Home » Op stap » 7 tips voor een aangename autoreis met je kindje

7 tips voor een aangename autoreis met je kindje

Binnenkort vertrek je op vakantie en waag je je aan een autorit met je baby of peuter. Om deze rit zo smooth mogelijk te laten verlopen, kan je vast wat handige tips gebruiken. In deze blog lees je wat je zeker niet mag vergeten en enkele items die het reizen nog aangenamer maken. Voor kind én mama 😉

 1. Autostoeltje met Air Layer

Een autostoeltje met een Air Layer inlegje houdt je baby fris en droog, zelfs tijdens warme dagen. Dit unieke 3D-technologie luchtlaagje voert alle warmte af en laat frisse lucht circuleren. Dit betekent geen natte ruggetjes of klamme haartjes meer, wat voor je kindje een groot verschil zal maken tijdens de rit.

 1. Autospiegel

Met een autospiegel heb je altijd zicht op je kind zonder je om te draaien. Deze spiegel bevestig je onder je achteruitkijkspiegel of eenvoudig op de achterbank en zo kun je met een gerust hart rijden terwijl je je kindje in de gaten houdt. Safety first!

 1. Zonneschermen

Bescherm je kind tegen de schadelijke effecten van de zon met zonneschermen voor het autoraam. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele reis, omdat de zonnestralen buiten worden gehouden en je kindje in de schaduw zit.

 1. Organizer

Een auto-organizer helpt je auto netjes en georganiseerd te houden. Met voldoende opbergruimte voor natte doekjes, luiers, speelgoed, boeken, waterflessen en snacks heb je alles binnen handbereik. Vergeet ook niet een verzorgingstas mee te nemen voor tussenstops.

 1. Voeding

  • Draagbare flessenwarmer

Een draagbare flessenwarmer is ideaal voor onderweg. Deze houdt vloeistof tot 7 uur warm of warmt water, babymelk of moedermelk in slechts 5 minuten op. Volledig opgeladen in één nacht met de USB-C-kabel en gemakkelijk mee te nemen.

Draagbare fleswarmer

  • Drinkfles

Een drinkfles is essentieel om je kindje gehydrateerd te houden tijdens de reis. Kies voor een lekvrije variant die makkelijk door je kindje vast te houden is.

  • Snack cup of lunchbox

Neem veel snacks mee! Bewaar koude snacks in een thermos en andere in een handige snackcup waarmee ze niet morsen. Een snackcup met een morsvrije bovenkant en een grijpbaar handvat is favoriet bij kleintjes en ouders.

  • Afwasbare slab

Een afwasbare slab zorgt ervoor dat de kleertjes van je kleintje schoon en droog blijven tijdens maaltijden en snacks. Dit is een must-have voor elke autorit met kleine kinderen.

 1. Speelgoed

Activiteitenspeelgoed en boekjes houden je kindje bezig tijdens de rit. Denk aan een wagenspanner, een knisperend activiteitenboekje of bijvoorbeeld het Car Activity Center van Taf Toys. Voor peuters en kleuters zijn muziekspelers en creatieve spelletjes zoals de Timio interactieve muziekspeler, de Kidyears hoofdtelefoon, en het Kidydraw digitaal tekenboek ideaal.

 1. Draagbaar potje

Een draagbaar potje zoals de My Carry Potty van Jippie’s is een redding als er geen toilet in de buurt is. Geen gedoe met zakjes of luiers en altijd een oplossing bij de hand wanneer de nood hoog is!

Extra tips

» stop regelmatig: maak om de twee tot drie uur een tussenstop zodat je kindje even kan bewegen en frisse lucht kan krijgen. Dit helpt ook om de rit voor iedereen aangenamer te maken.

» reis overdag: reis bij voorkeur overdag zodat jullie uitgerust aan de rit beginnen.

» Iets vergeten? Geen zorgen, de meeste spullen kun je ook ter plekke kopen 🤗

Met deze tips ben je goed voorbereid op een aangename en stressvrije autorit met je kleintje. Fijne vakantie! 🏖Deel deze post