Home » Expertblog » Gezellig thuis met je gezin tijdens donkere dagen

Gezellig thuis met je gezin tijdens donkere dagen

Nu de herfst volop in het land is, worden de dagen korter, natter en donkerder. En dat betekent automatisch meer tijd binnenshuis doorbrengen. Hoewel dit vaak een gezellige periode is waarin we dichter bij elkaar komen, moeten we eerlijk toegeven dat het soms een uitdaging kan zijn om gedurende de donkere maanden de rust in ons gezin en huis te bewaren. Hoe kan je tijdens de herfst bewust binnen bezig zijn met je kinderen en tegelijk ook genoeg ademruimte voor jezelf als ouder bewaren?

Samen gezellig kokerellen

Niets gezelliger dan samen in de keuken aan de slag gaan en de geur van versgebakken koekjes of taart in huis. Maar je kan je ook zelf laten verrassen door je kids met een zelfgemaakt ontbijt of apero. De ontplofte keuken neem je er dan graag bij in ruil voor een verwenmomentje. Kinderen vinden het vaak heel fijn om eens zelfstandig iets te doen voor jou!

Samen creatief ‘knutselfrutselen

De herfst is ook het uitgelezen moment om samen creatief aan de slag te gaan met vondsten uit de natuur. Denk aan herfstbladeren, noten of pompoenen. Pinterest biedt heel wat inspiratie voor toffe en gemakkelijke ideeën. En de creaties van je kids staan bovendien vaak leuk in je woonkamer.

Samen een frisse neus halen tijdens een gezinswandeling

Het is belangrijk om ook tijdens de donkere dagen voldoende daglicht te hebben. Trek er samen tussen de buien door op uit voor een frisse neus en wat herfstzonnestralen. Kan je je kids moeilijk motiveren voor een wandeling? Bedenk dan een leuk onderweg spelletje (vb. om ter meest paddenstoelen spotten!) of doe een lichtjeswandeling in het bos bij valavond.

Geschreven door Tine Callebaut, experte loopbaancoach en stress- & burn-out coach


Tine Callebaut, psychologe, expert


Tine is hoogstwaarschijnlijk één van de weinige bedrijfspsychologen die een passie voor HR & mensen combineert met een grote liefde voor woord & vormgeving. Individuen en bedrijven kunnen bij haar en in haar ont-haast-praktijk Unicorn your Life terecht in hun zoektocht naar de meest authentieke, energieke en betekenisvolle versie van zichzelf. Centraal in haar aanbod staat het werken rond de thema’s talent- en vitaliteitsmanagement.

Meer weten over TineDeel deze post