Home » Testmama’s » Uriage baby verzorging getest door onze mama’s

Uriage baby verzorging getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Uriage baby verzorging getest door onze mama’s

Uriage baby verzorging getest door onze mama’s

Uriage is een super leuk merkje met verzorgingsproductjes voor baby’s en kindjes. De productjes van deze verzorgingslijn bevatten thermaal water en zijn dus super zacht voor jouw baby’s huidje. Wij namen bij Onder mama’s de proef op de som en zochten voor jou uit, samen met onze testmama’s, of deze producten van Uriage effectief zo lekker zacht zijn als ze beloven 😉

uriage getest review mama's ervaring

Welke producten werden getest?

De mama’s ontvingen een setje verzorgingsproducten van Uriage met Thermaal water. Met de heerlijk geparfumeerde wascrème, enerzijds de zeepvrije variant en anderzijds de reigende olie, reinig je jouw baby’s huidje in alle zachtheid terwijl het de huid zacht en soepel maakt. Roodheid en rode billetjes verdwijnen als sneeuw voor de zon met de beschermende en reinigende Liniment verzorging met plantaardige oliën. De melk moisturizer is een zachte dagelijkse verzorging en onmisbaar in het toiletzakje van jouw baby. Het herstelt het huidje wanneer het uitgedroogd is, kalmeert en werkt super hydraterend. Het hydraterende reinigingswater van Uriage verwijdert alle onzuiverheden en kan je heel makkelijk aanbrengen met een wattenschijfje of doekje. Heel handig om even jouw kindje te verfrissen doorheen de dag, de handjes proper te maken of de billetjes te reinigen.

Testscore van de mama's
Overall
4.2
 • Gebruiksgemak
  (4.1)
 • Uiterlijk verpakking
  (4.2)
 • Prijs/kwaliteit
  (3.75)
 • Textuur en structuur
  (4.1)
 • Effectiviteit
  (4.25)
 • Duurzaamheid
  (4.25)
 • Aanbevelen aan andere ouders
  (4.6)

Onder mama's testgroep

4 mama’s hebben de producten van Uriage even grondig getest samen met hun kleine spruitjes en zij waren heel positief over dit verzoringsmerkje! Lees hieronder de mening van elke mama en ontdek de favoriete productjes van hun kindjes

Pros

Goed voor alle huidtypes, ook de gevoelige

Geen irritatie of jeuk na gebruik

Ook goed voor het gezichtje

Ruikt heel fris

Handig dat de pompjes op slot kunnen

Cons

Iets duurder

Verpakking mag iets duidelijker

De pompjes mogen best op alle tubes

Luiercreme hangt overal na gebruik

Stel jezelf en je gezin even voor

Wij zijn Jolien (29 jaar) en Manon (16 maanden). Onze kleine durfal is echt het mooiste geschenk van 2020. Manon is een echte klauterprinses en klimkampioen en wanneer er eten op haar pad komt, dan hoor je ze even niet meer. Ondanks haar grote eetlust moeten wij enorm opletten met wat ze eet. Sinds haar 6/7 weken heeft zij heel veel eczeem (dermatoloog beschrijft het als een atopische huid) en daar zijn dan ook nog wat voedselallergieën bijgekomen. Telkens wanneer zij allergisch reageert op voeding, reageert haar huidje ook heftig mee. We zijn dus al heel lang op zoek naar de juiste producten voor haar gevoelige huid.

Wat was jouw eerste indruk van de producten?

De producten zien er basic uit maar zelf loop ik niet warm van producten waar heel veel kleuren of prentjes gebruikt worden. Het is vooral belangrijk dat de belangrijkste informatie, duidelijk op de fles terug te vinden is.
Bij deze producten was het eerst wel even zoeken naar welke fles/tube voor wat juist dient. De uitleg staat er in het klein achteraan op en daardoor was het niet helemaal duidelijk waarmee we haar konden wassen en wat we moesten gebruiken om haar huidje mee in te smeren.
Qua geur zijn het heel neutrale producten. Geen fris babygeurtje. Op zich is dat heel geruststellend want dat wil vooral zeggen dat er geen parfum gebruikt werd. En ook naar smeerbaarheid en werking waren we vrij snel overtuigd dat deze producten wel degelijk deden waar ze voor stonden.

Hoe zijn de producten van Uriage in gebruik?

 • Voldoen ze aan de verwachting?

Wij hebben voornamelijk de olie en wascrème gebruikt voor in bad. Deze voldeden aan de verwachting. De olie is niet TE vettig wat ook belangrijk is voor de opkuis nadien (geen vettige rand in bad). De wascrème ruikt iets anders dan de andere productjes en zorgt voor een zacht velletje achteraf. Wij kregen van Uriage ook nog een extra zalf: de Xémose Cerat. Deze werd na het badje uitbundig getest en we merkten wel na een poosje op dat de extreem droge vlekken op haar rug snel verdwenen. De andere vlekken blijven wel nog steeds heftig aanwezig (maar ze reageerde dan ook onlangs weer op iets nieuw van voedsel dus we hebben alweer enkele stappen terug moeten zetten). Over het algemeen zijn alle producten zeer zacht en zelfs onze dochter reageerde er goed op met haar moeilijk huidje!

 • Wat zijn de voordelen van de productjes?
 • Ze zijn geurloos.
 • Er zitten geen parabenen in waardoor onze dochter er niet allergisch op reageert.
 • Ze staan nog mooi in de badkamer (en dat is voor sommige mama’s ook belangrijk).
 • Wat was voor jou het grootste voordeel

Het grootste voordeel vonden wij dat de extreem droge vlekken snel onder controle waren en onze dochter duidelijk een minder droge huid had. Na een lange zoektocht hebben wij eindelijk iets gevonden dat toch lijkt te helpen.

 • Wat was jouw favoriete productje en waarom?

De wascrème en olie zijn onze favoriet. Onze dochter gaat heel graag in bad maar we mogen haar, omwille van haar eczeem, maar 2x per week in bad wassen. Daardoor is dat altijd een heel fijn momentje. Lekker veel schuim in bad en samen gezellig spelen. De wascrème ruikt ook iets frisser en wrijft heel gemakkelijk open. Je ziet onze dochter ook echt genieten als ze in bad zit en lekker gewassen wordt.

 • Wat was het favorietje van je kindje en waarom?

Ik denk dat onze dochter het rugzakje gewoon het leukste vond. Maar als ik ze ook echt zou laten kiezen, dan koos ze waarschijnlijk de zalf om haar na het badje mee in te smeren. Ze geniet ook van een heerlijke massage en nadien voelt haar huid veel minder droog en lekker zacht.

 • Zou je nog verzorgingsproductjes van Uriage kopen?

De Xémose zou ik ook zeker aanraden aan mensen met kinderen met atopische eczeem. Ik ga niet zeggen dat het ons wondermiddel is (want de eczeem is al te lang aanwezig om op 1,5 maand tijd een uitspraak te kunnen doen over het product) maar door deze extra zalf, zijn de vlekken minder actief en krabt ze ook minder fel. Haar huid lijkt zich ook stilaan te herstellen na al die maanden.

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn naam is Steffie, ik ben 29 jaar en mama van 2 dochters van 4 en 1 jaar, ik ben getrouwd & heb ook nog 1 plusdochter van 7 jaar. Mijn oudste van 4 jaar is een meisje met een heel sterk karakter terwijl mijn jongste van 1 jaar een meisje is die altijd heel vrolijk is, nooit vergeet om te lachen, zelfs niet als ze ziek is.

Wat was jouw eerste indruk van de producten?

Ik had nog nooit van deze producten gehoord, maar we staan altijd open om nieuwe dingen te leren kennen. Toen ik de producten bezorgd kreeg, vond ik ze er wel leuk uit zien en mmm zo goed ruiken!

Hoe zijn de producten van Uriage in gebruik?

 • Voldoen ze aan de verwachting?

Ja hoor, wij zijn grote fan geworden!

 • Wat zijn de voordelen van de productjes?

Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik, en je moet ook geen schrik hebben om het uit te testen aangezien het heel goed is voor baby’s/kinderen met een gevoelige huid.

 • Wat was voor jou het grootste voordeel

Persoonlijk was voor mij het grootste voordeel, dat onze jongste geen jeuk had van dit product. We hebben er al heel veel geprobeerd, en van de meeste bleef ze toch nog uitslag krijgen en bleef ze dan soms 15minuten krabben waardoor ze zelfs krabletsels had…

 • Wat was jouw favoriete productje en waarom?

Mijn favoriete product was de crème om haar na het badje in te smeren, zodat ze geen last van jeuk zou hebben & dit heeft ook super goed geholpen!

“Ik ben echt héél grote fan geworden van Uriage, ik heb bij mijn mede-mamavriendinnen en diegene die nog mama moeten worden al reclame gemaakt, en ga zeker een pakketje maken als ze bevallen zijn met deze productjes zodat ze het allemaal kunnen leren kennen!”

 • Wat was het favorietje van je kindje en waarom?

Ook de verzorgende crème.

 • Zou je nog verzorgingsproductjes van Uriage kopen?

Jazeker, wij zijn op korte tijd heel grote fan geworden van Uriage. Mijn oudste dochter wou het ook wel eens proberen, ze heeft haar ook een aantal keer ingesmeerd met de crème na haar douche of bad.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hey! Mijn naam is Titia, ik heb een relatie met Simon en samen hebben wij een dochtertje van 5,5 maand, Féline.

Wat was jouw eerste indruk van de producten?

Ik vond het leuk dat ik de producten van Uriage eens mocht testen maar vond het in het begin moeilijk af te leiden voor wat welk product diende.

Hoe zijn de producten van Uriage in gebruik?

 • Voldoen ze aan de verwachting?

Ja

 • Wat zijn de voordelen van de productjes?

Ze zijn heel zacht

 • Wat was voor jou het grootste voordeel?

Dat ik kon proberen tussen de lotion en de crème om te wassen.

 • Wat was jouw favoriete productje?

De Wascrème. Zo aangenaam om te gebruiken!

 • Wat was het favorietje van je kindje en waarom?

Ook de wascrème!

 • Zou je nog verzorgingsproductjes van Uriage kopen? Waarom wel/niet?

Ja hoor, ze zijn goed voor mijn baby’tjes huid want die heeft last van eczeem. Ook mij zijn ze heel goed bevallen 😉

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Sandra en heb een dochtertje genaamd Liv.

Wat was jouw eerste indruk van de producten?

Heel neutrale, rustgevende uitstraling… niets op aan te merken!

Hoe zijn de producten van Uriage in gebruik?

 • Voldoen ze aan de verwachting?

Ja, zoals omschreven zijn de producten van Uriage goed voor alle huidtypes. De huid van onze kleintjes is al zo gevoelig en fragiel, dan kan je het best met goede producten werken met niet te veel extra’s.

 • Wat zijn de voordelen van de productjes?

Wel fijn dat alle was en lotion producten ook goed zijn voor het gezichtje, dat je niet nog een extra product moet aankopen om het gezichtje in te smeren.

 • Wat was voor jou het grootste voordeel?

Ik vind Uriage wel wat prijziger in vergelijking met andere producten maar als je net zoals mij een kindje hebt met een hele gevoelige huid dan is dat beetje extra het wel waard… Bij de andere producten vertoont zij vaak irritatie, wat niet gebeurt bij de producten van Uriage, zalig! 😉

 • Wat was jouw favoriete productje?

Alle producten ruiken heel fris. De balsem oil voelt heel vettig aan maar dringt uiteindelijk wel heel snel en goed in. Onze persoonlijke favoriet was de waslotion want die schuimt goed en dat vinden wij altijd tof!

 • Wat was het favorietje van je kindje en waarom?

De lekker schuimende wascrème!

 • Zou je nog verzorgingsproductjes van Uriage kopen? Waarom wel/niet?

Desondanks dat ik de verzorgingsproducten van Uriage wat prijziger vindt dan andere verzorging, zijn ze wel veel effectiever en zachter voor mijn baby’s huidje. Liv krijgt hier geen irritatie van en dat is het helemaal waard!

Andere testreviews