Home » Testmama’s » Stokke Tripp Trapp getest door onze mama’s

Stokke Tripp Trapp getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Stokke Tripp Trapp getest door onze mama’s

Stokke Tripp Trapp getest door onze mama’s

 

Wij lieten 3 mama’s de Stokke Tripp Trapp & accessoires testen. Tripp Trapp® – de stoel die met je kindje een leven lang meegroeit™ – is iconisch, zowel wat ontwerp als status betreft. De Tripp Trapp is verkrijgbaar in een scala aan kleuren, perfect passend bij het interieur van je huis. Met deze kinderstoel plaats je je kleintje midden in het gezinsleven aan de eettafel, de ideale plek om samen met jou te leren en te ontwikkelen! Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

Testscore van de mama's
Overall
4.7
 • Gebruiksgemak
  (4.8)
 • Kwaliteit
  (4.8)
 • Comfortabel
  (4.3)
 • Veiligheid
  (5)
 • Look & design
  (4.5)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de Stokke Tripp Trapp en verschillende bijhorende accessoires grondig getest en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama.

Stel jezelf en je gezin even voor

Mijn vriend Steph (30 jaar – IT’er en graficus) en ik, Hannah (28 jaar – architect maar ook gepassioneerd door interieur, design en fotografie) zijn sinds 23 december 2021 kersverse ouders geworden van ons eerste kindje, ons meisje Jule. Ze is een beetje te vroeg geboren maar doet het intussen fantastisch. Haar eerste bewuste lachjes doen ons helemaal smelten.

Ze lijkt al van dag één alles in de gaten te hebben, haar oogjes volgen ons al goed. Ook op geluid reageert ze heel alert, bij een plots geluid schieten haar handjes de lucht in. Knuffelen en drinken bij de mama is toch nog steeds haar veilige plek. Het is allemaal zo ontzettend nieuw en spannend, elke dag leren we bij en leren we haar een beetje beter kennen.

Wat was jouw eerste indruk van de Tripp Trapp?

Het design van de Tripp Trapp is mij niet onbekend. Als klein meisje zat ik zelf op deze stoel en groeide ik (met de stoel) mee. Het design is helemaal tijdloos. De uitbreiding binnen het gamma van Stokke in kleuren en materialen maken de stoel echt voor elk interieur passend. Jule haar Tripp Trapp is een nieuwe versie: de black oak. Ik stond versteld van hoe mooi en stijlvol deze is.

Nooit eerder had ik zelf zo’n stoel in elkaar gestoken, maar al heel snel was deze klus geklaard. Heel gebruiksvriendelijk om te monteren maar ook om later de aanpassingen te doen naarmate ons kindje groter wordt.

Hoe is de Tripp Trapp in gebruik?

 • Voldoet hij aan je verwachtingen?

De Tripp Trapp voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Hij is niet alleen mooi en strak maar heeft ook een licht gewicht om gemakkelijk te verplaatsen en is zeer vlot verstelbaar.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Tripp Trapp?

Het grootste voordeel van de Tripp Trapp is dat deze stoel voor levenslang is. Geen item die maar enkele maanden in huis staat. Een investering voor lange tijd die het echt waard is. Van baby tot volwassene kan deze stoel ingezet worden met de bijpassende accessoires.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Newborn set?

De Newborn set klik je in een mum van tijd op de Tripp Trapp. Met veiligheidsindicatoren rood-groen weet je direct of deze goed staat en zo veilig is in gebruik. Door het gebruiksgemak kan je de set gemakkelijk meenemen naar vrienden/familie die ook een Tripp Trapp hebben staan.

Er zijn twee standen, een ligstand voor de allerkleinsten (Jule gebruikt deze nog) en een zitstand voor de baby’s vanaf 2 maanden. Deze gaan we gauw ook uitproberen. Maar voorlopig ligt ze nog lekker comfortabel in de eerste stand.

Nu Jule net twee maand is, merken we dat ze heel graag dicht bij ons wil zijn en al graag eens interactie zoekt. Hoewel ze overdag nog gemakkelijk dutjes doet in haar wiegje, merken we dat ze bij haar wakkere momenten op zoek is onze aanwezigheid. Niet onbekend voor vele nieuwe mama’s: wanneer je net aan tafel schuift om eindelijk zelf iets te eten en dan jouw baby hoort huilen in de wieg… De Newborn set komt net boven tafel uit zodat Jule dichtbij ons aan tafel is. Zo kan ze veel ontdekken, luisteren, rondkijken en kan ze haar oogjes leren focussen. Door de Tripp Trapp eens te draaien heeft ze meteen een nieuw zicht en sluiten we een voorkeurshouding uit. Een handige tool, met het hangertje die gemakkelijk op de stoel te klikken is kan je een schattig speeltje laten bengelen boven jouw kleintje. De stoel is super licht dus af en toe zetten we hem ook eens aan de bureau, een echte win-win.

 • Waarom zou je hem aanraden aan andere mama’s?

Ik zou de Tripp Trapp met Newborn set zeker aanraden voor de ontwikkeling van je baby. Maar om ook even aan jezelf als kersverse mama en papa te denken… het is oh-zo-handig om je kleintje aan tafel bij je te hebben om zelf ook eens gerust te eten wanneer ze niet slapen. Snel even jouw vingertje geven om gerust te stellen en hop… weer rust aan tafel. Zeker omdat de stoel geschikt is voor een newborn heb je als mama steeds een gerust hart.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hi! Mijn naam is Kirsten en ik krijg bijna een nieuwe voordeur, namelijk de 3. Na een traject van 3,5 jaar zwanger worden, 3 miskramen en verschillende IVF-pogingen later mochten wij op 10 mei 2021 Gust in onze armen sluiten en koesteren voor altijd. Fantastisch! Letterlijk van dag één het zaligste ventje op aarde. Het thuiskomen uit het ziekenhuis en genieten in ons coconnetje voelde meteen fijn en vertrouwd aan. Aan het kiezen van een typisch karaktertrekje moet ik niet lang twijfelen, sowieso het vrolijke goedlachse, elke dag opnieuw . Ons zonnetje in huis, zo héérlijk! Wat wil je als mama en papa nog meer dan je kindje gelukkig zien?

Wat was jouw eerste indruk van de Tripp Trapp?

Het typische warme, Scandinavische design sprak me meteen aan én dan nog eens in de prachtige naturel kleur. Love it! De stoel ziet er erg comfortabel en stevig uit met het babysetje en het kussentje, wat toch wel belangrijk is voor de veiligheid van je kindje. De Tripp Trapp geeft de indruk de ideale meegroeistoel te zijn door het gebruik vanaf de geboorte. De stoel lijkt ergonomisch door de gebogen rugleuning alsook het bestaan uit duurzaam materiaal. Hij lijkt wel degelijk zoals ze zeggen de stoel te zijn die levenslang meegaat!

Hoe is de Tripp Trapp in gebruik?

 • Voldoet hij aan je verwachtingen?

Absoluut. Het warme, Scandinavische design van deze stoel sprak me heel erg aan. Hij is zeer handig in gebruik en vooral gemakkelijk in gebruik. Gust zit lekker comfortabel en veilig in deze meegroeistoel.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Tripp Trapp?

De Tripp Trapp past qua design perfect in ons huis en is meteen een leuke eyecatcher. Hij is makkelijk verplaatsbaar doordat hij niet extreem zwaar is, desondanks zijn goede stevigheid. Hij is vanaf de geboorte bruikbaar en gemakkelijk om af te wassen. Gust zit fijn samen met ons aan tafel, door het tafelblad aan de stoel motiveer je het gedrag om het eten zelf naar de mond te brengen doordat het voedsel dicht bij hem ligt. Ideaal dus vanaf je kindje stevig rechtop kan zitten. Én belangrijk voor het gevoel van samen te zijn.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Baby set?

Gust zit fijn en comfortabel in de baby set en is gemakkelijk in gebruik vanaf dat je kleintje rechtop kan zitten. Het kussentje zorgt voor extra comfort en steun in het rugje en het 5-punts harnasje zorgt voor extra veiligheid waardoor je je als mama veiliger voelt.

 • Waarom zou je hem aanraden aan andere mama’s?

De Tripp Trapp is een hele duurzame stoel die je kan uitbreiden met diverse accessoires en je kan hem al vanaf de geboorte gebruiken. Een eenmalige investering waarvan je heel lang plezier gaat hebben!

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Charlene, 28 jaar, actief in de vastgoedwereld én samen met mijn levens- en zakenpartner Henri-Philippe de trotse mama van twee lieve dochtertjes. Een speelse, eigenwijze kleuter van 3 jaar, Hélène-Charlotte en onze ‘kleine baby’ Julie-Alixe die nu 10 maand oud is en véél te snel groot wordt.

We leiden een heel druk leven, zowel op werk als op sociaal vlak, maar niets is belangrijker dan tijd maken voor onze kindjes. We voeren onze meisjes bijvoorbeeld afwisselend naar school en naar de crèche en halen ze afwisselend ook terug op. Die korte autoritjes zijn leuke momenten waar we beiden van genieten. Hélène-Charlotte vertelt dan over haar dag op school of vraagt één van haar favoriete liedjes aan om dan luidkeels mee te zingen. Wanneer de kindjes dan thuiskomen van de crèche of school maakt er zich altijd iemand volledig vrij om even met hen te spelen en babbelen vooraleer ze naar bed gaan. We proberen ook altijd allemaal samen te eten, maar hebben momenteel maar één stoel voor de kindjes. We hebben de aankoop van een tweede stoel lange tijd uitgesteld omdat we maar geen beslissing konden maken over een eetstoel die enerzijds praktisch is en waarvan de poten niet te breed uitlopen en anderzijds toch enigszins in ons interieur past. Maar dat is sinds de komst van onze Stokke Tripp Trapp uiteraard opgelost!

Wat was jouw eerste indruk van de Tripp Trapp?

Dé stoel waar we op zoek naar waren! Leuk design, rustige kleuren en gemakkelijk in ons interieur te integreren.

Hoe is de Tripp Trapp in gebruik?

 • Voldoet hij aan je verwachtingen?

Zeker en vast! Veel gelijkaardige stoelen hebben heel zware of breed uitlopende poten en dit is bij de Stokke Tripp Trapp niet het geval. Deze stoel kan perfect tussen andere stoelen aan tafel geschoven worden.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de Tripp Trapp?

De verstelbaarheid is de allergrootste plus gezien de stoel letterlijk mee kan groeien met onze kindjes.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van het Junior kussen?

Het geeft de stoel een nog iets warmere en huiselijkere look en zit uiteraard zachter voor onze meisjes. Heel interessant is ook dat het kussen niet kan bewegen of dubbelplooien wanneer je kindje erop zit. Dit omdat het Junior kussen volledig rond het zitoppervlak heen zit met een rits.

 • Waarom zou je hem aanraden aan andere mama’s?

Omdat de Stokke Tripp Trapp een heel gebruiksvriendelijke en duurzame stoel is die je jaren kan blijven gebruiken op maat van je eigen kindje(s).

Ook benieuwd naar de Stokke Tripp Trapp? Shop ‘m via onze partner the baby’s corner. Het team van mama’s geeft je graag nog een woordje uitleg.

Andere testreviews