Home » Expertblog » 5 speelgoed favorieten voor klein en groot

5 speelgoed favorieten voor klein en groot

Het wordt kouder en de mooiste tijd van het jaar komt eraan: gezinnen zetten hun kerstboom klaar en gaan op zoek naar pakjes om onder hun versierde boom te leggen. Maar ook voor de passage van Sinterklaas en Piet wordt het internet afgeschuimd en gesnuisterd in de lokale speelgoedwinkels om daar hét pakje van je kindjes dromen te vinden. Om het allemaal iets makkelijk te laten verlopen, vroegen wij aan Martine, speelgoed expert van the baby’s corner, om ons een overzicht te geven van hun speelgoed toppers 🤩

1. Kinderfiets

Een fiets in de winter? Ik hoor het je al denken, maar een fiets staat met stip op 1 om cadeau te geven tijdens de eindejaarsperiode. Waarom dit een duurzame keuze is, hoef ik je niet uit te leggen maar of je nu kiest voor een eerste loopfietsje, een fiets met trappers en steunwieltjes of een step, scoren zal je!

Loopfietsen, zoals deze van Banwood, zijn speciaal ontworpen om de motorische ontwikkeling en het evenwicht van je kleintje te ondersteunen en ideaal voor spruitjes van 2.5 jaar tot 5 jaar. Daarnaast heb je ook 2-in-1 loopfietsen, zoals deze van Trybike, die je handig ombouwt van loopfiets naar een driewieler voor extra lang genot… Één voor één duurzame keuzes die ook met ecocheques aangekocht kunnen worden. Een win-win voor mama en papa, euh… ik bedoel Sinterklaas en de Kerstman 😉

2. Rollenspel speelgoed

Het besef dat elke daad, elke actie en elke poging van een kind dat speelt een leermoment is, leert ons om anders naar kinderen te kijken. Zo is rollenspel speelgoed een fijne aanvulling op jouw speelgoed aanbod. Is je kindje nieuwsgierig naar wat jij in de keuken doet of wat je partner repareert in de garage? Laat hem of haar dan experimenteren in een eigen mini keukentje of werkbank van Trixie.

Maar het gaat verder met duurzaam, houten speelgoed waarmee je verhalen bouwt: een poppenhuis van Liewood of speelhuisje van Kid’s concept, het prikkelt allemaal de fantasie van je kindje en dat is prachtig om te zien en een garantie voor uren speelplezier!

3. Auto’s, treinen en knikkerbanen

Toetoeeeeeet! Is je kleine sloeber ook zo zot van auto’s, treinen en alles daarrond? Dan kan je hem of haar misschien verrassen met een houten treinbaan van Little Dutch, knikkerbaan van Haba of een garage van Kid’s concept. Laat je kind jou op sleeptouw nemen, ga op je buik liggen en maak herinneringen op hun ooghoogte, laat je verwonderen door hun fantasie en speel mee, fun gegarandeerd!

4. Open ended play

De fantasie van onze kinderen is eindeloos, en net daarom zijn we zo’n fan van open ended play. Open ended wat? Dit is speelgoed waarmee je kindje in alle rust kan experimenteren, naar oplossingen zoeken en manieren bedenken om ermee te spelen. Denk maar aan een wobbel, daarmee kan je skaten, surfen, glijden, schommelen.. eh, wat kan je er eigenlijk niet mee? Met de Stapelstein balance sets ontwikkelt je minimens zijn motorische vaardigheden, echt creatief speelgoed dat eindeloos de fantasie stimuleert. Ook het modulair speelgoed van Modu is gericht op eindeloos combineren, bouwen en spelen. Een aanrader van formaat!

5. Hug me forever

Taal, motoriek, reken en delen met anderen… het lijstje wat een kind leren moet, is eigenlijk om bij te duizelen. Maar stap voor stap overwinnen ze alles en daarbij is verwondering hun mooiste lotgenoot. Een topper voor baby’s is alvast de superzachte Moonie knuffel met 5 zachte en kalmerende geluiden. Ze troosten je baby en voeren je ukje zo terug naar de tijd in de baarmoeder. En wie heeft er geen herinnering aan zijn eigen bedknuffels? De knuffels van Jellycat worden vast en zeker het beste vriendje van je kindje. En ook Done by Deer verrast iedereen met zijn zachte speelgoed vol vrolijke tekeningen en prachtige prints. Een speelse wereld vol vrolijke Deervriendjes!

We hopen dat deze tips je wegwijs maken in al het leuke speelgoed dat er te vinden is en je een hoop keuzestress kunnen besparen. Veel succes!

Geschreven door Martine, speelgoed expert bij the baby’s cornerDeel deze post