid haar op het hoofd van papa elk jaar afnemen. Een lach gegarandeerd wanneer jullie na jaren terugkijken naar de foto’s.

Tip: Maak een album waarin je jaar na jaar de leukste foto’s van de fotoshoot plakt. Een mooie tijdlijn gevuld met prachtige herinneringen.


Julie Van Brabant fotografe expert onder mama's

Julie Van Brabant is baby- en kinderfotografe en staat met haar bedrijf NOIR voor tijdloze fotografie met de nadruk op rust, ruimte en “less is more”. Daarom vind je in haar fotografie en grafisch werk vaak botanische elementen, poedertinten en vrouwelijke accenten terug.

Meer weten over Julie



Deel deze post