Home » Momlife » De mooiste mamajuwelen om je kindje altijd dichtbij te hebben

De mooiste mamajuwelen om je kindje altijd dichtbij te hebben

Of je nu net mama geworden bent of al een ervaren mama bent, de geboorte van je kind is een moment dat voor altijd in je geheugen gegrift staat. De unieke band tussen mama en kind is het waardevolste wat er bestaat en wordt steeds vaker gevierd met een bijpassend juweel, ook wel “mom jewellery” genoemd. Het is een symbool voor de onvoorwaardelijke liefde die een moeder voor haar kind(eren) voelt.

Een waardevol cadeau voor mama

Steeds meer papa’s kiezen ervoor om hun wederhelft na de bevalling te verrassen met een persoonlijk juweel dat de band tussen moeder en kind symboliseert. Het is een uniek stuk dat je als kersverse mama krijgt als teken van dankbaarheid voor de negen maanden dat je die lieve baby in je buik koesterde.

Ook bij belangrijke schakelmomenten van je kind wordt vaak gekozen voor twinning juwelen voor mama en kind. Dan laat je een bijpassend dochterjuweel maken bij de versie van de mama. Niets leuker dan te twinnen met jouw mini-me… Bovendien is het ook een zeer leuk en persoonlijk geschenk om te geven voor Moederdag aan mama en/of oma.

Het mama-zijn kan je op verschillende manieren vereeuwigen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en stijl. Heel vaak wordt gekozen voor een prachtige naamketting met de initialen van je kind of de volledige naam erin gegraveerd of voor een hangertje met een geboortesteen die verwijst naar de maand waarin je kind geboren is. Zo heeft elke geboortemaand een unieke, toegewezen steen waaraan specifieke eigenschappen en kleuren verbonden zijn. Net omdat geboortestenen zo persoonlijk zijn, kan je ze op elk moment van je leven dragen en verliezen ze nooit hun emotionele waarde.

Ook een armband met diamant of een diamanten ring is de perfecte manier om die eeuwige band tussen jou en je kind te symboliseren, zelfs als ze later hun vleugels uitspreiden. De diamant is zonder twijfel dé koning der edelstenen en is een van de meest universele symbolen van de liefde. Niets mooier dan een diamanten juweel voor een mama die klasse en schoonheid wil uitstralen.

Andere tijdloze juwelen die de eeuwige verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde symboliseren zijn ongetwijfeld de inhakende handboeien uit de Menottes dinh van collectie of de iconische Move-juwelen van Messika. Elk juweel kan gegraveerd worden met de naam, initialen of de geboortedatum van je kind.

Een uniek mamajuweel, speciaal voor jou op maat gemaakt

Ga nog net dat stapje verder met Coeur de Casteur en vertrekk van nul voor het tot leven wekken van jouw droomjuweel. Zij hebben de knowhow en de ervaring in huis om samen een bijzonder en uniek ontwerp op maat te creëren. Een juweel op maat kan je als mama altijd dragen en zal je altijd herinneren aan een bijzonder moment. We luisteren graag naar jullie verhaal en gaan samen op zoek naar een uniek stuk dat garant staat voor een leven lang draagplezier.

De mama van Oscar koos voor een sierlijk juweel met een veertje

Om de herinnering aan de geboorte van haar zoontje voor altijd vast te leggen, koos de mama van Oscar voor een tijdloos juweel waarin hetzelfde veertje terugkomt als op het geboortekaartje. Sierlijk, esthetisch en elegant.

Een unieke ketting op maat waarin diezelfde veer verwerkt werd. Niet te opzichtig, maar eerder een delicaat, subtiel juweel dat iedere dag kan gedragen worden. Ook Oscar’s naam werd verwerkt in het juweel, gegraveerd in een klein, gouden plaatje. Hij ligt, letterlijk en figuurlijk, zijn mama nauw aan het hart met dit juweel. Een tijdloze en unieke creatie die ze voor de rest van haar leven met trots kan dragen.

De mama van Amélie en Raphaël vereeuwigde haar moederschap met drie gepersonaliseerde hangertjes

Niets is mooier dan een persoonlijk juweel dat de geboorte van je kinderen symboliseert. Kersverse mama Marie koos voor een hangertje in de vorm van een beertje en twee hangertjes met de namen van haar tweeling als persoonlijk aandenken. Hetzelfde beertje kwam ook terug op de geboortekaartjes van Amélie en Raphaël.  

Trendsetters mamajuwelen

juwelen voor mama, ketting, ring, armband, moederdag, geboorte, pushpresent

Gepersonaliseerde juwelen zijn een mooie manier om het moederschap te vieren, maar tegelijkertijd is het ook de perfecte aanvulling op zowat elke outfit. Ook beroemdheden zoals Kate Middleton, Khloé Kardashian en Meghan Markle zien we vaak op een trendy manier mamajuwelen dragen.

Zo draagt Kate Middleton meerdere halskettingen met de eerste letters van haar kinderen, net als haar schoonzus Meghan Markle. En er zijn nog veel meer bekende mama’s die de trend volgen: actrice Katie Holmes, topmodellen Gigi Hadid en Emily Ratajkowski, zangeres Béyonce, Prinses Sofia van Zweden…

Waarom een mamajuweel kopen?

Een mamajuweel heeft een unieke, emotionele waarde die je nergens anders zal vinden. En elke mama zou er eentje moeten hebben!  Wil je het ‘mama worden’ of het ‘mama zijn’ vereeuwigen op een persoonlijke manier? Het team van Juweliers Casteur staat klaar om je te inspireren met de mooiste mamajuwelen die in het hart raken en voor altijd herinneren aan een belangrijk schakelmoment in het leven.

Ze nemen graag de tijd en ruimte om je in een ongedwongen sfeer te leren kennen zodat ze samen met jou op zoek kunnen gaan naar dat ene unieke stuk dat jouw verhaal kracht bijzet, helemaal passend bij jouw smaak, stijl en persoonlijkheid. Geen vraag is hen vreemd: ze hebben de knowhow en ervaring in huis en staan garant voor meer dan een leven lang draagplezier.

In samenwerking met Juweliers CasteurDeel deze post