Home » Testmama’s » Elvie borstkolf getest door onze mama’s

Elvie borstkolf getest door onze mama’s

Home » Testmama’s » Elvie borstkolf getest door onze mama’s

Elvie borstkolf getest door onze mama’s

Wij lieten 3 mama’s de enkele borstkolf van Elvie testen. Elvie ontwikkelde de eerste muisstille én 100% draagbare borstkolf, die naadloos aansluit bij jouw levensstijl. Jonge mama’s zijn graag flexibel, gaan op pad met hun kindje en willen vooral niet beperkt worden door lastige kolfmomentjes. Dankzij de Elvie borstkolf is dit verleden tijd! Lees verder om de bevindingen van onze testmama’s te lezen.

 

Testscore van de mama's
Overall
4.7
 • Stil
  (4.5)
 • Draagbaar
  (4.8)
 • Gebruiksgemak
  (4.8)
 • Responsief
  (4.8)

Onder mama's testgroep

3 mama’s hebben de enkele borstkolf van Elvie grondig getest en zij waren heel positief! Lees hieronder de mening van elke mama.

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Helene, 32 jaar en mama van Juliette (2,5 jaar) en August (7 weken). Ik heb 5 maanden borstvoeding gegeven aan Juliette. Behalve de pijn tijdens de eerste weken, ging de borstvoeding vlot en vond ik het ook een zalig 1-op-1 momentje. In de laatste maand borstvoeding aan Juliette gaf ik alleen de ochtend- en avondvoeding. Toen ik terug aan het werk ging (management consultant), zag ik het kolven bij klanten niet zitten. Mijn melkproductie is toen achteruit gegaan waardoor de borstvoeding geleidelijk aan ‘uitgedoofd’ is.

August krijgt ook borstvoeding. De opstart liep nog vlotter dan bij Juliette met heel wat minder pijn. Heel graag zou ik nu wel blijven voeden als ik terug aan het werk ga (wanneer hij 4 maanden oud is). Met de Elvie en gedeeltelijk thuiswerk lijkt me dit nu wel haalbaar. Ik kolf gemiddeld 3 voedingen per week af, voor de momenten dat ik even niet bij August ben.

Wat was jouw eerste indruk van de Elvie borstkolf?

Mooi design, heel compact en het zijn maar een beperkt aantal onderdelen (daardoor gemakkelijk in elkaar te zetten en weinig afwas).

Hoe is de Elvie borstkolf in gebruik?

 • Voldoet het aan je verwachting?

Helemaal! Door deze kolf zie ik het nu wel zitten om ook op het werk te kolven, waardoor ik August langer borstvoeding kan blijven geven. Ik hoorde op voorhand dat hij minder krachtig is dan vb. de Medela kolf, maar ik heb ze beiden en ik merk nauwelijks een verschil. Op +/- 10 minuten heb ik 110 ml, wat voor mij zeker snel genoeg is

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de borstkolf?

Je kan heel mobiel blijven tijdens het kolven. Je kan discreet en bijna geluidloos kolven terwijl je auto rijdt, het huishouden doet, fietst, werkt, je kindje voedt, … Je kan hem ook volledig bedienen met de app waardoor je je kledij kan aanhouden tijdens het kolven.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

Ik vind het enorm handig dat je hem kan ‘verstoppen’ in je BH terwijl je heel mobiel blijft. Hoewel ik in het verleden de dubbele borstkolf van Medela heb gebruikt, vind ik dat de enkele borstkolf van Elvie volstaat. Dit omdat je heel mobiel blijft en het dus niet erg is om, indien nodig, 2 borsten tegelijkertijd te kolven. Ik kolf altijd maar 1 borst per keer.

Stel jezelf en je gezin even voor

Ik ben Eline, 29 jaar en op 8 september 2021 bevallen van mijn eerste zoontje Ezra. Ik had altijd gezegd dat ik nooit borstvoeding wou geven. Tot ik zwanger was. Koste wat kost zou ik proberen borstvoeding geven tot ik terug aan het werk moest. Helaas hadden wij een moeilijke start. Ezra is op 36 weken zwangerschap geboren via een gentle sectio. Hij mocht meteen bij mij skin-to-skin en de vroedvrouwen hielpen mij om hem aan te leggen. Door zijn prematuriteit had hij helaas niet genoeg energie om zijn volledige voeding uit de borst te halen. Daardoor ben ik gestart met kolven in het ziekenhuis zodat we hem konden bijvoeden met mijn melk (kunstvoeding was voor mij geen optie). We moesten hem om de 3 uur wakker maken om te eten. De eerste weken legde ik hem aan, kolfde ik af, en gaf een flesje bij. ’s Nachts waren wij vaak anderhalf uur bezig met voeden. Hierdoor zijn we na ongeveer 4 weken ’s nachts kunstvoeding gaan bijgeven (en ik kolfde) omdat ik anders elke keer maar 1,5 u sliep tussen de voedingen. Overdag gingen we verder met de borstvoeding. Ik had via de mutualiteit een kolf gehuurd omdat de vroedvrouwen zeiden dat deze beter waren qua kracht voor de eerste weken. Maar omdat ik eigenlijk elke voeding kolfde, voelde ik me vrij snel ongemakkelijk met die flessen aan mijn borst. Je zit 15-20 minuten vast in de zetel en hebt je handen niet vrij. Ik ging op zoek naar alternatieven (zoals de Elvie) maar op dat moment vond ik de prijs te hoog.

Dat ik nu de kolf mag testen voor Onder Mama’s is een geschenk uit de hemel. Ik ben een working mommy maar heb tot zijn 5 maanden borstvoedingsverlof omwille van mijn job als verpleegkundige.

Wat was jouw eerste indruk van de Elvie borstkolf?

Toen mijn pakketje geleverd werd, was ik vrijwel meteen onder de indruk. De kolf is heel mooi verpakt, heeft een mooi design, is compact en wordt geleverd met een handig stofzakje. Je kan de kolf bedienen door de knopjes op de kolf zelf alsook via de app van Elvie.

Ik kon niet wachten om ze te proberen zodat mijn huurkolf zo snel mogelijk de deur uit kon. Ik heb de gebruiksaanwijzing gelezen en heb ze meteen volgens de instructies gereinigd en gesteriliseerd.

Hoe is de Elvie borstkolf in gebruik?

 • Voldoet het aan je verwachting?

Ja, ja en ja! Ik heb zo spijt dat ik niet eerder geïnvesteerd heb in de Elvie borstkolf. Wat een verademing. Het ‘ik-voel-me-net-een-koe’ gevoel verdween voor mij meteen. Wat ik wel jammer vind, is dat de batterij vrij snel leeg loopt. Ik kan zo’n 3-4 keer 15 à 20 minuten kolven. Ik laad hem altijd ’s avonds op zodat hij opgeladen is voor mijn kolfbeurt ’s nachts en de dag nadien. Wanneer de batterij plat is, steek ik hem meteen in de lader en dan is hij klaar tegen de volgende kolfbeurt (zo’n 2-3 uurtjes later). De app is heel handig. Het is wel jammer dat de hoeveelheid gekolfde melk niet accuraat is en het aantal milliliters op het opvangflesje kloppen ook niet. Voor mij is dit geen probleem omdat ik de melk overgiet in andere flesjes of zakjes om deze te bewaren en zo weet ik de exacte hoeveelheid. Er zitten standaard 2 maten borstschilden bij. Ik had pech dat ik de kleinste maat (21 mm) heb en deze nog apart moest bijbestellen. Als je dat er dan bijrekent is het wel een dure kolf. Voor die prijs zouden alle maten mogen bijgeleverd zitten.

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de borstkolf?

Ten eerste: je hebt je handen vrij. Dit zou eigenlijk al de enige reden moeten zijn om de kolf aan te schaffen. Ik kan mijn baby vasthouden, koken, de was doen, stofzuigen, autorijden,… eigenlijk vrijwel alles terwijl ik kolf! Ze is heel stil in gebruik en als je een losse trui of blouse aanhebt, zie je ze niet zitten. Mocht ik een kantoorjob hebben, zou ik deze zeker daar ook durven gebruiken omdat ze zo stil is en amper opvalt. Ik verlies ook geen tijd meer door mijn flessen te moeten vasthouden terwijl ik kolf. Er zijn weinig onderdelen, dus schoonmaken gaat heel snel. De batterij gaat vrij snel leeg maar ik vind dat die ook snel terug opgeladen is. De app die je er bij kan installeren is ook zeker handig omdat je kan zien hoelang je al aan het kolven bent. Ook kan je een timer instellen. Het enige vervelende aan de app is dat de hoeveelheid melk die gekolfd is niet accuraat weergegeven wordt in de app.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

Alle mama’s weten ondertussen dat onze tijd met onze baby’s kostbaar is. Dat is een van de redenen waarom deze kolf zo’n aanrader is. Je kan (bijna) alles doen terwijl je afkolft. Zoals ik reeds vernoemde, had ik dit eerder geweten, had ik de Elvie meteen aangeschaft.

Stel jezelf en je gezin even voor

Hallo allemaal, mijn naam is Kim, 38 jaar, kleuterleidster (halftijds), getrouwd met Mattis en mama van 3 prachtige zonen. Juul (12 jaar) die net zijn allereerste examens achter de rug heeft, Guust (10 jaar) en Charlie bijna 11 maanden oud. Ja hoor, jullie lezen het goed: 12 jaar, 10 jaar en 11 MAANDEN. Dat is dus bijna 12 jaar verschil tussen de oudste en jongste. Een beslissing waar we nog steeds dolgelukkig mee zijn. Ons kersje op de taart. Hoe onze 2 oudste jongens alles bewust meemaken is zo leuk om te zien. Ze zijn net zoals wij dol op hem. Zo maakt mijn hart iedere keer een vreugdedansje als ik ze samen bezig zie.

Net zoals bij Juul & Guust had ik besloten om borstvoeding te geven. Bij de 2 grote broers is dit zo goed meegevallen en vond ik dit zo een leuke ervaring.  Eten steeds overal bij de hand en op de perfecte temperatuur, gemakkelijker kan niet. Ondertussen geef ik al bijna 11 maanden borstvoeding waarvan 6 maanden exclusief.

Nu Charlie ook goed zijn patatjes en fruitpap eet hoef ik niet zo vaak meer te kolven. En wat heb ik spijt dat ik de borstpomp van Elvie niet eerder zelf aangekocht had. Je moest me daar zien zitten onder de middag in mijn klasje verstopt in een hoekje, hopende dat er niemand ging binnen komen. Met de borstpomp van Elvie was dit allemaal niet nodig geweest. Ik zou gewoon samen kunnen lunchen met de collega’s. Niemand die iets ging opgemerkt hebben. Ik kolf dus nu terug wat vaker af om de productie terug op peil te houden. Ik merkte dat door enkel ’s avonds en ’s morgens borstvoeding te geven de melkproductie toch wat naar beneden ging. Ik zag daar iedere keer verschrikkelijk tegenop maar nu met de Elvie borstpomp verloopt alles heel vlotjes. Terug meer melk en een voorraadje melk in de vriezer voor als we er eens eventjes tussenuit willen zonder de kids. Een win win.

Wat was jouw eerste indruk van de Elvie borstkolf?

Top! Gewoon top! En: waarom bestond die 12 jaar geleden nog niet?

Hoe is de Elvie borstkolf in gebruik?

 • Voldoet het aan de verwachting?

Volledig! Maar eerlijk, ik dacht eerst: dat blijft nooit op zijn plaats zitten. En geen geluid? Kan niet! Maar echt: Hij doet wat ie moet doen! Blijft mooi zitten, valt amper op onder je kleding, maakt geen geluid, gemakkelijk te bedienen, alles mooi bij te houden via de app op je gsm, handen vrij, gemakkelijk te reinigen en ik heb voor de eerste keer niet het gevoel dat ik gemolken word zoals een koe. Echt! Geen onaangenaam gevoel deze keer tijdens het kolven. Wat moet je nog meer hebben? Ik in ieder geval niks! Zo content van. Happy momma!

 • Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de borstkolf?

Geen kabeltjes, handen vrij, geluidloos, eenvoudig te bedien via de app, gemakkelijk te reinigen, melding en het automatisch pauzeren wanneer het flesjes vol zit zodat deze niet kan overlopen.

 • Waarom zou je het aanraden aan andere mama’s?

Het is gewoon de beste! Ik denk, neen, ik ben er bijna zeker van dat geen enkele andere borstpomp doet wat de Elvie kan. Kolven thuis, onderweg, op je werk, .. alles kan. Geen stopcontacten nodig, je hoeft je niet te verstoppen omdat anderen raar zouden kijken en je hebt achteraf ook geen uren nodig om alles te reinigen. Aanschaffen die handel en niet te lang twijfelen.

Ook benieuwd naar de Elvie borstkolf? Shop ‘m via onze partner the baby’s corner. Het team van mama’s geeft je graag nog een woordje uitleg.

Andere testreviews

Schrijf je in op de nieuwsbrief