Home » Testmama’s » Philips Avent beeldbabyfoon getest door onze mama’s

Philips Avent beeldbabyfoon getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Philips Avent beeldbabyfoon getest door onze mama’s

Philips Avent Connected beeldbabyfoon getest door onze mama’s

Wij lieten 3 mama’s de Connected beeldbabyfoon van Philips Avent testen. Het Secure Connect-systeem houdt je door het hele huis verbonden met je kleintje. Met de Baby Monitor+ app en mobiel internet of Wi-Fi heb je buitenshuis onbeperkt bereik. Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

 

Testscore van de mama's
Overall
4.8
 • Gebruiksgemak toestel
  (5)
 • Beeldkwaliteit
  (5)
 • Geluidskwaliteit
  (4.8)
 • Bereik toestel
  (4.5)
 • Functies via de app
  (4.8)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de Philips Avent beeldbabyfoon grondig getest en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hoi! Wij zijn Nele, Simon (beide 27 jaar) en Jérome! Onze Jérome is bijna 5 maand oud en echt het meest vrolijke kindje ooit. Glimlachen en brabbelen typeren hem volledig. Zijn vrolijkheid is zó aanstekelijk! Hij heeft altijd alles gezien en is zeer aandachtig bij alles wat er rondom hem gebeurt. Ohja, hij is verzot op Bumba (‘t is echt cute). Jérome is altijd een hele goeie slaper geweest, we mogen onze twee ‘pollekes’ kussen.

Wat was jouw eerste indruk van de Connected beeldbabyfoon?

De babyfoon was netjes en kwalitatief verpakt. Bij het opendoen was ik laaiend enthousiast! Compacte eenvoudige strakke camera en wat heeft de ouderunit een groot scherm. Installeren gingen easy peasy, de monitor werd direct herkend en de app was in enkele minuten geïnstalleerd. Direct superkwaliteit van beeld en geluid.

Hoe is de Philips Avent beeldbabyfoon in gebruik?

 • Voldoet hij aan de verwachtingen?

De Philips Avent beeldbabyfoon voldoet zelfs meer dan ik had verwacht. Oorspronkelijk hadden wij een beeldbabyfoon van een ander merk maar deze begaf het na een korte tijd. Ik probeerde nog 2 andere merken beeldbabyfoons maar die connectie bleef niet altijd goed. Het beeld of geluid kwam te veel achter, geen app beschikbaar, … nooit helemaal tevreden dus. Wij schakelden dan maar over naar een gewone geluid babyfoon.

Tot ik de kans kreeg om deze gloednieuwe beeldbabyfoon van Avent te mogen testen. Deze steekt met kop en schouders uit in vergelijking met de andere merken die ik had geprobeerd. Het voldoet écht aan alle eisen die je je kan bedenken. Het bereik van de van monitor haal de volledige woning, dit was bij geen enkele andere beeldbabyfoon gelukt. Met de eco modus (=vox) gaat de batterij lang mee. De app is zó handig en eenvoudig om te gebruiken. Het beeld is op en top superkwaliteit! Kortom, het voldoet aan alle verwachtingen.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de beeldbabyfoon?
 1. Zoom functie: de camera kan tot 4x inzoomen en het beeld blijft goed. Onze camera staat op een wandplank wat verder van Jérome zijn bed. We zetten de monitor op 2x inzoomen en zien onze kleine man perfect liggen. Geen nood dus om de camera vlaak aan het bedje te hangen.
 2. Bereik: je kan de ouderunit instellen dat hij connectie maakt met de camera op 2 verschillende manieren: ofwel enkel rechtstreeks ofwel rechtstreeks + via wifi. Het verschil is degelijk merkbaar als je die 2de optie kiest. De ouderunit heeft merkelijk een verder bereik.
 3. App: de camera kan je instellen met je wifi netwerk en op je gsm download je de bijhorende app. Altijd en overal heb je perfecte verbinding! Ligt Jérome te slapen, dan nemen we ook even tijd voor onze jachthond om te spelen in de tuin. De app blijft actief op de achtergrond van mijn gsm, dus als Jérome huilt, dan hoor ik het direct. Zelfs als de papa alleen thuis is met hem en ikzelf weg ben met vriendinnen, dan kan ik af en toe eens spieken op de app hoe flink ons kindje slaapt (=gerust moederhartjes).
 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

Deze babyfoon raad ik alle mama’s aan. Hij voldoet aan alle kwaliteiten wat je van een beeldbabyfoon zou willen. Het is makkelijk te hanteren en het geruste gevoel dat je op elke moment op je gsm of via de ouderunit naar je kleintje kan kijken is van ontelbare waarde. Het toestel geeft een vertrouwd gevoel.

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Daphne, 27 jaar en getrouwd met mijn lieve man Lucas. Ik ben trotse mama van onze twee dochtertjes June (uitgesproken op z’n Nederlands) en Cézanne. June is een levendige kleuter van 3 jaar oud. Ze weet wat ze wil en maakt zichzelf graag mooi met nagellak, kettingen en draagt het liefst van al (prinsessen)kleedjes. Cézanne is een vrolijke baby van 4 maand oud.

June is altijd wel een goede slaper geweest dus we mogen echt niet klagen. Ze slaapt ondertussen on een groot bed (en fier dat ze is!). Cézanne slaapt momenteel nog in de co-sleeper naast mij. Ze is voorlopig ook een goede slaper. Ze wordt ‘s nachts wakker voor een voeding maar slaapt daarna gewoon lekker verder.

Wat was jouw eerste indruk van de Connected beeldbabyfoon?

Een heel mooi design met oog voor detail. Het installeren van de beeldbabyfoon ging ook meteen vlot, een fijn toestel om te ontdekken.

Hoe is de Philips Avent beeldbabyfoon in gebruik?

 • Voldoet hij aan je verwachtingen?

Ja, hij is heel handig in gebruik. Snel geïnstalleerd, duidelijk knopjes op de toestellen en een overzichtelijk menu om de instellingen aan te passen. Ook was ik aangenaam verrast van de goede beeldkwaliteit, ook in het donker.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de beeldbabyfoon?

In een nieuwbouwwoning is het bereik vaak slecht. Aangezien de beeldbabyfoon ook op de wifi is aangesloten, is het bereik prima! Ook de batterijduur gaat vrij lang mee. We zetten hem wel in eco modus omdat het scherm niet de hele tijd hoeft te branden. Fijn dat hij wel meteen aanspringt bij geluid.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

De beeldbabyfoon is handig in gebruik en kan aangesloten worden op de wifi. Ook heel handig dat je het beeld op je smartphone kan zien, duidelijk en zuiver. Het prachtige design is mooi meegenomen.

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Carolien, 28 jaar en mama van drie kindjes, Eden (3 jaar), Enora (2 jaar), Norden (7 maand). Onze kindjes zijn vanaf dag één eigenlijk geweldige slapers. Alleen ikzelf heb eerst veel moeite gehad om ze in hun eigen bedjes te leggen (ze sliepen bij ons in bed totdat Norden geboren werd) en dan kwam de volgende groter stap: de kindjes op hun eigen kamertje leggen. Met de babyfoon had ik mezelf beloofd dat ik de stap ging nemen en dat hebben we gedaan.

Wat was jouw eerste indruk van de Connected beeldbabyfoon?

Heel mooi design. Ik kon niet wachten met het uittesten.

Hoe is de Philips Avent beeldbabyfoon in gebruik?

 • Voldoet hij aan je verwachtingen?

Ja. Ze slapen nu een weekje op hun eigen kamer en doen dit zo geweldig goed. Door de Philips Avent beeldbabyfoon voelt dit voor mij niet meer zo moeilijk omdat het beeld en het geluid van de babyfoon zo mooi en duidelijk zijn. Ik weet zeker dat ik ze meteen hoor of zie als het nodig is.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de beeldbabyfoon?

De app van de beeldbabyfoon vind ik echt super handig. Heel duidelijk en makkelijk in gebruik. Het slaapliedje is zeer leuk. Voor Norden zet ik dat regelmatig op wat voor hem heel kalmerend is en dus ook een pluspunt voor ons. We hebben al enkele babyfoons gehad die we dan gebruikten als we op vakantie waren of bij familie of vrienden thuis. Met geen enkele babyfoon had ik het gevoel dat het ‘veilig’ was. Misschien ook een beetje mijn onzekerheid en angst maar met die babyfoons liep ik nog steeds 20x op en neer om te kijken of alles in orde was.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

We zouden andere ouders deze babyfoon zeker aanraden. Het is een makkelijk babyfoon, niet te veel knopjes en opties. De kwaliteit van het beeld is super en ook het geluid is voor ons meer als voldoende (alleen is het soms een echo geluid). De app om de babyfoon te bedienen werkt heel goed en is ook weer heel makkelijk in gebruik. De kabels voor de babyfoon zijn ook vrij lang wat fijn is als je stopcontact wat verder is. Voor ons dus alleen maar positieve reacties over de Philips Avent Beeldbabyfoon.

Ook benieuwd naar de Philips Avent beeldbabyfoon? Shop ‘m via onze partner the baby’s corner. Het team van mama’s geeft je graag nog een woordje uitleg.

Andere testreviews